HOVD 2019 - Kedvenc laptop gyártó, márka

Címkék

Szavazz az alábbi kategóriákban! Kedvenc ...

acer
5% (80 szavazat)
apple
16% (277 szavazat)
asus
7% (126 szavazat)
dell, alienware
26% (456 szavazat)
fujitsu
2% (33 szavazat)
hp
10% (170 szavazat)
huawei
1% (18 szavazat)
lenovo
32% (569 szavazat)
microsoft
1% (15 szavazat)
razer
0% (7 szavazat)
Összes szavazat: 1751

Hozzászólások

Apple/Lenovo(thinkpad) holtverseny

Szerkesztve: 2019. 12. 22., v - 11:26

Egyértelműen HP. Voltak Elitebookjaink, most zbook -ok (régebben diák koromban Pavilion), eléggé strapabíróak, jól is néznek ki, kényelmesek, Linux pöcc-röff megy rajta. A zbook-okjaink 3 évesek, ha egymás mellé tesszük a lerongyolt Macbook Prokkal, látható a minőségbeli különbség. (könyöktámasz nem retkes, töltő nem sárgult és nem szakadt, billentyűzet nem ment szét).

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

10 évig használtam HPt (igen, felső kategóriás üzletit). Bár elég jól bírják, azért messze nem tökéletesek, és nekem mindig is bleh volt, a Dell mindig szimpatikusabb volt. Most épp lenovom van, a múlt forog a sírjában.

Illetve, bár tudom, hogy alapvetően a volt munkaadóm hülyesége volt, de nem tudok elmenni amellett, hogy a HPban egyáltalán felmerült, hogy egy ultrabookot, ami bőven fél misi felett volt képesek legyenek 1366x768-as kijelzővel gyártani.

MSI?

GS-sorozat, nekem meg mindig viszi a primet teljesitmenyben.

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Nekem is volt egy MSi GS60-nasom, hihetetlenül jó hűtéssel, a vékony kivitel ellenére semmi throttling. Nagyon szerettem, de 2-2,5 év után komoly akku gondjai voltak, pedig rendeltetésszerűen használtam akkuról is nem csak töltőről. A mindennapos pakolgatástól kopott a sarkoknál (csúnyán) a fekete festés, pedig külön "tokom" is volt hozzá. A teljesítménnyel és a hűtéssel persze nem volt gond végig, azért mégiscsak MSi. Viszont csak nagy erőfeszítések árán lett volna cserélhető a beépített akku, így 3 évesen megváltam tőle, amikor már 100%-kos jelzett töltöttségnél is hajlamos volt kikapcsolni. Innen már csak egy lépés lett volna, h zárlatos legyen töltővel is.

Arról nem beszélve, hogy linuxon nem volt driver a bluetooth-ra 2 éven át. Szóval a gyári bt-t csak fél éven át volt alkalmam használni. :D (addig usb-n balf.szkodtam)

Jelenleg, ~2 éve egy Thinkpad P50-nest nyúzok. Pontosan úgy néz ki, mint amikor megvettem, az akkuteljesítmény mérhetően csak 10-15%-kot esett és értelemszerűen sokkal jobban bővíthető, mint az a GS volt és sokkal több csatlakoztathatóság van, a driverek pedig hiánytalanul működnek linuxon és win10-zen is. Win10 pedig azért kellett, mert ExpressCardon megoldottam, hogy eGPU-n működjön vele egy GTX 1660Ti. Így a játékigényem is megoldódott.

Le nem cserélném már semmire ezt a gépet. Persze nem is egy kategória a két vas. :)

It is our choices that define us.

Volt vele bajom, de mégis az ASUS ROG széria az, amire azt tudom mondani, hogy ez valami. Van valami extra a design-jában. A többi nekem mind fekete és négyszögű: nem látok különbséget.

Dell és Apple közt váltogatok, de idén az 1 éves XPS 15-ösömmel 3x is megszívtam. Először akku püffedés, cserélték touchpaddel együtt. Aztán kijelző csere, becsíkosodott. Most januárban meg alaplap csere lesz, mert állandóan beragad a throttling. Cégnél majdnem mindegyik XPS 15 akkupüffedés problémával küzdött. hulladékot gyártanak már ezek is. Visszaváltok Apple-ra, túlárazott vagy sem, azzal volt a legkevesebb gondom eddig.

2007-2016-ig egy lenovo sl300 laptopot használtam, idővel az  akkumulátor adta meg magát és csak gyárival működött. eleinte vettem bele, de miután drágább kezdett el lenni az akku beszerzés mint amennyit a laptop ténylegesen ért váltottam.

azóta macbook airt, még a magsafe töltővel rendelkezőt használok. nem váltanék, nagyon jó. felnyitom és működik. átlag napi 9-10órában püfölöm 3. éve eddig hiba nélkül.

---
debian -> linuxmint -> osx ;)

Én Dell-t használok régóta, de az a helyzet, hogy a D630 - E6520 - Precision 7530 vonalon mozogva minden egyes váltásnál egy fél évig az volt az érzésem, hogy úristen mi ez a foshalom az előzőhöz képest. Egy fél év után megszokja az ember.

