Fizetnél-e azért, hogy egy helyen tudd kezelni az összes online előfizetésed?

Címkék

Azt hiszem még az Epic / Apple balhé kapcsán merült, fel hogy sok szolgáltató nem hajlandó engedélyezni az Apple Store-on keresztüli előfizetést, mivel 30%-ot kérnek a bevétel után. Egyes esetekben ezt megoldották azzal, hogy ott 30%-al drágább volt, és jelezték, hogy ha közvetlenül a honlapról fizetsz elő (azt hiszem pl. a Netflix ilyen) akkor olcsóbb.

Annyi kallódó előfizetésem van, hogy még talán a 30%-ot is szívesen kifizetném (max. 10% lenne az elfogadható, vagy inkább 1K HUF/hó) csak, hogy lássam mindet egy helyen. Valamint így könnyen tudnám lemondani és újra engedélyezni őket. Pl. Lime-ot most esőben és hidegben nem használok, de nyáron jól jött a Prime. Mire észrevettem / eszembe jutott buktam 3 havi díjat rajta.

Mivel a kérdés eldöntendő, így a fentihez hasonló feltételeket, hogy "igen/nem, de csak xy csillag állás mellet" jellegű válaszokat kommentben lehet megtenni. Aki nem tudja eldönteni, ne szavazzon. Ha az eredmény érdekel, akkor kérlek használd az eredmények gombot.

Választások

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 11. 16., cs – 08:07

egy erre készített kártyával (pl Revolut) nem olyan nehéz ez. Kezelni nem tudja, de látom havonta, hogy mi vont le. 

Ha mar Revolut. En eldobhato Revolut kartyat hasznaltam oda, ahova biztos nem akarok meg egy honapot fizetni, csak ki szeretnem probalni. Nem bajlodtam lemondassal.

Volt olyan, hogy egy ilyen utan kb 0.5-1 evvel kaptam levelet behajtocegtol, hogy van ~1 evnyi be nem fizetett osszeg es kerik rendezzem.

Gondoltam belepek es lemondom, de belepni meg nem lehetett mar masik honap utan sem valszeg, mert nem volt befizetve. De havi elofizetes osszeget meg adogattak tartozashoz.

Gondolom valami aprobetus reszben le volt irva, hogy ha nem mondod le akkor ketyeg az osszeg. Szerintem nem jo ilyesmivel jatszani hacsak nem olyan helyen adod meg a kartyaszamot ami gyanus vagy messze van ahhoz, hogy megerje behajtani. Akkor mar inkabb eldobhato katya, ott nem fognak behajtani az biztos (olyan amit boltban is vehetsz, nem amit valami appban generalsz ami a nevedre van regisztralva).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

 amit jó eséllyel meg is nyernek

Ha nem tud belepni lemondani, akkor nem biztos.

Szerzodes szeges: egyik fel nem fizet, masik fel nem szolgaltat. A birosag nem mondja ki azt, hogy tartozol, amiert nem fizettel a semmiert.

En vegigjatszanam alpereskent es megneznem mi kerul a periratba, es azalapjan felepitenem a vedelmemet. Csak ehhez elobb probalni kell megegyezni az ugyfelszolgalattal nekem is, ami mindig sikerul nagy nehezen, igy nem jutunk el idaig.

Jó kérdés, hogy mikortól nem tud belépni. Mert ha mondjuk a szolgáltató egy év után tette elérhetetlenné az oldalt, addig várt, hogy a felhasználó fizessen, akkor az egy évet követelheti. Főleg, ha esetleg valami loggal tudja igazolni, hogy mikor zárta ki a felhasználót.

Szerkesztve: 2023. 11. 16., cs – 08:07

Az elképzelés, hogy egy helyen kezelhessem az összes előfizetésemet, az tetszik, csak szkeptikus vagyok a megvalósíthatóságban. Mekkora cégnek kellene lennie ahhoz, hogy a Netflixen túl a finn és a magyar előfizetéseimet is tudja kezelni? 

Bónusz: azt meg végképp nem szeretném, ha az előfizetésem adatait a FAANG és leszármazottai kezelnék.

Csaba

Mi az, amihez SMS-t küld? Nekem webes Paypal belépéshez azt szokta kérni, hogy a telefonon az appban hagyjam jóvá. Más jóváhagyással nem találkoztam eddig.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A mostani online netes cegek es a penzuk kozott te mint egy korlat vagy, egy kellemetlenkedo bolha, ami utban van.

