Kapzsiság

 ( trey | 2017. november 13., hétfő - 11:36 )

Jó lett volna egy megadott domaint beregisztráltatni. Nem nagyon, de minimális erőfeszítést megért volna. Kiderült róla, hogy foglalt. Volt rajta egy link, miszerint eladó. Egy ésszerű összeget meg is ért volna, ezért gondoltam megkérdezem mennyibe kerülne. A link egy licitoldalra vitt, ahol a kínai eladónak ajánlatot lehetett tenni. A minimális licitösszeg 90 dollár volt. Megajánlottam a 90 dollárt - kb. ennyit is szántam volna maximum rá. Az eladón volt a sor: vagy elfogadja az én ajánlatomat, vagy ő tesz egy ajánlatot, vagy árverésre bocsátja a domaint. A másodikat választotta:

9999 USD

Az ajánlata 9999 dollár volt. A tárgyalást ezután megszakítottam. Akinek a becsületes profit nem profit és inkább kapzsiskodik, az baszódjon!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Épp ma jött meg:
https://postimg.org/image/rdx3wqu75/
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

ezdeszar :)

amúgy okés, hogy a nagyságrend nem stimmel, de ezek után mit vártál: "a link egy !licitoldalra vitt, ahol a !kínai ?eladónak !ajánlatot lehetett tenni".

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Semmit sem vártam, a domain nem nekem kellett, hanem a cégnek, munkaidőben intéztem, szóval ki vagyok fizetve ezért a felesleges munkáért.

A domain szerintem az átlagembernek kb. 0 forintot érne, de nekünk sem ért meg többet kb. az alaplicitnél.

A licitoldal egyébként korrekt, leellenőriznek minden ajánlattevőt (telefonon felhívnak, PIN-t kapsz, amit vissza kell írni stb.), számlaképes ...

Hogy a bohóc palimadárnak nézett, az nem fáj (lásd eleje), inkább csak a régi mondás jutott eszembe: aki nagyot markol, keveset fog.

--
trey @ gépház

engem nem lepett meg. magát a gusztustalan módszert egyébként nem ártana valamilyen módon korlátozni: nem az első olyan eset amiről hallok. ennél már csak az lett volna szebb, ha felajánlotta volna a kért domainhez gyártott typo domaineket - hogy az elgépelt url-ek se vesszenek el. érted. mondjuk további sokezerért XD <-- nem fikció, ilyet is hallani.

vagy ha tovább fonjuk a szálakat, megveszel egy domaint, de az "elgépelt" címek nyilván nem kellenek. ekkor az eladó (amint tartalommal töltötted fel a cuccod) kis átalakítással lekopizza a honlapod az általad nem megvásárolt typo domainre. merthát igaza volt, miért nem kellett. hát nem cuki?

rohadjak meg ha egyszer is rákattintok egy ilyen kínai telhetetlen méhecskére.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ugyanígy jártam egy domainnel, csak utána még hetekig küldözgettek levelet, hogy biztos nem gondoltam-e meg magam, meg hogy mennyi a max, amire gondolok..

Írják is, reagálni kell (elhajtani a faszba' ha nem érdekel akkor is), mert ha nem, akkor küldözgetni fogják a levelet.

"Please note, that you will receive reminder mails about this offer, until you respond. This process was designed to ensure a communicative and successful market place. If you know that you will not respond, please cancel the negotiations."

--
trey @ gépház

Mi értelme annak, hogy az eladó a te licitedre rá tud licitálni? Ha nem akarja eladni 90 dollárért, miért azt adta meg alsó limitként?

Addig nem kell gondolkodniuk rajta, hogy mennyit ér :-)

Egy ilyen köröm nekem is volt majd tíz évvel ezelőtt, csak én kb 500 USD-t ajánlottam, amire nekem 50k USD-t kértek a domainért. Annyit sajna nekem nem ér, cserébe azóta sincs rajta semmi.
--
Csaba

azért a 90 USD bid nem tűnik vmi acélosnak... -.-


No rainbow, no sugar

Inkább megéri egy domént eladni 9999-ért, úgy, hogy a többi a nyakán marad (és hoz valamit be reklámokból), mint 100-at 99 -ért... az 100x annyi munka.

Sejtettem, hogy ez áll az üzleti modell mögött. Sok sikert hozzá :)

--
trey @ gépház

Option B:

make an offer $ 90

$80

Ezt én itt még nem hívnám kapzsiságnak.
Megvesz X db domain-t és ha csak minden Y.-at tudja eladni, akkor természetes, hogy legalább Y szoros árat (plusz egy kis profit) fog elfogadni.
Gondolom a 90$ az az összeg aminél már a potens vásárlók megjelennek, de még nem akkora, amennyiért neki megéri eladni.

Mondjuk valóban elég nagy helyet hagyott a licitálásra! ;-)

Azért kíváncsi lettem volna, hogy egy következő minimális ajánlatra, pl. 91$ v. 95$ (attól függ mi a lépésköz), mi lett volna a válasz licit!

Jártam így én is. Ráadásul én a saját domainemet akartam visszavásárolni, amit a szolgáltatóm hagyott lejárni és nekem nem is szólt... Mire megtudtam már késő volt meghosszabbítani. Azt hittem naívan, hogy ha figyelem mikor jár le, akkor gyorsan meg tudom majd venni. Súlyos tévedés volt, viszont így megismerkedhettem a domain üzlet "sötétebb" oldalával, ahol ügyes szkriptek automatikusan megveszik az éppen lejáró domaineket. Sőt, van egy olyan sejtésem, hogy embernek esélye sincs a folyamatba beavatkozni, tehát a hagyományos után beregisztrálni.

Ez történt az én domainemmel is. Próbáltam én írni az új tulajnak, hogy adok érte 60 eurot, nem is válaszolt, pedig láthatta, hogy még forgalmat se generált. Rajtam kívül senki sem érdeklődött utána (a sedo mutatja). Éveken át hol 1000eurot, 700eurot, 300eurot akart érti kérni a kis kínai, akinek egyébként több száz domain volt a nevén. Aztán megunta és hagyta lejárni, de addigra én már ki voltam okosodva és a saját fegyverével győztem le. :-) Állítottam be snapnames-en backordert rá, így 70 euroért újra az enyém lett. Szóval muhaha :-)