Invalid numeric column value "

 ( trey | 2019. július 16., kedd - 8:53 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez úgy tűnik nem az eszköz bűne, hanem a fantasztikus felhőé ami mögötte van. :)

Kár, hogy a zEnterprise cuccokhoz szinte soha nem lehet firmwaret letölteni pedig biztos lenne mit szörnyülködni rajta. :(

Ez együtt egy megoldás. Az eszköz a felhő nélkül csak egy rakás lom. Értem amit mondasz, de ez nem menti az egészet.

--
trey @ gépház

Másfajta HW, de számítógépházzal volt hasonló "nem ezt vártam ennyi pénzért" élményem. Ez akkor történt amikor először vettem egy 18ezres számítógépházat. Ez jelentős ugrás volt akkor nekem a korábbiakhoz képest, ezért sokat vártam tőle. Ennek ellenére gyárilag 45 fokban volt beletekerve az egyik csavar, de annyira hogy ki se bírtam tekerni. Amikor jeleztem az üzletnek (edigital), hogy nem várnám hogy ilyen drága háznál ilyen hiba legyen, az ottani szervízes szakember azt válaszolta, hogy 70ezres háznál is előfordul ilyen hiba és hogy vigyem be a házat és kitekeri ő nekem egy nagy csavarhúzóval... Emailben írta ezt, szóval lehet csak én éreztem úgy hogy hülyének nézett, miközben ő csak nagyon segítőkész akart lenni, de általában jók az ilyen megérzéseim. Mivel cseréről nem volt szó, mert szerintük én tekertem így bele... Így a fémrész hajtogatásával végül sikerült kiszednem nagy nehezen. Nagyot csalódtam abban a házban, pedig nem is noname volt.

Hozzáteszem, ez a termék egyébként az egyik legjobb a piacon ebben a témában. De, hát ebben is vannak hibák. A firmware changelog legalább őszintének tűnik :D

--
trey @ gépház

Ok, a háztól vannak nagyságrendekkel drágábbak, az ára is forintban volt 18ezer, nem euróban :-)
Így viszont még bosszantóbb ez az invalid numeric hiba, ha ez az egyik legjobb.
Ez olyan mintha vennél egy Ferrari-t és lenne egy karcolás rajta valahol ami nem túl feltünő, de azért megtalálható. Jó, tudom autós példa sose jó ;-) Ráadásul nem is nagyon vannak egy kategóriában bonyolultságban, de ez is azt mutatja, hogy még az egyébként jó termékeknél is becsúszik egy-egy ilyen triviálisnak tűnő hiba, amit alaposabb QA-val talán el tudnának kerülni. Vagy nem. Nekem az a sejtésem, hogy amiben manapság firmware van, ott általában a felhasználók végzik el az igazi tesztelést... De az ember szeretné azt hinni, hogy drága holmiknál ez nem így van. A gyártó ontja a javításokat és mindenki boldog. Csak Uncle Bob nem :-)

Nekem az első mediaboxom volt hasonló élmény. Philips -et vettem, gondoltam legyen márkás meg közepes árazású. De jól elszúrtam: saját stack, lassú mint a dög, rakás formátumot nem támogat, csomó wifi routerrel nem tud szót érteni, amivel igen, azzal is előfordult hogy akadt, az ékezetes feliratokkal meggyűlt a baja, csomó feliratot be se töltött. Majd egyszercsak meghalt benne az ethernet. Visszavittem és inkább visszaadták az árát, mert beszántották ezt a terméket, annyira fos volt. Ment a darálóba, ahova való :)

Nyilván az rpi+kodi egész más élmény volt ezek után.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Hát, ilyen olcsó házaktól sokat ne várjál. Kicsit feljebb kezdődik a minőség.

Ez hasznos tanács így 13 évvel később. ;-) Az említett házvásárlás 13 éve volt és akkor került annyiba. Nekem akkoriban az 5ezer forint körüli ház számított olcsónak (szigorúan Vargáné táppal). Azóta persze már fentebb adtam a mércét. Akkor még nem is volt ilyen nagy választék. Az iponon 1285 ház van. Kb a fele 20ezertől drágább, szóval mondhatjuk hogy a 20ezres ház kb a közép kategória. Most, de 13 éve még inkább attól jobbnak számított, nem?