Mi a különbség a közösségi és a ledger.hu által favorizált verzió között ?

Mi a különbség a közösségi és a ledger.hu által favorizált verzió között, minden bekerül a közösségibe ?
Persze azt látom, hogy fél évvel régebbi és nincs felelősség nyilatkozat. De lehet a közösségi verzióval itthon dolgozni ?
Elsősorban a tapasztalatok érdekelnének.

Mi a garancia rá, hogy a fél év csúszásból nem lesz egy év és nem leszek rákényszerítve ezáltal a fizetős verzió használatára ?

Már ezzel a csúsztatással is túl nagy a rizikója a szoftver használatának. Egy esetleges törvénymódosításnál nagy hátrányba kerülnek a közösségi verziót használók, ez erősen befolyásolja a szoftver terjedését is.

És mikor lesz már utf8 az adatbázis ?

Hozzászólások

Szerintem torvenymodositaskor sem kerulnek (nagy) hatranyba a kozossegi verziot hasznalok, mert jelenleg csak a szamla modulra vonatkoznak torvenyi eloirasok (nem fejt berszamot, ...), az meg ritkan valtozik es amugy is csak sajat magad altal kiallitott nyilatkozatod van, annak fenyeben konnyu korrigalni, hogy az uj eloirasoknak is megfeleljen.

Persze ha a konyvelod kozvetlenul a ledgerben konyvel (tehat abbol jon a hivatalos eredmenykimutatas, merleg, AFA bevallas, stb.), akkor komolyabban erintik a torvenymodositasok. Viszont ilyen esetben nem nagy ervagas kifizetni a Tavugyvitel Kft.-nek a tamogatast. (Vagy az a dilemma, hogy a kozossegi verzio jobb?)

Erőteljesen IMHO, de ha Magyarország jogszabályainak megfelelő számlát akarsz kiállítani, akkor szükséged van a számlázó programhoz mellékelt megfelelőségi nyilatkozatra, azt pedig valszeg csak a fizetős változatban kapod meg. Persze kiállíthatsz magadnak is ilyen nyilatkozatot, de előtte azért beszélj a könyvelőddel.