 

Lassan ott tartunk, hogy ajanlott level kell, hogy lemondhasd.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyes (nem magyar) banki appoknak van olyan funkcioja ami kulon kigyujti neked a rendszeres kiadasokat (eszreveszi, ha X cegnek rendszeresen megy utalas vagy beszedesi megbizasod van) igy kulon helyen lathatod oket osszegyujtve. Bizonyos esetekben a banki appbol is lemondhato az elofizetes. Ahogy elottem mondtak, a Revolut is kinal hasonlo funkcionalitast valamilyen szinten, nem neztem meg alaposabban.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az átmeneti terv az lenne részemről, hogy Revos számáról fizetem az összes ilyet amin csak annyi összeg van havonta ami a sub. + Csak SUB-ok mennének arról a számláról.
Most megnéztem, és fel is ismeri, ha valami rendszeres és írja is hogy az bizony SUB scription.

Már megérte a szavazás, hogy a revo tudja ezt is. Az összes pénzem még mindig nem bíznám rá, de számla szét dobás etc. funkciók meg könnyű utalás miatt megéri fent tartani 1-et főleg hogy minimál költség.

Nem, de lehetne.

Egybéként tök jó lenne, ha lenne arra opció hogy a felhasználó határozza meg hogy mennyi ideig legyen feliratkozva.
És/vagy csak 1 hónapra kéri a szolgáltatást. Nyílván ez a cégeknek nem érdeke, valószínűleg ezt csak jogi szabályozással lehetne elérni.

Nem, de lehetne.

ha lenne arra opció hogy a felhasználó határozza meg hogy mennyi ideig legyen feliratkozva

Ha ez szabalyozva lenne torvenyileg, akkor a konstrukciok a kb. igy neznenek ki:
- normal havidij $20, eves dij $200
- hatarozott ideju havidij $40 (vagy a feliratkozas idejetol fuggoen lehet akar havi $100 is)

Ez valoszinuleg a normal havidij fele terelne az embereket...

Nyílván ez a cégeknek nem érdeke

Valoszinuleg nem :D

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nyílván, persze azt is meglehetne szabni hogy a havi díj nem lehet több mint az ismétlődő havidíj. Attól az maradhat hogy az éves előfizu pl olcsóbb hónapra lembontva mint az ismétlődő 1 havi díj.
 

De egyetértek egyből a fent leírtak lennének ha nem lenne rá külön szabály.

Nem, de lehetne.

Szerintem csak annyi kellene, hogy jogszabaly irja elo, hogy ugyan olyan konnyu legyen leiratkozni, ment feliratkozni (es amelyik csatornan fel lehet iratkozni, azon leiratkozni is lehessen).

Kifejezetten nem szeretnem, hogy meg kozem es a szolgaltato koze egy harmadik ceg beekelodjon, mert a vegen ok is csak egy kis jutalekot fognak kerni es ilyen verszivobol van mar eppen eleg.

A különböző előfizetéseket nyilvántartani akár egy kockás füzet vagy táblázat is jó egy helyen látni. Abból is látni, hogy milyen kártyáról vagy fizetési szolgáltatón át megy.
Az in-app fizetés felára a platform fenntartásáért fizetendő, kényelmi díj, csak a nagyok kisírták maguknak, hogy kikerülhető legyen. 

A sokféle előfizetés témában inkább az a probléma, hogy sok párhuzamos előfizetés kell hasonló célra, mert már mindenki saját független szolgáltatást akar indítani (10+ féle streaming, rengeteg híroldal fizetős és hasonlók).
Ott lenne már lassan megint értelme, hogy egy helyen, egy csomagként lehessen előfizetni, mint a kábeltévénél. 

"Az in-app fizetés felára a platform fenntartásáért fizetendő, kényelmi díj, csak a nagyok kisírták maguknak, hogy kikerülhető legyen. " A megkerlhetőség rendben van, csak most ár pl egyáltalán nem lehet app storból Netflixre előfizetni. Szeretném ha lenne lehetőségem hülye apple fanboyként kifezetni a + 30%ot az applnek a netflix / etc. előfizetésért ha nekem az kényelmesebb.

