HOVD 2019 - Kedvenc laptop gyártó, márka

Címkék

Szavazz az alábbi kategóriákban! Kedvenc ...

acer
5% (80 szavazat)
apple
16% (277 szavazat)
asus
7% (126 szavazat)
dell, alienware
26% (456 szavazat)
fujitsu
2% (33 szavazat)
hp
10% (170 szavazat)
huawei
1% (18 szavazat)
lenovo
32% (569 szavazat)
microsoft
1% (15 szavazat)
razer
0% (7 szavazat)
Összes szavazat: 1751

Hozzászólások

Apple/Lenovo(thinkpad) holtverseny

Szerkesztve: 2019. 12. 22., v – 11:26

Egyértelműen HP. Voltak Elitebookjaink, most zbook -ok (régebben diák koromban Pavilion), eléggé strapabíróak, jól is néznek ki, kényelmesek, Linux pöcc-röff megy rajta. A zbook-okjaink 3 évesek, ha egymás mellé tesszük a lerongyolt Macbook Prokkal, látható a minőségbeli különbség. (könyöktámasz nem retkes, töltő nem sárgult és nem szakadt, billentyűzet nem ment szét).

10 évig használtam HPt (igen, felső kategóriás üzletit). Bár elég jól bírják, azért messze nem tökéletesek, és nekem mindig is bleh volt, a Dell mindig szimpatikusabb volt. Most épp lenovom van, a múlt forog a sírjában.

Illetve, bár tudom, hogy alapvetően a volt munkaadóm hülyesége volt, de nem tudok elmenni amellett, hogy a HPban egyáltalán felmerült, hogy egy ultrabookot, ami bőven fél misi felett volt képesek legyenek 1366x768-as kijelzővel gyártani.

MSI?

GS-sorozat, nekem meg mindig viszi a primet teljesitmenyben.

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Nekem is volt egy MSi GS60-nasom, hihetetlenül jó hűtéssel, a vékony kivitel ellenére semmi throttling. Nagyon szerettem, de 2-2,5 év után komoly akku gondjai voltak, pedig rendeltetésszerűen használtam akkuról is nem csak töltőről. A mindennapos pakolgatástól kopott a sarkoknál (csúnyán) a fekete festés, pedig külön "tokom" is volt hozzá. A teljesítménnyel és a hűtéssel persze nem volt gond végig, azért mégiscsak MSi. Viszont csak nagy erőfeszítések árán lett volna cserélhető a beépített akku, így 3 évesen megváltam tőle, amikor már 100%-kos jelzett töltöttségnél is hajlamos volt kikapcsolni. Innen már csak egy lépés lett volna, h zárlatos legyen töltővel is.

Arról nem beszélve, hogy linuxon nem volt driver a bluetooth-ra 2 éven át. Szóval a gyári bt-t csak fél éven át volt alkalmam használni. :D (addig usb-n balf.szkodtam)

Jelenleg, ~2 éve egy Thinkpad P50-nest nyúzok. Pontosan úgy néz ki, mint amikor megvettem, az akkuteljesítmény mérhetően csak 10-15%-kot esett és értelemszerűen sokkal jobban bővíthető, mint az a GS volt és sokkal több csatlakoztathatóság van, a driverek pedig hiánytalanul működnek linuxon és win10-zen is. Win10 pedig azért kellett, mert ExpressCardon megoldottam, hogy eGPU-n működjön vele egy GTX 1660Ti. Így a játékigényem is megoldódott.

Le nem cserélném már semmire ezt a gépet. Persze nem is egy kategória a két vas. :)

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

Volt vele bajom, de mégis az ASUS ROG széria az, amire azt tudom mondani, hogy ez valami. Van valami extra a design-jában. A többi nekem mind fekete és négyszögű: nem látok különbséget.

Dell és Apple közt váltogatok, de idén az 1 éves XPS 15-ösömmel 3x is megszívtam. Először akku püffedés, cserélték touchpaddel együtt. Aztán kijelző csere, becsíkosodott. Most januárban meg alaplap csere lesz, mert állandóan beragad a throttling. Cégnél majdnem mindegyik XPS 15 akkupüffedés problémával küzdött. hulladékot gyártanak már ezek is. Visszaváltok Apple-ra, túlárazott vagy sem, azzal volt a legkevesebb gondom eddig.

"Everything fails, all the time."

2007-2016-ig egy lenovo sl300 laptopot használtam, idővel az  akkumulátor adta meg magát és csak gyárival működött. eleinte vettem bele, de miután drágább kezdett el lenni az akku beszerzés mint amennyit a laptop ténylegesen ért váltottam.

azóta macbook airt, még a magsafe töltővel rendelkezőt használok. nem váltanék, nagyon jó. felnyitom és működik. átlag napi 9-10órában püfölöm 3. éve eddig hiba nélkül.

debian -> linuxmint -> osx ;)

Én Dell-t használok régóta, de az a helyzet, hogy a D630 - E6520 - Precision 7530 vonalon mozogva minden egyes váltásnál egy fél évig az volt az érzésem, hogy úristen mi ez a foshalom az előzőhöz képest. Egy fél év után megszokja az ember.

