Compaq

Compaq alapokon az OEP információs infrastruktúrája

 ( trey | 2002. március 4., hétfő - 21:21 )

Az OEP szerverkonszolidációs céljára vásárolt Compaq szerver és háttértár architektúra az alábbi fő elemekből épül fel:

2 db AlphaServer GS160 68/1001 számítógép - szerverenként 8 Alpha EV68 1GHz -es CPU -val és 16GB memóriával.

Compaq StorageWorks Enterprise Virtual Array háttértár alrendszer bruttó 3.9TB háttértár-kapacitással.

3 db Compaq Modular Storage Library háttértár alrendszer összesen 6 SDLT mentési egységgel, és 8.58/17.16 Terabájt kapacitással.

Az AlphaServer GS rendszerek összesen négy hardver partícióból állnak, melyek egy TruCluster rendszert alkalmaznak. A TruCluster megoldás UNIX világban egyedülálló módon közös gyökér-könyvtárral rendelkező cluster-szintű állomány rendszert tartalmaz, melynek rendszermenedzsmentje alig különbözik egy egygépes rendszerétől. A Compaq TruCluster technológiai előnyét bizonyítja, hogy az Oracle ezt választotta az Oracle 9i RAC alapjául. AlphaServer GS rendszerek adják a közeljövőben a világ legnagyobb teljesítményű "ASCI-Q" szuperszámítógépének a technikai alapját. Ez a rendszer az USA nukleáris potenciáljának védelmét szolgálja majd. A Compaq a szuperszámítógépes piac vezető szállítója.

A Compaq támogatja a Linux közösséget

 ( trey | 2002. január 5., szombat - 17:04 )

Nem olyan régen megállt a kernel.org központi szervere, a zeus.kernel.org. Akkor H. Peter Anvin nyilvánosan bejelentette, hogy a régi szerver nyugdíjba vonul, és a régi vasat lecserélik egy Compaq szerverre (cikk itt).