[KV] Voltam-e már ...?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 01., h – 13:02

Ilyet majd én is akarok szerezni.

Ha voltam is, az is már 1+ éve volt (tavaly január/február környékén: hivatalosan még nem volt jelen a vírus Európában, technikailag viszont igen, mint retrospektíve tudjuk ma már, utánanéztem, január 19-én már teszteltek embereket pozitívra a UK-ben is. A kormányzati/hivatalos kommunikációval keverhettem a dolgot); nem tudom hogy ebben az esetben ér-e valamit az ilyen teszt.

Ha pozitív lesz, bármelyik csík, akkor voltál. Ha negatív lesz (csak a C csík jelenik meg) akkor az nem igazán jelenti azt, hogy nem voltál:

"The IgM then remains above the detection threshold for 14 to 21 days from symptom onset. About midway through the rise and fall of IgM production, around day 14 after symptom onset, IgG will rise above detection levels. IgG production will generally continue to rise for 28 to 35 days after symptom onset, peaking around or after clinical recovery. IgG typically has a long half-life and will remain above detectable thresholds for months or even years after the resolution of infection."

Innen. 

Csaba

Ez a 7000 forintos, új cucc, amiről pár hete a sajtó is nagy hurrázások közepette irt?

Kivártam, hogy lemenjen az első vásárlási roham, én is tervezek venni.

Szerintem voltál.

BTW pont a napokban mondtam valakinek: 20 ezerben fogadnék, hogy a munkahelyem negyede már átesett rajta különösebb tünetek nélkül. Azért a munkahelyemet mondtam, mert egy jól demózható-, viszonylag népes közösség.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez milyen időtartamig működik? Ismerősöm állítja hogy 2019 késő őszén (nem járt külföldön) a súlyos tüdőgyulladása már covid volt.

Tüdőgyulladással kezelték, 2-3 hét után kiheverte.

Ez milyen időtartamig működik? Ismerősöm állítja hogy 2019 késő őszén (nem járt külföldön) a súlyos tüdőgyulladása már covid volt.

Tavaly márciusban valószínű átment rajtam. Akkor nem tudtam elérni, hogy teszteljenek. Májusban gondolkodtam rajta, hogy befizetek egy vérből antitesttel jósolós verzióra. Feldobtam ezt az ötletet egy biológus ismerősömnek, aki mindenféle gyógyszeres kutatást irányít, hogy mi erről a véleménye. Azt mondta, hogy engedjem el, csak pénzkidobás ennyi idő távlatából.

Ez most lesz az uj divat ?

Oszinten pont leszarom.

Korlatozast kell feloldani a picsaba mar.

Nagyon zavaro.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem errol van szo, hanem arrol, hogy ha kimegyek az utcara, akkor ma 10 szemelybol 2 viselte a maszkot az egyik en voltam 2 az allan tartotta a tobbieken meg siman nem is volt. Ez erre teljesen kommersz latvany. Rendorok leszarjak, cirkalnak de sosem allitanak meg vagy szolnak akarkire. Ez igy tok folosleges. Ez borit ki, hiaba szigoritanak, ha senki le sem szarja. Nincs ertelme, azt a keves szabalyok betartasaval foglalkozo parat szivatni tovabb.

Az osszes tobbi pantomim amit meg jatszanak, az csak egy "shitshow" a hiveknek.

Ertelmes ember latja azt, hogy mindent hulyere szabalyoznak, de a betartatas az eppen sehol nincs, aki meg onszantabol betartja az onmagat szivatja a semmiert. Altalanos magyar jogrend es hozzaallas.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"Ez igy tok folosleges. Ez borit ki, hiaba szigoritanak, ha senki le sem szarja. Nincs ertelme, azt a keves szabalyok betartasaval foglalkozo parat szivatni tovabb."

