Szerinted mennyire fontos állásinterjún, tárgyaláson karóra viselése?

 ( Hiena | 2017. szeptember 14., csütörtök - 8:37 )
Fontos, sikeresség múlhat rajta.
2% (10 szavazat)
Fontos, mert segít a sikerességben.
2% (9 szavazat)
Fontos, mert pozitív üzenete van.
11% (51 szavazat)
Nem fontos. Nem befolyásolja a sikerességet.
64% (298 szavazat)
Káros. Határozottan rontja a sikerességet.
2% (7 szavazat)
Remete vagyok. Óradesigner vagyok. Órafóbiás vagyok. Csak az eredmény érdekel.
19% (90 szavazat)
Összes szavazat: 465

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A eset: Értelmes HR-essel van dolgunk: Nem kellene hogy befolyásolja.
B eset: Botcsinálta, semmirekellő "hogyan KELL kinézni állásinterjún" cikkeken nevelkedett magát HR-esnek nevező valakivel van dolgod (opcionálisan tetézhető órabuzisággal): Random, de inkább negatív.

Ahol meg ezen múlik valami, ott meg nem hiszem, hogy dolgozni akarok.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Valóban, a tárgyalóasztal másik oldalán ülőn múlik. Vagyis ha lehet pozitív üzenete a másik fél számára (mondjuk azt sugározza, hogy az illető pontos, fontos neki a pontosság), akkor lehet haszna. A kérdésben pedig nem csak az volt, hogy állásinterjú, hanem tárgyalás is. Akár egy megrendelő is ülhet az asztal másik oldalán. Kérdés, meg akarod-e nyerni az üzletet?

Én inkább úgy vizsgálnám meg a kérdést, hogy a) lehet-e pozitív hozadéka? b) szól-e valami ellene?

--
trey @ gépház

Őszintén szólva, abban az emberben én sem bíznék, aki karóra alapján ítél meg másokat. Abban meg főleg nem, aki a karóra/jegyzetfüzet/ingyombingyom hiánya miatt panaszkodik. Ez számomra két dolgot jelent:
- képtelen alkalmazkodni a világ változásához.
- csak a saját kis berögzült sémáiban tud gondolkodni és, ha abból kiesik, akkor dob egy InvalidOperationException-t.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

De ezt te nem tudhatod. A jó benyomás fontos az üzleti életben. Ha te egy programozó vagy, vagy egy adatközpontban üzemeltetsz, szerintem mindegy.

Ha te egy kereskedő vagy, aki a megkötött sikeres üzletek után kapod jutalékod, azt javasolnám, hogy vegyél egy elegánsabb órát, mert a havi bevételed múlhat rajta.

Ha pedig olyan gazdag vagy, mint Bill Gates, szarj mindenre, mert a példája mutatja, hogy megteheti, hogy úgy néz ki mint egy lefosott kilométerkő.

--
trey @ gépház

Az óra ugyanolyan kiegészítő mint a nyaklánc, karkötő. Ha jól mutat, passzol a többi ruhadarabhoz és tudja viselni az illető, akkor a megjelenés javításaval lehet pozitív hozadéka. Volt egy főnököm aki a telefonját tokban tartotta. Tárgyalás előtt mindig levette a tokot, és csillogóra törölte a telefont, majd a tárgyaláson akkurátusan elhelyezte maga előtt. Általában ez az ügyfélnek úgy jött le, hogy van pénze tehát megbízhat benne, mert nem tűnik el. Anno még a '90-es években volt egy interjú egy akkor sikeres vállalkozóval aki puritán életet élt, és lazán is öltözött. Ha tárgyalásra ment akkor viszont felvett egy drága öltönyt és egy gyakorlatilag csak erre tartott luxus autóval ment. Azt mondta az ügyfélei elvárják a pénzükért, hogy ne farmerban, kispolszkival menjen.

A másik oldala viszont az, hogy ha az óra csak úgy van, az illető nem tud "bánni vele" mint kiegészítővel, vagy egyszerűen kopott, koszos akkor ugyanolya ellenszenves is lehet.

+1

Nem tudom nyugaton ez mennyire divat, de itthon csak azt látom benne, hogy mindennél fontosabb a látszat. Sosem az a fontos, hogy valamit jól csináljanak, hanem hogy mit hantáznak össze róla és közvélemény/vásárló/ügyfél azt hallja a valóság helyett, amit szeretne.

Nekem úgy rémlik, hogy a nyugati partnerek, kollégák nem így viselkedtek. Persze ebben az is benne lehet, hogy a hétköznapi életszínvonal szintje miatt nem kell putriból megjátszani a nagymenőt. Erre jó példa, mikor a csóri management valami menő étterembe viszi a külföldi managereket. (ugyanez félig viccesen a viszont látogatásnál: "na hívjük meg őket ma mi is, mert ők is meghívtak, persze végülis arra is mi adtuk a pénzt")

Szerintem a megjelenés is kicsit olyan mint a reklámok, immúnisak leszünk rá egy idő után és nem hiszünk el már senkinek semmit, ha nincs összhangban a viselkedéssel, megette a fene.