Nem, de lehetne.

ha kötelező lesz engedni, hogy az app reklámozhassa a külső, jutalékmentes előfizetést, más fizetési megoldást, akkor lehet visszakerül. Nem követem napi szinten, de ilyesmi felé tartanak az állami vizsgálatok. 

Korábban vagy magasabb árat írtak ki vagy annyival kevesebb bevétellel megelégedtek a streaming cégek. Van amelyik rátette, van amelyik nem és így a vásárló csak azt látta, hogy olcsóbb az egyik, mint a másik, mert nem lehetett reklámozni az árképzés módját és kerülőutat azon a felületen. Így inkább kiszedte mind, hogy elgondolkodjon a vásárló, hogy mégis hogy a fenében lehet előfizetni. Szóval hamarosan a streaming cégeken múlik megint, hogy beteszik -e a jutalékos gombot + reklámot a kerülőútra.

Szóval hamarosan a streaming cégeken múlik megint, hogy beteszik -e a jutalékos gombot + reklámot a kerülőútra.

Ez utóbb nekem szimpatikus lenne. Főleg mikor olyan előfizuról van szó ami hav 499Ft. Ott a 30% ugye csak 150Ft
 

A Netflix 4 490 Ft(kell a 4k) ott havi 1350-ért lehet elgondolkozom,  hogy direktbe náluk fizetek elő. Főleg ha nem csak 1 hónapra kell.

A lényeg itt az, hogy legyen meg a lehetőségem dönteni :)

Nem, de lehetne.

Kb a dijnet is erre valo lenne, ha:

- tetszoleges, de legalabb a magyar(orszagon) szolgaltatok mindegyike elerheto lenne
- nem egy het mulva tovabbitanak a beerkezett penzt a szolgaltatonak, akinel az mindaddig fizetetlennek minosul.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2023. 11. 16., cs – 11:49

4 dologra vagyok feliratkozva (fontossági sorrendben): víz, áram, gáz, Internet. Van telefonom is, de azt nem én fizettem elő. Nemmel szavaztam.

az aram es a gaz az egy bagazs.

Viz helyett ajánlok forrasvizet inni. A hasznalati vizet is ki akarom vezetni:)

Internet. Nem tudom, mostmar 4 eve nyomom vezetekes internet nelkul.

Tervezni kell, hogyha nagyobb lelegzetvetelu melot kell nyomni (pl. vps image-ek mozgatasa/generalasa), de egyebkent el lehet lenni mobilnettel: lejon az ejszaka.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Őszintén, nekem a streaminggel van ezzel ellenérzésem. Mindenkinek 24 óra áll a rendelkezésére és senki se tud 240-et nézni egy nap, de ahhoz, hogy mindenhez csak hozzáférése legyen, azért fizetni kell. Egy felhasználás szerinti fizetés sokkal korrektebb lenne.

Az Apple TV és a Google Tv(?) tud ilyet az előbbi olcsóbb is.
Ott 800-1000 huf 1 film bérlése 48 órára, és kb minden film fent van.
Sorozatoknál sajnos csak a sajátjuk van.

Viszont Diseney+ 3100 HUF, HBO Max 2400 huf, TV Showtime 2000 huf (Netflixet bele se számolom mert arány talanul drága.)

Ha csak ezekre vagy fel iratkozva akkor kijön, hogy 9 filmet tudsz megnézni ebből az árból. Én kb 3-4 filmet nézek meg havonta akkor jobban megéri a bérlni.

Sajnos már nincsennek olyan sorozatok amik szeptembertől nyár elejéig futnak.

Van vagy 5-6 sorozat  amit nézek de mind olyan  hogy 6-10 rész / évad aztán 1.5-2 év szünet. Ráadásul több különböző szolgáltatól és van hogy hónapokig minden szünetel...

Nem, de lehetne.

Engem inkább két dolog zavar ezekben a streaming szarokban,

1) hogy nem tölthetem le a filmet, amit megnézek; ha kétszer nézem át, akkor kétszer lesz az adat átkergetve a fél világ összes routerén, ha lemondom az előfizetést, akkor többé nem az enyém (ilyen szempontból pl. az Audible ezerszer korrektebb), és

2) hogy nincs köztük semmi kooperáció, úgyhogy egyik film az egyiken van, a másik a másikon.