A maszk viselés és annak a változatos (állon viselés, homlokon viselés stb) formái, vagy egyesek által be nem tartása nem jelenti, hogy a többi intézkedés sem ér semmit. A zárt közösségi terek bezárása, iskolák bezárása, rendezvények korlátozása, kijárási tilalom stb azért nem kijátszható úgy, mint a maszk, és az eredménye is megvolt. Egyébként errefelé a maszkviselést is eléggé betartják, ahol kell (nálunk nem minden közterületen kötelező).

Így önmagában nem tudom hova tenni ezt a mexikóval kapcsolatos információdat/felvetésedet. Mihez hasonlítjuk, mit hasonlítunk? Nem zártak be semmit, oké. És jobban állnak, mint mások a járvány kezelésben? Így hirtelen rákeresve volt vagy 2 millió regisztrált fertőzöttjük és ebből ~200e halott. Ez jó eredmény, vagy mi a tanulság mexikóból? Az EÜ rendszerük milyen, hogy bírja? Az EU-ban pár helyen nagyon ráfaragtak a lazasággal.

 

Ok ezek szerint ezeket az europai uri modikat leszarjak. Mennyiseggel es maganfinanszirozassal vedekeznek a problema ellen.

Szerintem nem biztos, hogy rosszul csinaljak. Nem lehet mindenkit megmenteni es van akit nem is kell, mert folosleges foglalni a masik elol az eroforrast, hiszen a kovetkezo vagy jarulekos betegseg ugyis elviszi. Ez az utolso kobor macskat is meg kell menteni ez ilyen europai agymenes.

Nem mukodik lathatolag. Termeszet nagyjabol mindenkit holtan szeretne latni, ezt europaban nem ertik, hogy termeszetanya nem simogat, hanem pofanver ez evoluciokent tanitjak itt ott. Vallasosaknak az ur kuldte ratok mint gomorrara buneitekert, aki egyebkent szeret, de az orok kinok tuzes kamrajaban fogsz porkolodni a mindenek vegeig +1 nap, de o josagos.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"folosleges foglalni a masik elol az eroforrast, hiszen a kovetkezo vagy jarulekos betegseg ugyis elviszi"
Egyrészt ez nem biztos, másrészt nem mindegy mikor. Mindenkinek vannak hozzátartozói, nagyon nem értem ezt a darab-darab, nem kár érte hozzáállást.  

"Ez az utolso kobor macskat is meg kell menteni ez ilyen europai agymenes."
Ez sem igaz, kb az egész világon mindenhol hasonló intézkedésekkel próbálják fékezni a járványt és mérsékelni a veszteségeket. Van egy-két kivétel és meglepő módon pont Európában is van kivétel (Svédek)

A harmadik dolog pedig, ha az emberekre tényleg csak számokként gondolunk és nem baj, ha pár százalék elhullik, akkor is ott van még az egészségügy működő- és tűrőképességének a kérdése. Jelenleg igen durván nő a kórházban ápoltak száma. Vajon hogy működne az EÜ ellátás, ha elengednénk a gyeplőt? Hány nap/hét alatt telnének megy úgy a kórházak, hogy utána azért halnának meg -nem csak covidos- betegek, mert nem vagy csak nehezített pályán jutnának ellátáshoz, nem lennének műtétek stb? Ez is belefér? 

Én is unom a banánt, de még mindig jobbnak látom így.

130millio emberre van napi 6k uj eset, nekunk 10m-re 4k. nyilvan ez fugg a felderites hatekonysagatol, de azert latszik a kulonbseg...

szoval csak arra, hogy fejben kell megvaltozni, ott nem volt seggfajasa senkinek mert hordani kellett a maszkot. es mivel _mindenhol_ lovoldoztek homerovel, igy a betegek se maszkaltak (nemvolt az a "truszkolo-pruszkolok, de 'csak' leugrok tejert a boltba" mentalitas). de ahogy lathato itt lenn (csak 5meter, egyedul vagyok, csak par perc, stb) , mi mindig tudunk kifogast talalni miert ne hordjuk, aztan meg csodalkozunk hogy Ciliek zarni akarnak

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Dettó, ha zárt térben van, vagy egy nagyváros forgalmas utcáján. Viszont egy kisvárosban nem feltétlenül indokolt. A múlt héten rohadt sokan voltak a parkban, 35 ezres kisváros, senki sem mászott a másik nyakára és csak néhány öregen volt maszk, de csak ha emberek közelébe értek. Ja, ez Angliában és teljes lockdown van, szóval csak sportolni lehet meg boltba menni. Én könyvet olvastam, az a kedvenc sportom.