A legutóbbi köröm a Dell supporttal (egy 1M HUF-os gép üveghangon járatja a ventit ha ha dokkolón van) pedig az értékelhetetlen kategóriába sorolta őket.

Erre jött ma koktélcseresznye gyanánt egy BIOS upgrade a 7530-hoz aminek a changelogjában a következő sor szerepelt:

- Modified battery algorithm to prolong lifespan and minimize risk of swelling.

Hát köszönjük.

Ez a Dell dolog engem meglep. A HP, Huawei és a Microsoft is jóval jobb laptopokat csinál.

Dell on-site garanciát ad a laptopokra is és az egész országot lefedték partnerekkel.

Tehát felhívod a Lajost, ő megkeresi a legközelebbi partnert aki legkésőbb a következő napon az alkatrésszel együtt megjelenik és a helyszínen megoldja.

A lokál IT szemszögéből ez mindent visz.

Pici, 11.6"-os Acer ES1-132, Intel Pentium N4200-val nagy kedvencem. Passzív hűtésű, a HDD-t SSD-re cseréltem, így nincs benne mozgó alkatrész, valamint az eredeti 4 GB helyett 8 GB RAM-ot tettem bele. Billentyűzete nagyon kellemes, tapipad is jó, egyedül a kijelzője kicsi méretben és felbontásban - 1366x768 -, de van HDMI kimenete.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Lenovot nyontam pedig a 9 hónapos T480-omban épp most kell belső akksit cserélni... És a kijelzője tiszta katc a saját billentyűzetétől...

Felesben használom egy T430-al, azért az mérföldekkel minőségibb... (A 480 meg szuperjó hogy vékony, és a type C docking is nagyon kényelmes...)

Elég sok közép- és felsőkategóriás laptop volt már a kezeim között, de valahogy ma már az Apple MBP vonal a legszimpatikusabb. Nem lettem Apple fan, de ez kifejezetten jó és használható termék lett (még talán szerethetőnek is mondanám). Kivéve a supportot, ott lenne még mit javulni, de mivel szerencsére alig van gond (3 évente mondjuk egyszer), így ez nem szoroz, nem oszt. Ami esetleg necc lehet néha, az a számítási teljesítmény, de arra meg szintén alig van szükségem, szerencsére nem kell buildelnem naponta tucatszor lokálban mindeféle vackot.

Apple / Lenovo. Sokáig volt alsókategóriás Dell gépem, amit szerettem de sajnos meghalt. Melón kaptam iMac-et fejlesztéshez, ami annyira bejött, hogy a halott Dell helyére vettem egy 2014-es MacBook Pro-t (2017-ben :D). Mivel a zenéléshez használt FL Studio szoftver Windows only volt azidőtájt, ezért beszereztem egy Lenovo T450S-t is.

Volt MSI, Dell, rövid ideig Acer netbookom. Ezután 6 évig nyúztam egy Apple MacBook 11 2013-as kiadást. Akkor megfogadtam, hogy soha többé másfajta gép, csak Apple. A mostani Air-em egy 2019-es kiadás, ha ez is elmegy 6-7 évet, újra elgondolkodom a kérdésen.

Kedvenc? Laptop gyártóból csak egy létezik számomra :)

Használt német refurbished Lenovo, 3-4-5 éves "kipróbált" darabok. Gyakorlatilag csak azért cserélem a T40-T42 X220-T X230 gépeket 2-3 évente hogy legyen fogalmam róluk. (Jó, egy T40-t ma már nehezebben tenné a dolgát.) Viszont zöcc mentesen futnak, kijelző probléma csak a mostani T450s darabbal van, az alsó részen kis kék vízszintes felhőcske kezd létrejönni, de csak fekete környezet esetén tehát még így sem zavaró.

A többi márka felé az ízlésem nem enged elcsábulni, meg a billentyűik zavaróak. A Lenovo(IBM Thinkpad) design pedig nem követeli meg a tasakot a géphez :) Láttam ugyan gyönyörű HP darabot, de 1,2m áron és ezüstszínben... Nos ebből 8 "kipróbált" gép simán kijön, nem kisebb gazdasági értékkel.

Igaz van egy Asus UX360C a családban és köszöni szépen okos meg szép is (csak w10 frissítésekkel idegesíti a felhasználóját), de a billentyű...

Meg volt egy kitérés Toshiba felé de ment vissza postafordultával.

Linux? Meg ami más még kell, manapság VB-ben. Azt találtam hogy az Ubuntu a T450s esetében gondban volt telepítés közben (2019.jan, akkori friss verzió), de a Debian 10 (akkoriban még testing) viszont hibátlanul ráugrott és azóta is ott fut. (Az Ubuntu x-server váltogatása és package manager cseréje is túl sok volt már egyszerre a bizonytalanságból amikhez én annyira nem értek, csak felhasználóként.)