Jó neki, a mi ügyfeleink az ártárgyalások alapján pont azt várnák el, hogy a munkadíjaink a tescos farmer, 20 éves suzuki swift vonalra igazodjanak. Egy drága óra, autó pont azt jelenti, hogy van ezeknél miből alkudni... a milliárdos közbeszerzések világát sajnos nem nagyon ismerem, ott lehet az a jolly joker, aki ki tudja kaparni a pályázati pénzből a breitlingre és a bmwre valót, és hivalkodik is vele.

Félreértés ne essék, a frissen mosott és vasalt, nem kihízott ing, nem kopott klasszikus szabású sötét farmer, bőr félcipő alap ha ügyfélhez megyek. Ha ő engem pólóban és bermudában fogad, akkor is. Érezze csak, hogy ő ezt velem megteheti, hogy én vagyok érte, hogy töröm maga és jó benyomást akarok tenni, az a jó ha nyeregben érzi magát ;)

Szoftverfejlesztőként is előfordulhat olyan, hogy humanoidokkal kell kommunikálnom (bármilyen meglepő is ez egyesek számára). Vagy, hogy akár tárgyaláson is részt vesz. Vagy, hogy ő tárgyal valami ügyben, teszem azt lakásvásárlás.

Egyébként az egész a kölcsönös tiszteletnél kezdődik: neki az az érték, hogy felvehessen egy kurvadrága órát, nekem meg az, hogy azt a pénzt inkább arra költöm, hogy minél többet lássak a világból.

Szóval egyelőre továbbra is az a véleményem, hogy az, aki azon picsog, hogy fú, milyen órát _KELL_ vennem, azt egy felszínes embernek tartom, aki képtelen kiszakadni a saját kis (mesterséges) sémáiból és a látszatot hajkurássza. Ezt az egyet az órákon túl sokat pörgők valahogy elfelejtik, hogy visszafele is van ennek üzenete.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

igen, itt munkatársnak van egy dobozos autója, meg egy merci ml autója és a klienstől függően használja a megérkezésre. van akinek szúrja a szemét az ml, annál dobozos autó, van akinek pont az ml kell, hogy komolyan vegye. ilyen ez a világ.

én bár szeretem az órákat, de szerintem is tök mindegy(nek kellene lennie), hogy van-e és milyen órád van. látok máson néha szép/jó/fantasztikus órát, de ettől nekem a megítélésem az emberről nem változik. dolgoztam korábban olyan helyen, ahol megszoktam, hogy a látszat és az értékek külön síkon mozognak.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

"igen, itt munkatársnak van egy dobozos autója, meg egy merci ml autója és a klienstől függően használja a megérkezésre. van akinek szúrja a szemét az ml, annál dobozos autó, van akinek pont az ml kell, hogy komolyan vegye."

Erre mondják azt, hogy alkalomhoz illően. Ez nem jelenti azt, hogy az autógyűlölőkhöz gyalog megy, ugye?

--
trey @ gépház

van még pár opció: tömegközlekedés, ló, helikopter igény szerint :)

Nem, oda lóvasúttal.

Oda is meghosszabbítjuk a keskeny nyomtávú vasutat ;)

"Ez nem jelenti azt, hogy az autógyűlölőkhöz gyalog megy, ugye?"

egy szint alá azért nem adja. ;-)


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Oké, de megteheted azt is, hogy ha holnap szerelni mész, akkor egy beater-t veszel fel, ha meg tárgyalni, akkor egy Rolex-et. Ez lett volna az analógia.

--
trey @ gépház

akkor pontosítok. az alkalomhoz illés annyiban nem ül, hogy mindig tárgyalni megy. tehát az alkalom mindig ugyanaz, csak a másik oldal néz máshogy rá a kocsitól függően. köcsög budai újgazdag fasz, vagy jómunkásember. esetleg menő vállalkozó német prémiummal, vagy lepukkant tróger.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Miután a főnököm meglátogatta a partnert az S8-asával, a következő látogatáskor az első megjegyzés az volt. "Már tudom miért vagytok ilyen kurva drágák."

amúgy ja... aki fontos ember, annak nem kell mindenféle látszattal magamutogatni.

Amúgy ja. Ha ezt a kérdést nem egy rendszergazda fórumon, hanem a CEO magazinban tennéd fel, az eredmény is más lenne. Arra mérget vehetsz...

