Facebook témájú személyes bejegyzés

 ( trey | 2017. szeptember 5., kedd - 10:49 )

az első... és remélhetőleg egyben az utolsó.

(Sosem használtam a Facebookot személyes célokra és a jövőben sem kívánom. A poszt főként azoknak szól, akik a FB-n keresztül küldözgetnek nekem meghívókat, eseményeket és egyebeket, amire nyilvánvaló okokból sosem reagálok.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Majd, ha megnőnek és "kinőnek" otthonról a gyerekek... - Ha tudni akarsz róluk, mi történik velük..,
:(

Bár én is kitartok a "semmilyen fb.-profilba nem sorolható" profilba sorolás mellet. - (Nálunk az ide sorolható információszerzés feladata az "asszoné". Tőlem Őt nyugodtan(?) profilozgathatják.)

Nekem nem ez a bajom vele. Egyszerűen sem időm, se energiám ezzel foglalkozni. A kapcsolattartásnak pedig van sokkal egyszerűbb és gyorsabb, személyesebb módja (pl. instant messenger).

--
trey @ gépház

Hát a facebookból lassan én is kizárólag a messengert használom. Az a masszív előnye, hogy gyakorlatilag minden ismerősöm fent van rajta, hiába van egy sor innovatívabb platform.

A timeline-omon már csak humán tartalmak vannak, és minden nem humán like-omat visszavontam, mert elkezdett idegesíteni hogy a facebook találja ki, hogy milyen napi információk jutnak el hozzám.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

A messenger-ből sem a FB-jét használom.

--
trey @ gépház

Konkrétan mellik appot használod?

Hangouts. A partnerlista elemszáma: 4

0 zaj, 100% jel

--
trey @ gépház

A facebook tapasztalatom szerint nagyon jó póttevékenységek egyike.

Vannak, akik munka/iskola után fáradtan hazafelé a buszon/villamoson/vonaton/stb zenét hallgatnak és bambulnak, vannak, akik valami gagyi játékkal játszanak, vannak akik a facebook, instát, stb pörgetik végig.

Én észrevettem magamon, hogy az utóbbi időkben engem sem érdekel. Ismerősök mind kirakatként használják, a hírportálok politizálnak, a "szakirányú" csoportokban meg értetlenkednek. Ha beröffentem a gépem akkor by default gmail, facebook, hup.
Az első kettő azért, hogy észrevegyem ha üzenetem jön, de lényegében csak az utóbbit olvasgatom ha épp van rá agykapacitásom.

Szóval így otthon még vírusírtót sem használok a gépemen... :D

100+-40 fős bulit leszervezni fb-on viszonylag zökkenőmentesen megoldható. Más alternatívát még nem találtam, ahol a csoport tagjaival lehet szavazni,véleményt kikérni,leszek/nem leszek ott funkciót használni,stb,stb. Természetesen a telefon így is bejátszik néha. Illetve jól működik a kampány, reklámozás motorja, amit szintén szoktunk használni publikus bulik megszervezésekor, vagy megjelenéskor.
Alap funkciókat természetesen ki lehet váltani alternatívákkal. Saját véleményem pedig, hogy a fb-ot valaki vagy használja, de akkor rendesen, vagy tegye magát off-ba.

--
RGeri77
Fedora Ambassador, játékmester ;-)

Nem tervezek rendezvényszervezéssel foglalkozni.

"Saját véleményem pedig, hogy a fb-ot valaki vagy használja, de akkor rendesen, vagy tegye magát off-ba."

Tán, még törvénybe is iktatnád, ha lenne lehetőséged, mi? :D

--
trey @ gépház

Mi csak egyszerű szilveszteri bulikkal kezdtük, és növekedtünk az évek során, s ez lett belőle. Rendezvényszervezést bonyolítani én sem szeretnék komolyabban, viszont aki ezt csinálja azt mondja hogy erre jó a fb. Ezt csak megírtam, mert valóban erre tökéletes szerintem is.

"Tán, még törvénybe is iktatnád, ha lenne lehetőséged, mi? :D"
Húúú, ha megtehetném mik jönnének még :-)

--
RGeri77
Fedora Ambassador, játékmester ;-)