Az utcai, szabad téri maszk viselésnek általánosságban alig van/nincs értelme. Hiszen szabad levegőn vagyunk, van légmozgás, ha valaki covidosat is tüsszent, hamar szétfújja a szél.

De azért vezették be mégis, mert bizonyos helyzetekben: BKV megálló, bolt előtt kigyózó sor, társai, mégis csak összetömörülnek az emberek, és eltöltenek egy nagyobb időt igy. Ebben a helyzetben már van értelme a maszknak. Csak túl részletes és bonyolult szabályozás helyett azt mondták hogy közterületen hordd, mert azt egyszerűbb betartatni és megértetni.

Annyit tudsz tenni hogy példát mutatsz, én hordom a lépcsőházban és az utcán is, csak akkor húzom le az arcomról ha tényleg teljesen kihalt az utca, nem látja senki, és/vagy zöld területen/parkban sétálunk a kutyával, mert ott nem kell hordani.

Ezt arra az esetre mondod amikor valaki az üres utcán tüsszent? Vegyem fel a maszkot akkor amikor egy csont üres utcában sétálok késő éjszaka, és a következő ember 1KM -re van?

Értem én ezeket a tudományos megállapitásokat: labor körülmények között ilyen és ilyen mérésekkel bebizonyitották hogy x anyagon ennyi ideig fertőzőképes marad a virus. Ez rendben is van, de vegyük már hozzá a valós élet körülményeit. Például ha a park közepén eltüsszentem maram, hiába marad életben a virus közel nulla eloszlással a földön, senki sem fogja felnyalogatni.

Még mindig nem értem hogy pontosan mit akarsz mondani, mire reflektáltál és szerinted miben tévedek, pontositsd kérlek.

amikor egy csont üres utcában sétálok késő éjszaka

Mit csinálsz te kint az utcán késő éjszaka? Hékás, nyóckor takarodó van, Cili néni lövi a pizsamát! :)

A szabályok egy részének van értelme, ennek, hogy 8-ig van kijárás, szerintem pont nincs.

Annak sem, hogy sportversenyen a kísérő szülő nem mehet be a sportcsarnokba. Fagyoskodhat kint az utcán. A gyerek bent van olyan gyerekekkel, akikkel heti 5 nap találkozik, meg olyanokkal, akikkel 2-3 hetente. Most nem tök mindegy, hogy a szülő mikor kontaktol vele? A vicc az, hogy edzésen se mehetnék be az épületbe, de be kell menni, mert a kisebbik egymaga nem tudja felvenni a cuccát, ráadásul edzés végén segíteni kell pár felnőttnek lepakolni a pályáról. Agyrém az egész.

Kutyát sétáltatok. Azt lehet. :)

A kijárási tilalomnak szerintem van értelme, de a 8 óra kontraproduktiv, mert mindenki egyszerre szabadul fel a bkv-ra és a boltokba 6-fél8 között, és óriási tumultus van mindenhol. 10 -re tenném át, és ugyanaz az embertömeg egy kicsit jobban eloszolna. Magának a kijárási tilalomnak pedig az az értelme hogy a 15-25 közötti korosztály ne gyülekezzen csoportokban az utcán vagy egymás lakásán.

(én nem megyek boltba, se nem bkv-zom, csak látom a többieken)

A 8 órásnak az az értelme, hogy nem fog az összes pesti suhanc házibulit tartani a nagy téli letargia miatt. Cserébe mindenki munka után rögtön összegyűlik a boltban és szájba köhögik egymást, hacsak nem hétvégére időzítik a nagybevásárlást, kocsival. 

