A zavarosban halászás témája

Hozzászólások

Kollégám szerint Győrben 13, Móváron 7 új Renault Master-ről lopták le a kereskedő udvarában a részecskeszűrőt. Meg néhány használtról. Állítólag 1,3M forint darabja.

trey @ gépház

Rengeteg nemes ritka fem van benne ami draga, korbeneznem a felvasarlokat, mert ezeket ugy 30-100k ig veszik feldolgozasra nem alkatresz eladasra megy.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

ez nem egy rossz lakat-darab - ilyen esetben mar a kulso zsanerokra mennek, ha tenyleg komolyan gondoljak. :D

Ja, nem! Nem keresed. Igen, enyém a garázs. Azért van nem titkoltan néma riasztó, mert hátha fogok egyszer egy szarjankót. Mire kiér a rendőr, addig egyszer kétszer biztos el fog esni és beveri az orrát. Ha érted mire gondolok. Csúszósak a járdák ilyenkor...

trey @ gépház

Van a YouTube-on olyan, amelyik ezt (Mul-T-Lock G47P) kipiszkálja mindenféle toolokkal a kényelmes székén, egy olyan satuba fogva, ami ezer felé állítást tesz lehetővő és bele tud nézni stb. Kell hozzá nyugodt körülmények, meg 7 perc. Na most ezt az utcán, egy lefele lógó lakatnál (nem tudja a pánttól felhajtani), úgy, hogy ne vegyék észre, hogy egyszerre 5 tűvel baszogatja... Sok sikert hozzá.

trey @ gépház

Nálunk sok pince rekeszt feltörtek gyerek koromban, a mienket is. Többször is. Így aztán kitaláltam egy lakat nélküli megoldást. Nem írnám le a zár megoldást, csak a próbálkozónak szánt "homokozó" részét: Az ajtó alatti résen elérhetővé tettem egy madzagot, a felső végén rugóra kötve, amit lehetett húzogatni. A próbálkozó úgy gondolhatta, hogy megtalálta az nyitját. De nem. :) Tesztelésnek megkértem, néhány barátomat, hogy próbálkozzanak kinyitni az ajtót. Annyit elárultam, hogy nem kell hozzá kulcs. A megoldás bevált.

Nem volt kolomp. Belül a rugó, belül a zsinór, csak a zsinór alsó, lelógó vége látszott, szándékosan - kb. az ajtó alatti rés közepén - ha letérdelt és belesett alul. A résen befért a kézfej kb. fél csuklóig és elérte az ujja végével a zsinórt. Ha sikerült meghúznia volt rugalmassága. Ennyit tudott ez a rész. Semmi mással nem volt összekötve. Csak az volt a szerepe, hogy találjon valamit amivel "játszhat". Ha erre nem talál rá, akkor szinte biztos, hogy tovább keresgél. De lehet, hogy csak viccnek szántad a kolompot. :)

Ez nem zavarosban halászás, hanem bűnügy.

Ha van riasztó nem érdemes eleve kiírni? Lehet megspórolnád egy lakatrongálás árát is. Én is most raktam a garázsba kamerát raspiból barácsolva, biztos ami biztos. Persze nem írtam ki, hogy kamerával megfigyelt, de erősen gondolkozom rajta.