Akkor már kb. ugyanannyiért egy jó VPN sokkal jobban megéri.

1) hogy nem tölthetem le a filmet, amit megnézek; ha kétszer nézem át, akkor kétszer lesz az adat átkergetve a fél világ összes routerén, ha lemondom az előfizetést, akkor többé nem az enyém (ilyen szempontból pl. az Audible ezerszer korrektebb), és

Netflix, HBO Max, Disney mobil eszközökön engedi ezt. Desktopon talán nem mert onnan könnyebb utána "ellopni".

 

2) hogy nincs köztük semmi kooperáció, úgyhogy egyik film az egyiken van, a másik a másikon. +1

 

Egyébként megtudod venni a filmeket Apple TV-n egész jó árban is vannak. A Google megoldása valamivel drágább. A többit nem néztem.

https://www.justwatch.com/ itt megtudod nézni, hogy mi hol van fent és mennyiért. Ami elég jó cucc.

Pl 

Serpico (1973) Apple TV only 1k a bérlés vagy 2290 ft meg venni.

 

Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

Disney + Feliratok 4K 

Bérlés:

Google 800 Ft HD 

Apple 999 Ft 4K 

MEGVESZ:

Google 3 600 Ft HD 

Apple 3 790 Ft

Nem, de lehetne.

Mit jelent itt a megvevés? Én akkor érzem úgy, hogy az enyém a film, ha megvan az általam választott adathordozón, ahonnan le tudom játszani open source szoftverrel. Ha DRM-es szutyok, az nem ilyen, mert akkor ha kimúlik a cég vagy új szoftverre vált, akkor süthetem a letöltéseimet. (Ha DVD-n megveszem a filmet, és felmásolom a diszkemre, az nagyjából ilyen, amióta a régiókódos szarságot feltörték.)

Ez így van. Az EULA-t nem olvastam végig annyira nem érdekelt.

Mondjuk én személyszerint jobban bízok abban, hogy az Apple TV store meg marad(a korábbi iTunes megszűnt is minden átkerült ide).
Mint hogy a fizikai lemez megmarad és vagy a locál copy.

Szerencsére van lehetőség meg venni Blu-ray / DVD-n ha az szimpatikusabb.

Lehet én is élnék vele, csak nem akarok blu-ray lejátszótt fent tartani. Plusz én jobban tartok attól hogy nem fogom tudni lejátszani a lemezt x év múlva...

 

Nem, de lehetne.

Szerintem egy ritkán használt hard disk az elég ritkán romlik el. Szóval ha diszkekre felmásolod a DVD-gyűjteményed, akkor az elég sokáig meglesz. Vagy ha csak letorrentezed azt, ami már úgyis megvan DVD-n, mert akkor ha elmaradt haszonért akarnak perelni, azt nem nagyon fogják megnyerni. Csak tedd el a blokkot, amikor megvetted. (Akkor az elmaradt haszon max az, amit meggyőzően bizonyítani tudnak, hogy hajlandó lennél azért fizetni, hogy ne kelljen a DVD-t betenni a lejátszóba.) A blu-ray meg egyáltalán nem érdekel, az olyan filmeket nem nagyon szeretem, amikben nincs sztori, csak annyi effekt, meg látvány, hogy minden pixel számít.

blu-rayt hol lehet ertelmesen venni Mo-n? Van egy (rajz)film, aminel jol jon a felbontas es parszor ujra lehet nezni: Puss in boots, The last wish.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem fizetnék. Egyrészt tételesen vezetem a bevételeimet és kiadásaimat, és bár ott nem jelölöm meg a kifejezett előfizetéseket, de megtehetném. Másrészt lehet ezt vezetni egy elofizetesek.(md|txt)-ben is, vagy a fentebb említett négyzetrácsos kockás füzetben is. Egyébként igazi előfizetésem talán nincs is; az emailt és a VPN-t egy évre, ill. egy hónapra előre fizetem, de nincs megújulás (vagy talán van, csak én nem használom), az egyetlen előfizetésnél pedig egy év kifizetése után lemondom a megújulást, és máris nem kell aggódni. (Ha pedig nem bízom bennük, akkor befagyasztom/törlöm az előfizetéshez használt virtuális kártyát.)

