Pwnd

(Kurt Klaus egy legenda)

Hozzászólások

hibátlan. Pedig nem vagyok órabuzi, de ezt az "okos"-jelenséget az egyszerű(bb) használati tárgyaknál ém sem komálom.

Pont ma reggel láttam:
Zsolt karácsonyra egy Apple Watch 5-ot kapott, ez mentette meg az életét
"Amint felvettem a kezemre, az első mérésnél egyből kiírta az óra, hogy pitvarfibrillációm van"

Nem én voltam :)
Szerintem megvan ezeknek a létjogosultsága. Mereven elzárkózni pont olyan maradiság, mint anno akik elzárkóztak a számítógépektől, aztán a mobiltelefonoktól, aztán meg az okostelefonoktól. Ahogy az okostelefono sem "csak" egy színes telefon, hanem egy sok funkciós eszköz, úgy az okosóra sem "csak" óra. Egyre érdekesebbek lesznek, pláne az ilyen egészségügyi funkciók, várom, hogy mikor tudnak majd pontosabban vérnyomást, vércukrot, stb mérni/monitorozni. 
 

Tegnap hallottam, hogy cikkek szóltak arról, hogy a KALEIDOSZKÓP fogja elszívni a gyerekek agyát, figyelmét, lelkét, balesetek lesznek, ésatöbbi. De pl. az újságról is azt mondták, hogy meg fogja szüntetni a társadalmi interakciókat, mert hát senki nem fog beszélgetni. (Mondjuk az a része bejött, hogy "letöltjük" a cikkírók véleményét, és szerintem többet kéne beszélgetni róla, nem csak menni a dolgunkra, és biztosnak lenni abban, hogy na, az így is van, me megmondta a megmondta.)

Egyébként azt támogatom, hogy maradjanak meg a férfiékszernek szánt órák annak amik, és mindenki kapja meg amit akar, shaffhauzent (és szívrohamot) az aki azt akar, fitness bokaláncot az, aki azt akar.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Mondjuk az a része bejött, hogy "letöltjük" a cikkírók véleményét

Igazabol az sem ujdonsag, regebben is voltak papok, torzsfonokok, samanok, eloljarok, stb.

és mindenki kapja meg amit akar

+1, a fitness tracker / smartwatch teljesen mas vilag, aki szerint egy Apple Watch csereszabatos egy Rolexszel (vagy akar egy kinai noname kvarcjatek karoraval) annak a velemenyet nem kell komolyan venni

Első rész jogos, második rész meg már akkor is fura volt, amikor az Apple Watch-ról szóló előzetes találgatások Svájc csődjét és teljes végét jelezték előre. Biztos sok bömbis barom van akinek most a kezén nem shaffhauzer van, hanem Apple Watch, de azért remélem nem több ez mondjuk 10%-nál.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Arra kondícionált a piac mindenkit az elmúlt 30 évben, hogy valami minél bonyolultabb, annál értékesebb, mert több dolgot hordoz. Ezért bonyolultabb menü komolyabb mögöttes értéket fog sugallni.

És még mindig azért tartja magát ez a szemlélet, mert nehéz megfordítani. Amint egyszerűséget tapasztal kívülről az ügyfél, azonnal mögöttes egyszerűséget asszociál hozzá, amelyet nem gondol annyira értékesnek. Kevésnek tűnik száméra a hordozott tartalom.

Ez gond a termék gyártónak. Külön kellene megmutatni a bonyolultságot a motorháztető alatt és az egyszerűséget az ügyfél által látott részen. Itt meg tudna jelenni mindkét érték.

Elképzeltem Herr Klaust, ahogy edz a svájci hegyekben a félmaratonra, elesik, kap egy szívrohamot, és az okosórája nem jelenti az orvosnak, ezért meghal. Nyílván más felhasználói bázishoz szól. A mai okosóráknak kb. annyira fő funkciója az óra, mint az okostelefonnak a telefonálás. Amúgy nem bunkó, szellemes a reklám, tetszik .

