Egy okot mondj ...

 ( trey | 2019. szeptember 23., hétfő - 16:50 )

arra, hogy miért kell ezt ilyen rohadt bonyolult módon és lassan elvégzeni... Komoly, hogy egy kibaszott nyomtató és kézírás nélkül nem lehet?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nyomtasd ki pdf-be, írd bele a kért adatokat, majd e-személyivel írd alá, és küldd be e-mailben :-P

gondolom ledobja az ékszíjat náluk :D

Egy másik helyen ezt csináltam, jött a válasz, hogy csak postán fogadják el. Ment is a vissza válasz anyázással.

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--

Ment is a vissza válasz anyázással.

De már postai levélben. :)

És mi történt?
Nincs mérlegelési lehetőségük. Nekem is volt ilyen az MKB-nál lakcím változtatás okán. Visszadobták, hogy az aláírt PDF nem megfelelő. Küldjem két tanúval aláírva postán. Két levélváltásból és a 2016. évi CXXX. törvény 325. § (1) bekezdés linkeléséből aztán az jött ki hogy mégis elfogadják.... :)

Bookmark, kifejezetten az (f) pontra tekintettel :-)

Így van az f. pont az e-személyi-re vonatkozik, A g. pont is érdekes akinek nincs új igazolványa de van ügyfélkapuja. Használhatja az epapir.gov.hu-t ha ott fel van sorolva az adott hivatal, vagy a niszavdh.gov.hu-t ahol bármilyen dokumentum aláírható ügyfélkapu azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítéssel. Az ASZF-ben le van írva melyik rendeletre kell hivatkozni ha hisztiznek vele,de amúgy a PDF-be is belegenerálja csatolmányként a rendelet vonatkozó részét.
Azt hiszem a 451/2016.(XII.19.) Korm. rendelet ami hivatkozza a 325-ös pontot :)

Én visszakérdeztem volna, hogy milyen adathordozón kérik? 5.25"-ös, 3.5"-os flopin, CD-n vagy esetleg DVD-n? :-D

Lyukkártya :D

A kérdés csak az, hogy mennyire a jogszabálynak megfelelőség, és mennyire a fejlesztői team lustasága az oka annak, hogy ez így működik....

“Nyomasd ki”

Okes, biztos elgepeles - dehat ez igy sokadik olvasatra mar elegge tanyasi :))

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

:)

Aegon / kötelező ügyfél azonosítás (2017. évi LIII. törvény):
- https://aegonline.aegon.hu alatt elérhető szolgáltatások: Szép nagy gomb az Online azonosításra a https://www.aegon.hu/hirek/kozlemeny-adatlap-azonositashoz.html oldalon
- Aegon magánnyugdíjpénztár: Postázzam el nekik a kért adatokat, mert a magánnyugdíjpénztár teljesen különálló rendszer és ott ilyen nincs lefejlesztve..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Igen, az NYP külön leányvállalat.

nyaf nyaf nyaf itt semmi nem működik állandóan mindennel a baj van csak!4!4!!4!4!44!!44!4 biztosítót választani tudni kell #worksforme999999

mocskoslibsiknyafognak!

Apple gépről biztos működött volna!

Ez a biztosító nálam is alkotott.

- Megszüntették a Díjnetes számlázást, küldtek postán egy egységcsomagot amivel regisztrálni tudok az online ügyfélszolgálatra.
- Kitöltöm, visszaküldöm.
- Kis idő múlva érkezik postán egy levél miszerint az én biztosításom nem regisztrálható az online ügyfélszolgálathoz.

Életemben nem hallottam erről a biztosítóról, kapcsolatba is szándékomon kívül kerültem velük. Amikor a motort vettem, megbeszéltük, hogy melyik biztosítót szeretném. Amikor mentem átvenni a motort, akkor látom, hogy ezt kötötték. Kérdezem: WTF?

Mondták, hogy az alkusz ezt kötötte, mert olcsóbb volt. Szerencsére éves díjat fizettem, így egy évig nem hallok róluk. Évfordulókor majd lecserélem.