A legutóbbi köröm a Dell supporttal (egy 1M HUF-os gép üveghangon járatja a ventit ha ha dokkolón van) pedig az értékelhetetlen kategóriába sorolta őket.

Erre jött ma koktélcseresznye gyanánt egy BIOS upgrade a 7530-hoz aminek a changelogjában a következő sor szerepelt:

- Modified battery algorithm to prolong lifespan and minimize risk of swelling.

Hát köszönjük.

Ez a Dell dolog engem meglep. A HP, Huawei és a Microsoft is jóval jobb laptopokat csinál.

Dell on-site garanciát ad a laptopokra is és az egész országot lefedték partnerekkel.

Tehát felhívod a Lajost, ő megkeresi a legközelebbi partnert aki legkésőbb a következő napon az alkatrésszel együtt megjelenik és a helyszínen megoldja.

A lokál IT szemszögéből ez mindent visz.

Pici, 11.6"-os Acer ES1-132, Intel Pentium N4200-val nagy kedvencem. Passzív hűtésű, a HDD-t SSD-re cseréltem, így nincs benne mozgó alkatrész, valamint az eredeti 4 GB helyett 8 GB RAM-ot tettem bele. Billentyűzete nagyon kellemes, tapipad is jó, egyedül a kijelzője kicsi méretben és felbontásban - 1366x768 -, de van HDMI kimenete.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Lenovot nyontam pedig a 9 hónapos T480-omban épp most kell belső akksit cserélni... És a kijelzője tiszta katc a saját billentyűzetétől...

Felesben használom egy T430-al, azért az mérföldekkel minőségibb... (A 480 meg szuperjó hogy vékony, és a type C docking is nagyon kényelmes...)

Elég sok közép- és felsőkategóriás laptop volt már a kezeim között, de valahogy ma már az Apple MBP vonal a legszimpatikusabb. Nem lettem Apple fan, de ez kifejezetten jó és használható termék lett (még talán szerethetőnek is mondanám). Kivéve a supportot, ott lenne még mit javulni, de mivel szerencsére alig van gond (3 évente mondjuk egyszer), így ez nem szoroz, nem oszt. Ami esetleg necc lehet néha, az a számítási teljesítmény, de arra meg szintén alig van szükségem, szerencsére nem kell buildelnem naponta tucatszor lokálban mindeféle vackot.

Apple / Lenovo. Sokáig volt alsókategóriás Dell gépem, amit szerettem de sajnos meghalt. Melón kaptam iMac-et fejlesztéshez, ami annyira bejött, hogy a halott Dell helyére vettem egy 2014-es MacBook Pro-t (2017-ben :D). Mivel a zenéléshez használt FL Studio szoftver Windows only volt azidőtájt, ezért beszereztem egy Lenovo T450S-t is.

Volt MSI, Dell, rövid ideig Acer netbookom. Ezután 6 évig nyúztam egy Apple MacBook 11 2013-as kiadást. Akkor megfogadtam, hogy soha többé másfajta gép, csak Apple. A mostani Air-em egy 2019-es kiadás, ha ez is elmegy 6-7 évet, újra elgondolkodom a kérdésen.

Kedvenc? Laptop gyártóból csak egy létezik számomra :)

Használt német refurbished Lenovo, 3-4-5 éves "kipróbált" darabok. Gyakorlatilag csak azért cserélem a T40-T42 X220-T X230 gépeket 2-3 évente hogy legyen fogalmam róluk. (Jó, egy T40-t ma már nehezebben tenné a dolgát.) Viszont zöcc mentesen futnak, kijelző probléma csak a mostani T450s darabbal van, az alsó részen kis kék vízszintes felhőcske kezd létrejönni, de csak fekete környezet esetén tehát még így sem zavaró.

A többi márka felé az ízlésem nem enged elcsábulni, meg a billentyűik zavaróak. A Lenovo(IBM Thinkpad) design pedig nem követeli meg a tasakot a géphez :) Láttam ugyan gyönyörű HP darabot, de 1,2m áron és ezüstszínben... Nos ebből 8 "kipróbált" gép simán kijön, nem kisebb gazdasági értékkel.

Igaz van egy Asus UX360C a családban és köszöni szépen okos meg szép is (csak w10 frissítésekkel idegesíti a felhasználóját), de a billentyű...

Meg volt egy kitérés Toshiba felé de ment vissza postafordultával.

Linux? Meg ami más még kell, manapság VB-ben. Azt találtam hogy az Ubuntu a T450s esetében gondban volt telepítés közben (2019.jan, akkori friss verzió), de a Debian 10 (akkoriban még testing) viszont hibátlanul ráugrott és azóta is ott fut. (Az Ubuntu x-server váltogatása és package manager cseréje is túl sok volt már egyszerre a bizonytalanságból amikhez én annyira nem értek, csak felhasználóként.)