"hacsak nem hétvégére időzítik a nagybevásárlást, kocsival. "

Az sem segit semmit. Már nem járok boltokba, csak az online megy, de egészen pár héttel ezelőttig volt szerencsém a budaörsi bevásárlóközpontokhoz.

Maradjunk annyiban hogy csont tele van, főleg az auchan meg az ikea. Szombat-vasárnap szinte parkolóhely sincs.

Amikor este még lehetett mozogni, este 10-11 körül szerettem a 024es tescoban vásárolni, mert akkor szinte üres volt. De most alig van racionális, és biztonságos időkeret, mert mindig van egy réteg, aki becsődül az üzletbe. Reggel az idősek, meló után meg mindenki más.

Ezt itt minden áruházlánc egyénileg oldotta meg, ha akarta, pl. a Waitrose előtt számolják, hányan vannak bent és sor van kint. A helyi láncnál csak tavasz végén volt ilyen, ha jól emlékszem, de nem voltak sosem sokan. Ott volt, hogy a szokásos pénztárosok helyett fiatalok álltak a pénztárba, gondolom az idősebbek féltek, de aztán visszatértek a pult mögé. Az online Tescóból egy hónapra előre tervezve tudsz csak rendelni, kivéve ha szerencséd van. Mind nyitva van kb. 9-10-ig, viszont minden más zárva van, az Ikeák is. De ez kisváros.

Vidéken én más hozzáállást látok. Sokat mozgok napközben, bevásárló központokban is, de alig látok a maszk nélkül embert és legtöbben már KN95-öst hordanak.

Persze vannak "renitensek". Megmosolyogtató a személyes tüntetésük, pl. a kórházi folyosón, oltóponton láttam egy komoly "bevállalást", amikor két ismerős találkozott és az egyik bemutatta a másiknak bátran, hogy sz*rik az egészre... (Jobb kézzel 5 centire elhúzta a fpp2-es maszkját az arcától és jó nagy levegőt szívott be a kórházi folyosóról. Meg is jegyeztem neki, fölösleges tovább várnia a tűre, neki már megvolt a "vakcinázása"..) - A jó szándékú megjegyzésből a fene érti, valahogyan csúnyán nézett rám... :)

Attól függ, hol élsz. Én maglódon lakom, ott plö közterületeken nem kell viselni. De kirándulni is csak olyan város közelébe vagyok hajlandó menni, ahol nem kell hordani. Budapesten meg csak addig vagyok közterületen, míg leparkolok, és kocsiból bemegyek az irodába, nyilván 5 méterért nem fogom felvenni. Konditerem dettó.

nyilván 5 méterért nem fogom felvenni.

 

Ez valami olyasmi mint, hogy a melltartó a nők elnyomásának jelképe? Fáj a maszkot felvenni? Btw, azért elég tré iroda, ahová be kell járni és NINCS kötelező maszk használat.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Én maglódon lakom, ott plö közterületeken nem kell viselni.

Szerinted van erre külön szabályozás? Szerintem nincs. De cáfolj meg, vagy valaki cáfoljon meg.

Itt épületen belül is hordanom kell, de irodában nem, mert jelenleg egyedül vagyok bent többnyire. De épületen belül, más szinteken ahol többen vannak, maszkban ülnek odabent is. És figyelik a maszkhasználatot, mert szokott jönni körlevélben az irgum-burgum, ha látják, hogy valakin nincs.

Szerintem ezt a központilag hozott rendeletet nem lehet helyi rendelettel felülírni.

2020/242. Magyar Közlöny (2020. november 10.):

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata.

Yap, megtaláltam. Egy oldalas dokumentum és ha kitörlöm belőle a római számokat, meg a paragrafus-jeleket, annyi marad belőle, hogy: "A város közterein kötelező a maszkviselés.".

