Ledger szabad ügyviteli szoftver

Sql-Ledger vs. 2016

Sziasztok!

Használja még valaki az Sql-Ledger nevű számlázó progit manapság?
Azért kérdezem, mert nemrég kaptam a könyvelőmtől azt az infót, hogy jövőre csak olyan programot lehet számlázásra használni, amelyik rendelkezik „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval.
Egyelőre még nem néztem utána, hogy ez pontosan mit takar, de lassan neki kell állnom, viszont arra gondoltam, hogy hátha már más jobban utána nézett, és rendlkezik némi többlet információval, esetleg össze is tudnánk dolgozni.

Szóval ha tudtok erről bármi hasznosat, akkor ne tartsátok magatokban :)

Mi a különbség a közösségi és a ledger.hu által favorizált verzió között ?

Mi a különbség a közösségi és a ledger.hu által favorizált verzió között, minden bekerül a közösségibe ?
Persze azt látom, hogy fél évvel régebbi és nincs felelősség nyilatkozat. De lehet a közösségi verzióval itthon dolgozni ?
Elsősorban a tapasztalatok érdekelnének.

Mi a garancia rá, hogy a fél év csúszásból nem lesz egy év és nem leszek rákényszerítve ezáltal a fizetős verzió használatára ?

Már ezzel a csúsztatással is túl nagy a rizikója a szoftver használatának. Egy esetleges törvénymódosításnál nagy hátrányba kerülnek a közösségi verziót használók, ez erősen befolyásolja a szoftver terjedését is.

És mikor lesz már utf8 az adatbázis ?

Ledger telepítés Ubuntu linuxon

Sziasztok!

A Ledger közösségi változatát szeretném Ubuntu linuxra telepíteni. Csinált már ilyet közületek valaki? Jól jönne egy step-by-step telepítési útmutató, mert nekem lövésem sincs az egészhez. Csak használni szeretném.
A leírás alapján próbáltam telepíteni, de már itt elakadtam:

createlang -U postgres plpgsql template1

--
Falu

Mit válasszak?

Sziasztok!

Telepítenem kell szerveremre ezt a rendszert raktárkészlet nyilvántartás és számlázás céljából.
Telepítés után össze kell hangolnom a raktárkészlet részét egy webshoppal. Reményeim szerint ez működni fog.

Sosem használtam még ezt a rendszert, nincs semmi tapasztalatom.
Kérdéseim:
Ki csinált már ehhez hasonlót?
Mi használjak? Távfelügyelet oldalán a: Számlázó-készletező verzióját, vagy töltsem le innen: http://www.sql-ledger.com/ ?
Mivel mint mondtam nem használtam még így nem tudom miben különbözik. Van licensz ha a távfelügyeletét venném meg? Mitől jobb vagy rosszabb egyik a másiktól?

Esetleg tudtok más alternatívát?

Köszi előre is válaszotok!

BUÉK!

ledger kozossegi_20100920 telepítési hiba

Telepítés közben a felhasználó létrehozásakor (Ledger Administration / Add User) a "Mentés" gombra kattintva a következő hibát kapom:

500 Internal Server Error

error.log:
undefined subroutine &main::ment\xe9s called at bin/mozilla/admin.pl line 64., referer: http://szerverem/ledger/admin.pl
[Fri Oct 08 14:25:10 2010] [error] [client 213.178.99.197] Compilation failed in require at /opt/ledger/admin.pl line 91., referer: http://szerverem/ledger/admin.pl
[Fri Oct 08 14:25:10 2010] [error] [client 213.178.99.197] Premature end of script headers: admin.pl, referer: http://szerverem/ledger/admin.pl

És igaza van, mert nincs mentés nevű függvény az admin.pl-ben

Telepítési dokumentáció készítése

A cégnél be szeretnénk vezetni a Ledger-t. Elsősorban raktárnyilvántartásra használnánk. Összedobtam egy Ubuntu Server-t futtató gépet. Mivel részletes telepítési útmutatót nem nagyon találtam, ami az alapoktól mutatná be a telepítést. gondoltam összedobok egy doksit, ami az alábbiakat tartalmazná:

  • alap Ubuntu Server telepítés
  • beállítás
  • PgSQL telepítés
  • phpPgAdmin telepítése
  • Ledger telepítése, beállítása

Ha lesz kérdésem a Ledger-rel kapcsolatban (mert abszolút nem ismerem), akkor felteszem itt. A tavugyvitel.hu PDF-je rendelkezésemre áll. Abban az utolsó pont elég jól le van írva.