--
trey @ gépház

Egy alkusz megtudod kötni egy olyan biztosítást, amire nem bólintasz rá és írsz alá? Ez így tényleg WTF.

Nyilván nem teljesen. Megbeszéltük, hogy melyik biztosító lesz. Mire meg volt beszélve az átadás, ott volt egy rakás papír, kinyomtatva, kitöltve. Köztük a biztosításé is. Amikor megláttam, mondtam, hogy nem ez volt megbeszélve. Akkor nézik, valóban. hívják az alkuszt, miért ez. Azért, mert amihez kértem, nem lehet egyszerűen, így a legolcsóbbat kereste (nekem akart spórolni). Ha akarom, akkor újra kell nyomtatni a papírokat, meg várhattam volna ki tudja mennyit. Mivel siettem, mondtam, hogy ha már elbaszták, jól lesz, csak haladjunk.

--
trey @ gépház

Nekem a biztosítóval történő kapcsolattartás elektronikus volt és sosem igényelt külön regisztrációt minden biztosítónál, kényelmetlen is lenne, hiszen az évenkénti újrakötögetés miatt most már 4-5öt biztos megjártam. Magyarul van egy fiókom az alkusznál és azon a felületen tudtam velük kommunikálni (értesítés, üzenet, vagy üzenet írás, ügyintézés indítás, aláírás, bármi). Miért kellett regisztrálnod?

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nem ugy volt, hogy neked mindig minden szepen mukodik es miafsztrinyalmindenkimindig ? :D

WELCOME TO THE DESERT OF THE REAL!

+1
Nyugi valami ugyes haritassal majd kimaszik belole. Trey palyat tevesztett amugy es valamilyen politikai tanacsadonak/szovivonek kellett volna menne :D

Lazán kapcsolódik ehhez, Cherrisk-es biztosításomról akartam igazolást ASAP jelzáloghitelhez, gondoltam milyen könnyű lesz mivel menő online fapados biztosítóm van. Tévedtem. Online nem volt erre mód, mivel marha közel voltam az anyacég (uniqua) helyi kirendeltségéhez berongyoltam, hogy kitöltenék e a bankos papírt. Ott az ügyintéző életében először látott ilyen kötvényszámot, azt javasolta, menjek a bpi uniqua központba. Ide úton csak 1 fazonnál volt balta az egyes villamoson, szóval jó kis kaland után elmondták, hogy csak telefonon tudnak segíteni. Telefonos segítőm se volt a helyzet magaslatán, így két bővített mondat után a szerződés felmondása felé tereltem a szót. Besétáltam a Móriczon lévő, FTC stadiont is szponzoráló biztosítóba, ahol a helyi nyugdíjas klub fél óra alatt kitöltötte a szükséges papírokat, hasonló árú biztosítással mint a fapad, és a biztosítási érték is 8-9 m pluszba volt. Bár a bankkártyás fizetést 2 ügyintéző nézte, hogy is kell, de elérte a foglalkozás a célját... :D

Én autóklub tagként az idei nyaralás előtt megnéztem hogy milyen biztosítás+assistance csomagjaik vannak. Az egyébként nem magas piaci ár fele környékén tanyáztak, de kicsit beleolvasva, "személyesen, bármelyik autóklub irodában". Viszlát.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ez az autóklub valami átkosból itt maradt (semmire nem való) szolgáltatás, nyugdíjas korú matuzsálemeknek?
--