Ha az eredeti határozatból kiveszik azt a szót, hogy "egyes", meg kitörlik az utolsó mondatot, akkor mennyivel egyszerűbb lenne a dolog. De kellett bele a kiskapu.

Hát, itt meg kicsit többen, mint SzFehérváron, mégis mindenhol kötelező.

Viszont szeretném felhívni a figyelmet a rendetlenségre:

"Tudom, hogy régóta élünk korlátok között, de higgyék el, hogy a MASZKVISELÉS, a TÁVOLSÁGTARTÁS, a FERTŐTLENÍTÉS segíthet megakadályozni a vírus terjedését." - írja Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere keddi tájékoztatójában.

Vesd össze ezt azzal, ami az általad linkelt képeken látható. Nekem úgy tűnik, nem sok hatalma van csóresz polginak. Mennyivel lenne könnyebb helyzetben, ha azt mondhatná, a törvény az törvény, be kell tartani. Maszkot fel. Most meg rimánkodhat az embereknek, hogy legyenek észnél.

Vácra szoktunk járni, ott nem kell. Ahol kell, ott ott van a tábla, plö a főtéren, ergo oda be sem teszem a lábam. Gödöllő környékére is járunk, ott dettó semmi. Mostanában nézünk telkeket a dunakanyar környékén, ott sem nagyon kell a kissebb településeken. Elötte utána kell nézni, vannak még helyek, ahol normálisan lehet élni, létezni. Bár én az átlagnál szerintem jobban rühellem a maszkot.

Ez a zsenialitas, mert ha sikerul az a "mi sikerunk" ha elszabjak akkor "az o hibajuk" ami most az onkormanyzatok ellen inditott dzsihad harmadik felvonasa eseten olyan lepes amit nem szabad kihagyni. Egyszeruen ez zero osszegu jatek. Ezt kell meglatni, hogy hogyan irtjak le a helyi szabalyozasi rendszereket es gyurnek be mindent a nagy kez ala. Fokozatosan uresitik ki az onkormanyzatisagot egyre gyorsulo utemben. Ugyanakkor a Rendorseg mint kisgomboc zabal fel minden egyeb "rendvedelmi" dolgot aminek ekes peldaja, hogy jelenleg a BM miniszter osztja az eszt az egeszsegugyben.

Egyszeruen zsenialis, ezt tisztelem bennuk, hogy ugy tudnak mindenkit hulyere venni, hogy meg orulnek is neki. Ez kicsit kepzavar, de attol, hogy utalsz valakit mint a szart azert a kepessegeit elismerheted es az ha faj is kijelenteni, de van.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Igen, zseniális. Egyet kurjant, hogy "liberál-bolsevik soros-kommunista ügynökök a túlparton!", aztán amíg az idióták a képzelt ellenséget keresik a szemükkel, a hátuk mögött nyugisan kizsebeli őket.

Szép csendben visszahozta az 50-es éveket. Minden államosítunk, mindenhol megbízható elvtársak irányítanak. Már csak egy olyan búzakalász simogatós, de amúgy huggyozós fotó kellene róla, mint a Rákosiról.

Te olyan helyen laksz, ahol elrendelték a helyi vezetők saját hatáskörben az utcai maszkviselést?

Mert én is futottam már bele olyanba, hogy X település maszkviselést ír elő, és valami tizenpár kilométerrel arrébb lévő, közigazgatásilag alájuk tartozó, de saját polgármesterrel rendelkező településen is kötelező volt emiatt, de a település saját honlapján ez nem volt fent, csak az anyatelepülés honlapján, de ott is csak kétértelműen. És én meg maszk nélkül mászkáltam pár napig, információ hiányában.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Aki a doktorminielnökúr engedélye nélkül volt Covid-os széles-e hazában, az megnézheti magát..

Eredmény? Nem úgy volt amúgy hogy már átestél rajta tavaly? Úgy emlékszem blogoltál róla. Vagy az hipotézis volt?

A harmadik hónapban már bőven mutatkozik a két csík, nem? :-D