--
trey @ gépház

+1

Szerintem is attol fugg, hogy a masik oldalon ulo fele milyen uzenetet sugaroz, de:
- ez nem derul ki egyszeruen
- ha mar tudja az illeto, akkor sokkal tobbet is tud es ugy oltozik, viselkedik
- nincs ra recept, nem annyira altalanos, mint az ing/zako

Ha meg valakinek szamit, hogy visel-e valamit az illeto a karjan akkor biztos nem mindegy, hogy az:
- mechanikus ora
- digitalis ora
- okos ora
- fitnesz karkoto ido kijelzes funkcioval

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Hát bizony, valóban fontos, hogy milyen fajta az óra. Szerintem ez többet elmond a viselőjéről, mint az hogy visel-e egyáltalán órát. Bazi nagy színes műanyag órás tárgyalópartnerrel szemben már eleve máshogy viselkednek....

Miert? Pl nekem egy idoben tobb fajta oram is volt hiperszuper G shock mindenfele kutyuvel meg svajci is.

Rengetegszer volt olyan ,hogy az az ora volt a kezemen amelyiket eppen elotte valamiert hasznaltam aztan ugymaradt egy ideig. Az idot mindketto mutatta :D

A klasszikus "ártani nem használ" jut eszembe.

--
jAzz

Bizony. Ha mutogatják nekem, teszegetik-illegetik magukat, hogy lássam már!!!, hogy neki mittomén tág hojerje van, vagy omegája, akkor bocs, de nem fogunk tudni együtt dolgozni. Nekem az agyad fontos, nem a pénzed (ja, meg biztos többet fogsz kérni majd, mert kell a pénz új órára).

De ha csak van, akkor felőlem búvárkomputer is lehet... leszarom.

szelekció-kontraszelekció


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Azért 2017-ben egy karóra nem sugall pontosságot, és a pontosságot nem a karóra sugározna. 2017-ben a karóra(*) ékszer. Pont annyi köze van a pontossághoz, mint egy nyakláncnak (gyűrű, piercing, whatever).

* - gondolom drága és/vagy elegáns, de legalább annak tűnő óráról van szó a kérdésben, szóval nem a legolcsóbb bazári egy hurkapálcás dolgokról.

"Azért 2017-ben egy karóra nem sugall pontosságot, és a pontosságot nem a karóra sugározna."

Hanem mi?

--
trey @ gépház

Időben érkezik a megbeszélésre. Óra manapság van mindenkinél, nem feltétlenül a karján, de van. Hogy nézi-e az is mindegy.

Jaa, én technikai ember vagyok, azt hittem, hogy most lesz egy jó kis vita az "időmérő szerkezetek pontossága 2017-ben" témakörben.

--
trey @ gépház

Mondjuk az, hogy pontosan érkezik?
Vagyis nem 2 órával korábban és nem 10 perccel később, hanem 10-15 perccel a megbeszélt idő előtt megjelenik összeszedetten, nem csapzottan. Majd a napszaknak megfelelően köszön a recepciósnak, elmondja hogy kihez és mikorra jött, elmondja hogy korábban érkezett, és megkérdezi, hogy merre találja a mosdót. Elmegy, pisil (ha kell), kezet mos, elfogadja a recepciós által felajánlott pohár vizet, és a megbeszélt idő előtt 3 perccel odaérkező tárgyalópartnerrel beül egy tárgyalóba, és elkezdik amiért jött.

+1

Miért negatív?

Hogy eltalálod-e a "HR"-es ízlését. HR-es és "HR"-es között annyi a különbség, hogy az egyik képes a feladathoz embert keresni, másik meg elveszik a "tuti tipp interjúra" fasságok gyűjteményében.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Idézet:
Ahol meg ezen múlik valami, ott meg nem hiszem, hogy dolgozni akarok.

+1

Olyan módon mindenképpen meghatározó, hogy ha esetleg van programja az embernek az interjú után (vagy velem esett meg, hogy buszhoz kellett mennem) és emiatt nézi meg az időt (és nincs az irodában/helységben óra), akkor elegánsabb és pozitívabb képet mutat, ha csak a karján lévő órára pillant, mint az, hogy zsebből előkukázott telefont nyomkodja.

Az interjúztató szemszögéből csak az látszik, hogy megnézi az ember a telefont. Azt nem tudja, hogy csak órát nézett, így feltételezheti, hogy (Facebook) üzenet jött és fontosabb azt megnézni, mint az interjú.

Azért összetettebb a dolog. Okosórák korában a közösségi üzenetek már azon is megjelennek. Szerencsésebb lehet informálni az interjúztatót hogy valamilyen okból időhöz vagy kötve. Akkor lehet úgy alakítani a felvételit - az idő nézegetése önmagában nem segít hogy eljuss valahová.

Az óra interjú közbeni megnézése is azt sugallja (akár tudat alatt is!), hogy (már) nem tartod fontosnak ezt a beszélgetést.

Üdv,
Marci

De itt nem arról volt szó, hogy illik-e nézegetni órát interjú vagy tárgyalás alatt. Hanem az, hogy van-e valami üzenete annak, hogy hordasz-e vagy sem.