Hát nézd, a standard éves díj 10-12 ezer forint körül van. Ez csökkenthető, ha OTP-s vagy és csop.beszeddel fizeted a tagdíjat, asszem 9k -ra. Ezért cserébe kapsz egész évben az ország teljes területén sárgaangyal szolgáltatást (egyszerűbb dolgokat megjavítanak az út szélén, ha nem megy, trélert hívnak neked). Én Bp-n, és még 3-4 megyében járok rendszeresen autóval, nem baj, ha lerobbanás esetén van kit hívni, aki ingyen jön és segít.
Ezen kívül egy csomó kedvezmény van (utazási irodaként meg biztosítási alkuszként is üzemel, rengeteg saját szervizük és vizsgabázisuk van, és mindenből kedvezményt adnak, ha klubtag vagy). Még tankolási kedvezményt is adtak, a MOL -lal partnerségben, de úgy tudom az egyelőre szünetel, mert a MOL a GDPR miatt visszavonta az ehhez kapcsolódó üzemanyagkártyát, de azt ígérik hogy valamilyen módon visszakerül ez is a kedvezmények közé. Nem volt olyan rossz az a kártya sem, pl. autópályás kutaknál leszorították az árat a sima városi kutakhoz, így pályán is tankolhattál normál áron.
De egy csomó hasonló kedvezmény és program van, amiket nem annyira ismerek.
A klub történetét nem vágom, a logójuk szerint 1900 óta működnek. Egy csomó más országban is van hasonló.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

> úgy tudom az egyelőre szünetel, mert a MOL a GDPR miatt visszavonta az ehhez kapcsolódó üzemanyagkártyát

Fixme, de csak a szemelyre szolo kartyak lettek visszavonva, a piros (partneri) kartya tovabbra is van az autoklubnal. Meg mashol is, ha valaki nem akar csak emiatt tagdijat fizetni. ;)

Közbe találkoztam meredekebbet: Erste postázza a virtuális bankkártyát. Végem.

bezony igy van. ugyanolyan plasztik mint egy nemvirtuális, csak nincs rajta se mágnescsík, se csipp. És még évesdíja is van.
--

+1

raadasul a default limit 1Ft!!! megfognak lopni!!!!4444

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Eközben a revolutra 1,5 perc regisztrálni és ingyen kapsz eldobható virtuális kártyákat :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

> ingyen kapsz eldobható virtuális kártyákat

Biztos? :)

To provide even more value to our Premium customers, Disposable Virtual Cards are currently offered as part of the Revolut Premium account.

Hát akkor nem ingyen, köszi :) De nem eldobhatót biztos ingyen.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

barmikor torolheted a virtualis kartyat, es kerhetsz ujat, ingyer'

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Tudom, hogy ilyen is van, de a disposable card nem ez a feature.

gyakorlatilag ugyanaz, csak az egyik automata, a másik meg fapados :-)

Es ha elbucsuznal a kartyatol, vagy a banktol, akkor VIDD VISSZA egy bankfiokba!

Vagy tiltsd le online. :)

Nem latok ilyen lehetoseget a netbankban. Es akkor meg ott a veszely, hogy a dijcsomagodban fizetos a kartya lemondas.

Off: viszont hoppa! Megjelent egy uj kategoria a menuben: Nyilt bankolas (API), Számla-, és tranzakciókezelés engedélyezése harmadik fél számára. Ugyhogy jon a PSD2! :)

Alkuszon keresztül a múlt évi fordulókor hozzájuk kötöttem át a biztosításomat. Nekem egy bajom van velük, hogy az online ügyfélszolgálathoz egy random generált felhasználónevet kell használnom. Nem találtam sehol, ezért írtam egy emailt az ügyfélszolgálatnak, hogy küldjék már el nekem, ez volt aug. 26-án. Szeptember 12-re megszületett a válasz. Elküldik a regisztrált email címemre, mert most nem arról jelentkeztem -- my bad --, de legyek kedves kitölteni a csatolt adategyeztető nyomtatványt, 2 tanúval, aláírva visszaküldeni postán. Persze a felhasználónév ismeretében, már tudtam kérni új jelszót, szóval várják csak a postást :-)

De ennek a nyögvenyelős ügymenetnek van valami törvényi alapja? Mármint adatvédelem vagy bármi ok, hogy így kell ezt csinálni?

--
trey @ gépház

Nem hinném, csak simán fogyatékosok :-)