Szerkesztve: 2023. 11. 16., cs – 14:43

Megpróbálom kb semmiért sem fizetni. jegyezettömb.txt-ben vezetem az asztalomon az összes előfizetést, esedékesség szerint naphoz kötve. Nyilván itt vannak a névnapok is meg az orvoshoz időpontok, IPA befizetési határidő meg minden. Ha lejár, az előfizu, akkor a lejárat napján áttekintem hogy minden rendben került-e levonásra vagy sem, aztán átírom a dátumot (jellemzően +1 év, megy 60 sorral lejjebb). Mivel kb semmiért sem vagyok hajlandó fizetni (mert kevés olyan dolog van ami nincs ingyen VAGY akarok érte pénzt adni, mert ér annyit), ezért túl sok ilyen tétel nincs is.

 

Néha backupolom ezt a TXT-t kézzel gmailbe egy draft email body mezőjébe, mert azért az eléggé fos lenne, ha eltűnne.

Nektek hány online előfizetésetek van? Nem a közművekre gondolok, hanem google cloud, icloud, dropbox, evernote, netflix, hbo go, stb. És ez összesen hány ft havonta? Csak hogy igény, hogy egy helyen kezelhessétek.

YouTube, Netflix, Disney, iCloud, Google, M365, Github Pro, Copilot, Spotify, domainek, AWS, Azure, Jetbrains, csak amik hirtelen eszembe jutnak.

Undoritoan sok, konzumidiota fosodratuak vagyunk. Persze ha egyesevel rakerdezel, akkor mindegyikre van erv, hogy mi szukseg van ra.

szerk, ezeket meg eszembe juttattak lentebb:
+Tier/Lime, mikor melyik
+GamePass

Neha kiirom a tendert otthon, hogy mi az, ami tenyleg kell, de a vege az, hogy nem igazan valtozik a lista.

Szedjem le a csaladi fotokat iCloudrol, es menjen mashova a backup? Oke, es az olcsobb lesz, mint havi 1200 forint? Github Pro 4 dollar, ebbol megy az osszes hobbiprojektem CI/CD-je es mindenfele automatizmusa. Olcsobbra jonne ki, ha elinditanek egy-ket VPS-t, es felhuznek egy Teamcity-t? Spotify orakig megy minden nap, lehetne olcsobban? Persze, ha nem zavar az, hogy egy csomo ido osszevalogatni torrentrol, amiket hallgatnek, vagy nem tartasz attol, hogy YT-rol rendszeresen eltunnek a videok. AWS+Azure nem annyira elofizetes, es amugy is csak <10 dollar havonta, mindenestol. Stb.

Ezek voltak: iCloud, Apple Music, Youtube Premium, Disney+, HBO Max, TV, SkyShowtime, Wolt+, Lime Prime, GamePass, Yousician, OneDrive
Már amire emléksze.

Nem mindet használtam egyszerre.
 

Ezt szűkítettem most erre: iCloud, Apple Music, SkyShowtime*, Yousican, GamePass

SkyShowtime*: Első hónapban regisztráltam így amég nem mondom le 1k / hó lifetime. Újjaknak most 2k/hó.

Biztos volt olyan ami jó volt 1-2 hónapig aztán már nem volt érdekes és utána elfelejtettem lemondani.

Nem, de lehetne.

Spotify családit fizetek 3290-ért meg egy 50 gigás icloudot 400 hufért. Spotyból ki van adva két kollégának hely, egyiktől kapok netflixet (párom nézi), másiktól o365-öt. Sógoromtól szintén spoty helyéért van yt premium. Airpodshoz kaptam fél év apple musicot ami egészen tetszetős, lehet a spoty családiból almás családi lesz, olcsóbb is (2790).

> "Az ajánlatra a használati feltételek vonatkoznak. Az 1 hónapos ingyenes próbaidőszakot nem igényelhetik azok a felhasználók, akik már próbálták a Premium szolgáltatást. Azonos lakcímmel rendelkező családtagok részére." (innen: https://www.spotify.com/hu/family/ )

Sajnálom, de ez csalás.

Szerintem nem az adblocker a gáz, hanem amikor egyes fórumtársak levezetik, hogy legális. (YT Prémiumot használok, de értem, ha valaki nem fizet elő a 15-ik szolgáltatásra és megoldja máshogy. Csak ettől legális nem lesz.)