Abban egyetértünk, hogy sem órát, sem telefont nem célszerű lesni ilyen helyzetben. De itt a kérdést feltevő szerintem a megjelenésre kérdezett rá.

--
trey @ gépház

Szerintem is, csakhogy én pehsa hozzászólására reagáltam, ami viszont pont ezt feszegette.

Üdv,
Marci

Vagy épp azt, hogy nem vagy kétségbeesve ezért az állásért, ezért ha akarnak, akkor valamit virítani kell, emiatt esetleg kimarad a "hátha ezt is elfogadja" kör a bértárgyalásból.

Akár. Kinek-kinek hite szerint. ;)

Üdv,
Marci

Legalább annyira, mint hogy bohóc cipőt hordasz-e vagy a nadrágnak oldalt vagy elől van "éle", vagy kilóg-e a szőrős bokád, vagy van-e akváriumod.

--
zrubi.hu

(x) marhára nem szeretnék olyan hely közelébe kerülni, ahol fontos, mert segít a sikerességben
(pedig amúgy hordok órát)

gyakori, hogy hr-es szur/interjuztat elso korben, attol meg a hely lehet jo.
bar igaz, hogy olyan az emberanyag, amilyet a hr-es felvesz. de ha pl. tobb hr-es is van es te pont egy rosszhoz kerulsz, az gaz.

Milyen pozciorol van szo, fejleszto, rendszergazda, valami menedzser, vagy valami client-facing pozicio, esetleg olyan teruleten, ahogy nagy presztizsu cegek menedzsereivel kell targyalni? Milyen ora, a legolcsobb casio, valami sportora, vagy valami elegans, minosegi, oltozekhez es osszkephez tokeletesen passzolo?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

+1

Pl. átlagos HUP felhasználót elképzelve, szerintem a szakmai rátermettség hiányát semmilyen külső tulajdonság nem tudja kompenzálni. Az itt kommentelőknek azt javaslom, hogy inkább a tesztekre gyúrjanak, ne a megjelenésre.

Karóra önmagában se nem pozitív, se nem negatív, de ha van mellé még pár pont a "hogyan hengerelj állásinterjún" féle írásokból, akkor valahol hátul felugrik egy red flag, hogy 2017-ben Java fejlesztő mégis mi a francért akarhat ezzel bevágódni.

Nem járok állásinterjúkra, vagy ha valamiféle tárgyalás van, akkor én interjúztatok*, és nem érdekel a másik fél karórája

*úgy értve hogy akarok-e nekik dolgozni vagy sem

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Valaki mondja már el milyen pozitív üzenete lehet egy órának a csuklóra szíjazva? :D

A holisztikus HR szerint megbízhatóságot sugall.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

ááá... ez olyasmi lehet, mint a feng sui? :D

Bizony :D

Ezt a kérdést tovább is lehet szofisztikálni:
- Olcsó analóg óra
- Drága v. extrém drága (replika hehe) óra
- Okosóra
- Fitnesz-karkötőbe integrált óra
stb...

Érdekes dolgok merülnek fel egy állásinterjún manapság :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

A kérdés ilyen formán értelmetlen. Véleményem szerint helyes úgy lenne, hogy "Szerintem mennyire befolyásolja a rólunk kialakult képet az állásinterjún, tárgyaláson viselt karóra viselése?"

Tapasztalataim szerint tudja befolyásolni, nyilvánvalóan a befogadó féltől függ, hogy milyen irányban, az az órától is függ értelemszerüen. olcsó kinai vacak - márkás quarzmechanikás - kronográf.

Ha én pl. munkáltató lennék, _mindent_ meg akarnák tudni a munkavállalóról. Ott ül veled szemben, és _semmit_ sem tudsz róla - viszont milliókat buksz egy mellényúlással.
--
Ha nincs internet akkor minek az áram ?

Kérdés egyébként ugyanígy fennáll viszont irányba is, csak valahogy ezt az órabuzik nem igazán akarják realizálni: mit árul el az emberről az, hogy külsőségeken rugóznak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

(x) Egyéb, nem fontos, de – mint minden, – valamennyire befolyásolja a sikerességet.

+1

es honnan fogja megtudni az interjuztato hogy a mellenykem orazseben ott fityeg egy zsebóra? :D

"lefosott kilométerkő"

Nem vagy tul intelligens, lejaratod magad, persze Orbannak is a tobbseg szamit; azok elott nem jaratjale magat, akinek meg van csopp, azt kenytelen elviselni.

De o tudja mit csinal, te meg nem gondolod at, mert akkor nem irnal ilyen baromsagokat; neked nem, de ezt latod bele (beloled).

En nem vagyok okos, csak tanultam a pszichologusomtol ezt a velemenynyilvanitasi attitudot.

Hat ez van baz'meg...

"Hat ez van baz'meg..."

