Könyvajánló #1

Brand történelem, mérföldkövek, aukciók, referenciák ... A szerző a Wilsdorf család tagjaival is közeli kapcsolatban állt, így vannak benne kevésbé ismert insider infók is. Korabeli fényképekkel stb. Ugyan még csak belelapoztam, de több órányi érdekes szórakozásnak tűnik. Puha bársony borításban, a könyvespolcon is szépen mutat majd. Azok számára lehet érdekes, akik nem csak a resale értékét nézik ezeknek az időmérőknek ...

Hozzászólások

Tátott szájjal figyelem rajongásod. Milyen sok energiádba kerül, hogy vásárolhass, rajonghass. 

Ő, születésnapomra kaptam. Valójában ez az energia éppen nulla volt.

Egyébként a rajongásom az időmérők után nem új keletű, a '80-as évekre nyúlik vissza, mikor is megkaptam az első két gombos kvarcórámat, illetve, amikor megkértem a dédmamámat, hogy hadd húzzam fel én minden reggel a szovjet Pobeda óráját.

Számomra ez egy hobbi. Hobbiba tett idő pedig nem szoktuk sem mérni, sem számon tartani. Neked van hobbid?

trey @ gépház

Érdekes, mert a bélyeggyűjtést a legcsendesebb hobbik közt tartják számon. Az órákkal foglalkozni kell. Tisztítani, pontosságukat mérni, forgatóra tenni, levenni, adott esetben szétszedni, javítani, javíttatni. Számos órámat én magam szervizelem. Nyilván nem a milliós értékűeket.

Ja, a fenti erősen kapcsolódik a másik hobbimboz, az F1-hez. Ami pedig a motorsportohoz, ami szegről-végről a motorozással. Összefügg itt minden mindennel ;)

trey @ gépház

A tárgyak azért vannak, hogy szolgáljanak, nem pedig azért, hogy mi szolgáljuk őket.
A cél nélküli gyűjtés, fetisizmus, a birtoklási vágy kiélése. Nincs vele semmi gond, egész iparágak épülnek erre.
Hobbinak jó hobbi, de ahogy a kollega is írta feljebb, inkább a kellemest a hasznossal.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A kiadvány érdekesnek tűnik, tudsz belőle mondani olyan történetet, érdekességet, ami már megfogott?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Igen. Olyan fényképek a korai időkről,  amik vagy nem, vagy csak nehezen, hosszas kutatómunkával találhatók meg az interneten. Ugyanez igaz az idővonalakra. Az infókat össze tudnád szedni magad is, órák alatt, de mivel a szerző ezt már megtette, nem kell ezzel fáradnod.

trey @ gépház