Rolexszel szemben nyílt új WDL üzlet, van már Tudor is. Nézem az egyik vitrinben van egymás mellett 5 IWC, első hármon nincs ár, negyedik olyan 13ezer, de hát fehérarany, oké akkor azért annyi. Az első az olyan sima alapeset egyszerű Portugieser, de olyan semmi extra még majdhogynem gagyinak is néz ki, kérdezem a srácot annak miért nincs kint az ára mennyibe kerül? Nem vagyok képben az árakkal 1,5-2M köré lőttem volna, de ilyen DateJust alá mindenképp, erre 4.3M. Valami limited vagy 150 éves évfordulós edition.

nincs aláírásom

Ez nem jó párhuzam, mert az okostelefonnak tényleg vannak -akár fontosabb- funkciói a telefonáláson kívül.
Egy luxusórának milyen funkciója van még az idő (plusz dátum, stopper és egyéb alap dolgok) mutatásán kívül?
Az hogy szép, ékszer, drága és emiatt lehet vele villogni bizonyos körökben státusszimbólum, vagy hogy bravúros mérnöki munka van a szerkezetben, ez mind szép (akár rajongás tárgya is lehet), de nem funkció, csak tulajdonság. Ugyanez megvan egy gyémánt nyakláncban is, csak annak még eggyel kevesebb (=nulla) funkciója van.

Ennel tobbre jo, nekem legalabbis sikerult par use case-t talalni. Igen, lehet elni mindegyik nelkul, tudom.

  • Ha elmegyek futni, akkor tudok rola zenet hallgatni es lehet vele fizetni ha szukseges.
  • Ha autoban ulok, es egy confcallban vagyok, akkor a navi app a csuklomat kopogtatja ahelyett, hogy belepofazna a hivasba, vagy a telefont kene neznem az ut helyett.
  • Feloldja a laptopomat ha a csuklomon van (az enyemen, nem masen), nem kell bepotyogni egy nem tul rovid jelszot.
  • Tudok rola approve-olni 2FA kereseket.
  • Piszkal, ha nem iszom eleget.
  • Felismeri a zeneket, amik szolnak korulottem egy buliban, koncerten, szorakozohelyen, stb., es elmenti egy playlistre Apple Musicban.
  • Szol, ha az egeszsegugyi hatarerteket meghalado zaj van korulottem, pl. ne bomboltessem a radiot mert megsuketulok a faszba.
  • Taviranyithatom vele a homekit-es eszkozoket a lakasban, vagy eppen egy allvanyra rakott kamerat.
  • Megcsorgeti a telefonomat, ha nem tudom hol van, akkor is, ha elvileg le van halkitva. :)
Szerkesztve: 2020. 01. 21., k – 15:40

olyan képeket találok amin 23 24 még nincs (pl), de itt se látom hogy rajta lenne, miközben a reklámban 2499-et írnak.

nincs aláírásom

Jó is egy drága tartós óra, majd ha beüt a klíma katasztrófa, el lehet cserélni két pohár ivóvízre :)

Mikozben a komolyabb darabok manufakturalis ill. oneperson kezi erovel barkacsolt cuccok. Gepek nelkul, az oket ellato villamos energia nelkul, a villamos energiat eloallito fustolgo kemenyek nelkul es a gepeket legyarto gyilkos hatter fingasa nelkul.

Mondjuk akar a japan erdokben dolgozo Seiko mernokok is finganak es esznek, sot biztosan a fustolgo-arambol elnek, szoval a Grand Seiko is mondjon le, meg a faszomtudja ki is mondjon le. A fing rossz, az osszeszerelest jobb lenne ha UFOnautak vegeznek nomeg a kozmikus energia.

”A kurva anyjat mindenkinek aki el!! Gretikeh voltam, sziasztok. Sajnos 18 honapja nem szartam klimabarat kolbaszt, dehat a mogottem allok penzet nem erdekli amit en termelek, az oraipar (is) rossz”

 

Vortex Rikers NC114-85EKLS