Hát, valami nem sikerült. Korábbi kommentjeid alapján nem csodálkozom, hogy pszichológushoz jártál. Esetleg még az intelligencia látszatát magadra erőltethetnéd azzal, hogy 2017-ben ékezetesen és helyesírás-ellenőrző megléte mellett kommunikálsz.

Azt, hogy esetleg szálba, azt nem várom el, az már level 2 szint.

--
trey @ gépház

Az ekezeteket gepelgesd, nekem igy kenyelmesebb; a kulonbseg kozottunk a megfelelesi kenyszer szintje. En a kenyelmemet azert, hogy neked megfelejen a gepelesem, biztosan nem adom fel.
Aki meg ezen fennakad, az beteg, szo szerint, nem fizikailag; csak hogy ertsd, nyujtottam el.

Amugy tenyleg nem vagy intelligens, bar azt gondolod magadrol.
- nem erted az ekezetmentesseget,
- nem erted, hogy miert kulon szalban.
- nem erted a stilust,
- nem voltal meg pszichologusnal, pedig vannak problemaid; aki olvasgatja a posztjaidat, es csopp affinitasa van a temaban, az latja.

Egy rossz kivansag: felej meg eleted vegeig masoknak, hasznalj helyesiras-ellenorzot, meg vegyel fel karorat, ha ugy erzed! :)

Ó, engem nem érdekel, hogy te miért nem tudsz írni, hidd el. Te jöttél az intelligenciával. Annyira intelligens vagy, hogy ezzel az írással az érettségin sem mennél át, erre próbáltam utalni. Sajnos nem ment ez sem át :(

--
trey @ gépház

"Sajnos nem ment ez sem át"
Egyik iranyba sem ment at semmi; meg az sem, feled, hogy en nem vagyok okos.

Na mindegy, de legalabb tudjuk, nem mindenki, csak aki latja, hogy nem vagy laza.
Ez kifejezetten teccik (igy ket cevel, nyelvtanzseni)!
Ja, es egy ilyent is dobok:
:)

speciel az ekezet nelkuli irasban nincs igazad szerintem. en sem irok, es nem azert mert nem tudok, hanem mert 30 eve meg nem volt divat, de meg 20 eve se, es igy szoktam meg. masreszt az ido 99%-ban az angol kiosztast hasznalom (ne kelljen mar minden irasjelhez altgr/shift bohockodas), az 1% hun meg keves ahhoz hogy megszokjam, igy nem all kezre.

A'rpi

Kihagytad a "Mac-en hol a faszba van az ékezet?" dolgot.

--
trey @ gépház

pont ott ahol winfoson. az mas kerdes hogy eleve angol kiosztasu billentyuzetet hasznalok, mert a magyar sux. igy nem is keresem...

Jó, de gondolom a "jaratjale" nem a megszokás, divat, kiosztás, mit tudom én jele, ugye?

--
trey @ gépház

Az megvan, hogy gyorsan gepelsz, es kimarad egy karakter, es nem attol fosol, hogy valaki majd megszol, hogy nem tudsz helyesen irni, mert kimaradt egy karakter, es "elfeljetetted" lefuttatni, ahogy irod az ellenorzo programodat; szar lehet ugy az elet szerintem, hogy mielott kikuldesz egy _hozzaszolast_, kenyszeresen leellenorzod, hogy elgepeltel-e valamit.

Nyilvan nincs meg, mert ennyi parbeszed utan meg tovabb _egeted_ magad.

Szoval nem ciki, ha valaki nem intelligens, az a ciki, ha annak erzi magat, de kozben lekommunikalja, mint te itt, hogy nem az.

Ez van baz'meg.
:)

fosol, baz'meg

Kell még az a pszichológus neked szerintem ;)

--
trey @ gépház

A normalis embernek az neha kell, de megint nem erted mirol szol ez a szal itt a vege elott eggyel.

(ezt a normalis, feltetelezem, hogy nem erted, mitol normalis, ha elmegy; nem baj b.meg)

Esetleg azt kérdezd meg tőle legközelebb a díványon, hogy normális-e az, hogy Bill Gates öltözködési szokásainak lefosott kilométerkőhöz (őőő, képünk illusztráció) hasonlítása dührohamot vált ki belőled. Attól tartok nem. :(

--
trey @ gépház

Ezt te latod igy, marmint a duhrohamot. Szoval benned keresendo, nem bennem, hogy te miert lattal itt duhrohamot.

Meg az is benned keresendo, hogy lefosott kilometerkohoz hasonlitod.

Ezt fogja mondani neked egy pszichologus, ha elmesz ezekkel hozza.

Erted? _Magadban_ alakul ki a _kep_, nem Billben.

(Amiert beszoltam, "kulon szalon", az miattad van, mert baromsagokat irtal valakirol, aki inkabb tiszteletet erdemel, mint lefosott kilometerkohoz hasonlitgatast.