Semmilyen illegalis dolgot nem latok abban, ha valaki kliensoldalon szuri  a forgalmat.

Szerintem a Google sem lat semmi problemat abban, ha a "nem szabvanyosan" mukodo kliens oldal nem ugy jatsza le pl. a youtube videokat ahogy a nem szurt kliens oldal :D
Sajnos igy mehet az adok-kapok, minden legalis es senkinek sem jo.

(Nem az reklam blokkolok ellen vagyok, en is hasznalok amikor nem jon az uzenet, hogy nem mukodik a website, stb. es a Google-t sem vedem, a halal f*-ra kivanom a reklamokat a videokban, van eleg beveteluk masbol)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Lehet, hogy a google nem lát benne semmi illegálisat, de majd kiderül, hogy a bíróság igen.

https://www.theverge.com/2023/11/7/23950513/youtube-ad-blocker-crackdow…

Röviden: van, aki úgy értelmezi a dolgokat, hogy a te gépeden lefutó adblock-detektáló szkript egy spyware.

Érdeksség, hogy iPhoen-on jobb a hangzás Apple Musicon mint YT/Spotify-on. (Saját füllel halható volt számomra a különbség, és magamtól tűnt fel akkor a difi)
Nem gondolom, hogy a szolgáltatás technikailag jobb lenne, szvsz szándékosan van butítva a többi szolgáltatás az eszközön.
Egyébként nekem az app is jobban bejön, mivel jó árban van én váltottam is. Bár nem érzem korrektnek, hogy nem fér hozzá a többi app rendsen a hangeszközkhöz.

igaz csak régen EarPodson és most AirPodson próbáltam. Lehet 3rd party headsettel nincs ilyen, de érdemes lehet kirpóbálni.

Nem, de lehetne.

  • Google a tárhelyért (ezt le fogom mondani, mert)
  • ProtonMail -> ~40k / év volt most blackfridayben
  • Spotify -> ~2700 Ft/hó (családi, kettőnknek)
  • TrainAsOne (futás edzésterv) -> ~2700 Ft/hó
  • domainek & Oracle Cloud -> 2kHUF/hó az Oracle, a domaint nemt'om mikor fizettem utoljára
  • más nem jut eszembe elsőre

Ez minden cracker álma! Elég egyetlen rendszert feltörni, hogy a felhasználók ÖSSZES előfizetését egyetlen lépésben ellophassák! És a sok idióta még fizetne is azért, hogy könnyebben kirabolhatók legyenek!

(Aki nem értené, tessék szarkazmussal olvasni.)

Szerkesztve: 2023. 11. 17., p – 10:34

Revoluttal ez tok jol megoldhato: Transactions/Upcoming, itt van egy "subscriptions" szekcio, ott latod hogy mire, mennyit, mikor fog levonni, milyen gyakorisaggal, stb. Nalam itt latszik az Apple TV, az Apple iCloud, a Patreon es a Youtube elofizites. A tobbi azert nem, mert azokat nem Revolut kartyaval fizetem :D

Azt is meg tudod neki mondani hogy adott elofizeteseket blokkoljon.

Ezzel mit akarsz mondani? En nem az egyszerhasznalatos kartyarol beszelek, hanem arrol, hogy a Revolut pontosan azt tudja amit heckles04 az eredeti szavazasban keres: "csak, hogy lássam mindet egy helyen." Oke, lemondani/ujra megrendelni nem tudod oket innen, viszont azonnal latod az osszes havi elofizetesedet egy helyen, egyetlen kepernyon.

Semmilyen online előfizetésem nincs, és nem is hiányzik.

"Sose a gép a hülye."

Nem fizetnék ilyenért - csinálsz egy egyszerű nyilvántartást excel, txt, akármibe felveszed:

- Mikor regisztráltál

- Mennyi  a havidíj

- Mikor van fizetési fordulónap

- Milyen kártyát/fizetési szolgáltatót adtál hozzá

- Próbaidő vége (ha van)

 

Aztán csoki. Túlmisztifikálod a történetet, vagy szimplán (bocs) lusta vagy.

Én nem fizetnék ezért, mert nincs annyiféle előfizetésem, hogy nehéz legyen egyenként kezelni őket. Viszont megértem azokat, akik sok mindenre elő vannak fizetve, és akarnak ilyen szolgáltatást.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)