Nyilvan teged zavar benne valami, de ezt nem benne, hanem magadban kell keresni, hogy miert. Menj el egy pszichologushoz, majd megmondja. Persze ok is penzbol elnek, es nem fogjak mondani, hogy feleslegesen jarsz hozzajuk, mert a LEVEL 2-ES SZINTET NEM UTOD MEG, de tegyuk fel, hogy de, es hasznos lesz a kurzus. Ha tanarnak szolitod oket, akkor biztosan; persze ezt nem kell erteni, biztos en sem ertenem ebben a kornyezetben.)

De hát ha valaki hosszanti csíkosat vesz fel keresztcsíkossal, ráadásul 2 mérettel nagyobbat a kelleténél, azt minek neveznéd? Minek hozol be egy stílus kérdésbe tiszteletről szóló érzelmi szálakat? Tedd ki egy szakember elé a linkelt képet Gatesről, majd az is elmondja neked, hogy úgy néz ki mit aki benéz. Ennek mi köze van a tisztelethez? Ha valaki bohócnak öltözik, ne csodálkozzon ha annak nézik.

--
trey @ gépház

Nem oltozott bohocnak, te latod annak, es ez az amit a szakember elmagyaraz majd neked; felteve, ha kivancsi vagy a velemenyere.

"felteve, ha kivancsi vagy a velemenyere."

Stíluskérdésekben egy pszichológuséra? Körülbelül annyira, mint fiber kábel kérdésben egy üvegesére.

--
trey @ gépház

Nem a stiluskerdesen van a hangsuly, hanem azon, hogy egy stiluskerdesbol egy emberrel kapcsolatban forumtemat hozol retre.

Mi az "retre"? Rétre?

--
trey @ gépház

Nagyon kototten gondolkodsz; probalj meg lazulni es kepzelni!

(letre; egy kis lazasagot megprobalhatsz: egy elgepelesen ne rugozz, ha eleg egyertelmu, hogy mi volt a szandek. Ezt probald gyakorolni!)

Bocsánat, de én számítógépekkel foglalkozom, így megszoktam, hogy pontosan kell fogalmazni. Már gyerekkoromban is ?SYNTAX ERROR-t kaptam, ha PRINT helyett PRIMT-et írtam. Igyekszem mindig világosan és pontosan fogalmazni, főleg akkor, ha tudom, hogy a partner esetleg kicsit gyengébb képességű.

--
trey @ gépház

touché

Jar a pont.

"Mondok egy hat betűs szót: Y-O-T-U-B-E."

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Óriási! 20 év alatt leírt több millió karakter ékezetesen, szálba válaszolva, összetett mondatokban, kifejtve. ÉS VAN BENNE HIBA! HALLATLAN!

Vagy most mit szerettél volna bizonyítani?

--
trey @ gépház

Popcorn. Egyébként nem érdekel az óra, de ha olyannal kellene tárgyalnom akit igen annak nem lenne jó vége. :) Azaz a "managerek" hülyítsék a döntéshozó felsővezetést ;)

"szar lehet ugy az elet szerintem, hogy mielott kikuldesz egy _hozzaszolast_, kenyszeresen leellenorzod, hogy elgepeltel-e valamit"
Nem olyan szar. Megfelelő szintű igényesség megléte esetén ez általában rutin.

Egy ilyen forumra bekuldott uzenetnel minek farasztod magad az ellenorizgetessel? Nem mindegy, hogy van-e benne hiba?
Az igenyessegre forditott idot inkabb ott hasznalom el, ahol tenyleg szamit ha hibazok; peldaul kimerem a kavet, mielott berakom a gepbe, mert szar lesz a vegeredmeny, ha nem igenyeskedek, es annak megiszom a levet, ill. nem iszom meg.

Na nem ragozom, mert minek.

Na de itt megiszod. Itt az ember csak a stilus es a mondanivalo alapjan tud itelni, es sokszor az elobbi hangsulyosabb. Egy ellenszenvesnek tuno embernek kevesen adnak igazat, meg ha erzik is, hogy nem hulyeseg amit mond.

Nem is olyan reg (na jo, de, reg) ha valaki szar helyesirassal, irasjelek, tagolas nelkul tett fel egy kerdest itt a forumon, azt nagyjabol egyhanguan kuldte el a kozonseg aktivabbik tesze, hogy eloszor tanuljon meg tisztelettel feltenni egy kerdest, ha mar masokat nyaggat a problemajaval, es akkor jojjon vissza, ha mar kepes ertelmesen kommunikalni. Sajnos, a regi jo dolgokbol mar nem maradt semmi.

> Itt az ember csak a stilus es a mondanivalo alapjan tud itelni, es sokszor az elobbi hangsulyosabb.

Ironikus módon erről szól az egész thread, csak éppen ugyanezen "igényes" emberek kötik az ebet a karóhoz, hogy márpedig egy szakembernél csak a tartalom számít, a forma nem.

QED

A helyesírás és egyáltalán az ékezethasználat tartalmi, nem formai kérdés. A formai, hogy rendesen bekezdésekre tagolom-e, megfelelően használom-e a kiemeléseket, illetve, hogy a megfelelő karaktereket használom-e, vagy megelégszem azzal, hogy a "10-100", a „10–100” és a „10−100” között itt az emberek nagy többsége számára nincs különbség. (Ez utóbbira még én sem mindig figyelek.)

Grammarly.

En azota nem irok ekezettel,
amiota inhuvelygyulladasom lett jobb kez kisujjaban
egy par oldalas magyar szoveg gepelese utan (szakdoga, 80 oldal).

Ettol fuggetlenul hivatalos dokumentumot ekezettel irok, meg van ugy, hogy
atvalt az agyam es mondat közepétől, nem figyelek, és elkezdek ékezettel írni.

De mobilon is elég nehéz ékezettel írni, az elcseszett virtuális billentyűzet miatt.

Egyebkent emlekszem meg, amikor Trey se irt ekezettel, es nagyban hirdette...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem csodálom, hogy ínhüvelygyulladásod van a sok fölösleges Enter ütögetéstől. Mi ez a tördelés? Minek?

"Egyebkent emlekszem meg, amikor Trey se irt ekezettel, es nagyban hirdette... "

Cirka 20 évvel ezelőtt, IRC-n. Technikai okokból, mert voltak olyan terminálos IRC kliensek, amik nem kezelték rendesen a magyar ékezetet. Jelzem, nekem akkor is mindegy lett volna, mert az én kliensem akkor is tudta már. IRC csatorna adminként max. szolidaritásból volt ilyen. Szóval ja. Akkor is a problémás emberek miatt....

--
trey @ gépház

> Nem csodálom, hogy ínhüvelygyulladásod van a sok fölösleges Enter ütögetéstől. Mi ez a tördelés? Minek?

Email irasbol/programozasbol jon a szokas. Meg ha valami szethuzza az oldalt, akkor ne egy sorban legyen az egesz. Egyebkent vesszonel, meg pontnal szoktam enter-t utni. Lehet, neha tulzasba viszem. Eddig nem vettem eszre, hogy zavarna az olvashatosagot. 

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyebkent, hogy a kerdesre is valaszoljak, az enter is rossz a jobb kisujjnak, igen. Lehet, hogy az ekezetek + enter utese tette fel az i-re a pontot.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem tudom neked mi tette fel az i-re a pontot, számtalan ember ír ebben az országban magyarul ínhüvelygyulladás nélkül, köztük én is. A probléma általában a rossz kéztartásból, a szar billentyűzetből, a nem megfelelő asztalmagasságból, a csuklótámasz hiányából és anatómiai gyengeségek összességéből ered. Kár lenne ezt ráfogni a magyar ékezetes írásra önmagában.

--
trey @ gépház

Mivel jobb kisujjra esik az osszes magyar ekezet,
kiveve a hosszu í-t, igy ez kulonosen megterhelo a jobb kez kisujjara.

Ha valakinek kijon inhuvelygyulladasa gepelestol, es magyarul szokott gepelni,
akkor legvaloszinubb, hogy jobb kez kisujjatol a konyokeig fog fajni neki.

Azt sose allitottam, hogy mas tenyezo nem jatszott kozre.
De azota is megusztam inhuvelygyulladas nelkul, es ha tehetem, nem gepelek ekezettel.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ékezet nélkül levelezel cégen belül, üzleti partnereiddel, főnököddel stb.? Ékezet nélkül írod az önéletrajzod?

--
trey @ gépház

Sose tudom eldonteni, hogy trollkodsz-e.

Egyik ceges levelezesem se volt meg 80 oldal egyhuzamban.

Ha hetente irsz 3 sort akkor nem hinnem, hogy valaha is kellene inhuvelygyulladastol tartanod.

Vagy most a biztos inhuvelygyulladas kialakulasanak receptjet varod tolem?;)
Esetleg karakterleutes/oraban kifejezve?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Sose tudom eldonteni, hogy trollkodsz-e."

Hahahhaha, otthon ugyanezt mondják mindig.

"Ha hetente irsz 3 sort akkor nem hinnem, hogy valaha is kellene inhuvelygyulladastol tartanod."

Ide mennyit írsz hetente? Megterhelő lenne ide is ékezettel írni?

--
trey @ gépház

Továbbra is áll a kérdés: ki mondta, hogy kisujjal nyomkodd a billentyűjet? Főleg, ha kényelmetlen?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Marmint vakon gepeles ket ujjal, vagy hogy?:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

en igen. cv-t nem irtam 20 eve, es nem is szeretnek soha.

Én nem emlékszem, hogy valaha is írtam volna önéletrajzot, lassan 20 éve dolgozok ugyanannál a cégnél és ide is CV nélkül vettek fel. De hogy jön most ez ide? Az emberek jó része ír.

--
trey @ gépház

erre reagaltam: "Ékezet nélkül írod az önéletrajzod?"
hogy cv-t nem irtam, mert nem kellett, de minden mast ekezet nelkul, uzleti levelezest is, igen.

trollkodhatok? :)

angol CV-hez nem kell ékezet :)

az attól függ, hogy hívnak :)

Argh, erre nem gondoltam :)

Egyetértek mindennel. Általában rossz ergonómia. Ráadásul ennyi erővel a központozást is hagyja el. Meg ne programozzon, mert a /$'+-;: stb. is jobb kisujj alá esik az angol/amerikai billentyűzeten.

Persze attól még valóban gáz, hogy a magyar ékezetek az í és ö kivételével mind jobb kisujjra esnek (ebből 6 ékezet távolabbi billentyűkre, ahová nyújtózkodnia is kell az ujjnak), de ez nem fog változni az elkövetkező 50 évben sajnos. Lehet persze egyéni kiosztásokat csinálni, de akkor azzal újra kell tanulni a gépírást, ami meg nagy munka.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

És ki az isten mondta, hogy kisujjal kell nyomkodni? Igen, tudom, hogy van valami színes-szagos ábra, hogy elvben mit mivel érdemes, de le lehet szarni és lehet nyomni gyűrűsujjal is.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Pl. altrg+j sokkal egyszerűbb szerintem, sőt olyan a kiosztásom, hogy angol és a magyar karakterekhez altgr-ezni kell, teljesen kényelmes rajta gépelni, a jobb hüvelyk ujj úgyis az altgr környékén szokott lenni.

Esetek 99%-ában én is azt használom, szimplán megszokásból. Sokáig volt angol kiosztású billentyűzetem, ott meg nem volt í/Í gomb.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Fel szoktam venni a karórámat olyankor, ha valahová kiöltözve megyek. Esküvőre, színházba, állásinterjúra.

Simán munkába (tárgyalásra) akkor sem, ha öltöny és nyakkendő van rajtam. Munkába nem veszek fel ékszert. Se órát, se nyakkendőtűt.

Remélem, hogy nem befolyásol semmit, mert ha igen, az azért elég gáz.

Szerintem az hogy ki milyen órát hord azért valamit elárul az adott ember személyiségéből. Ez viszont már egy olyan dolog ami fontos lehet tárgyaláson/állás interjún és következtetéseket lehet belőle levonni.
Anno az első fönököm mondta mindig hogy tárgyaláson férfi emberek elsőként mindig azt nézik meg egymáson hogy milyen órát hord és milyen tollal írnak alá. Ha gagyi órát hord az ember fontos alkalmakkor nem lesz meg a kellő mértékben a tekintélye a másik fél szemében. Azon lehet rugózni, hogy a külsőség mennyire eluralta az emberek életét és már gyakorlatilag semmi más nem számít,de ez egy dzsungel és a dzsungel törvényeihez alkalmazkodni kell, mert különben megesznek.
És idéznék egy mondást egy másik általam utált főnökömtöl is, hogy nem elég okosnak lenni annak is kell látszani.

"Anno az első fönököm mondta mindig hogy tárgyaláson férfi emberek elsőként mindig azt nézik meg egymáson hogy milyen órát hord és milyen tollal írnak alá."

Ja, hát fasságot én is bármikor tudok mondani, pl.: parfumöt csak a nők és a b*zik használnak, a férfiaknak rendes szaga van :)

De visszatérve a volt főnököd mondására: nyilván vannak ilyen "férfi emberek" is, de hatalmas baromságot mondott. Mint ahogy azok is hülyék akik az alapján döntenek, hogy elég férfias volt-e a másik kézfogása, vagy egyéb külsőség alapján magyaráznak be maguknak valakit egy ismeretlen emberről. Nyilván fontos az első benyomás, és sok esetben be is igazolódik, legyen az pozitív vagy negatív. De egy tárgyaláson vagy interjún beszélgettek legalább 1 órát, ez alatt 1000x többet megtudsz az adott emberről, mint amit első benyomás alapján meg tudsz ítélni.

Pedig amit írtál példának a férfiak rendes szagáról, az szerintem nem is fasság, úgyhogy rá kéne gyúrnod még :P Rendkívül rühellem, mikor egy férfitársunknak olyan erős parfümszaga van, hogy az embernek virágoskertes vegyszeríz lesz tőle a szájában, meg megfullad 100m-es körzetben, akkor is, ha tényleg férfi illat és nem női/uniszex. Én ilyenkor egyből azt feltételezem, hogy vagy ízlésficam, vagy nem fürdik rendesen, vagy nagyon büdösen és intenzíven izzadós fajta, és azt próbálja a sok kiló pacsulival elnyomni. Mondjuk ez a szint nőknek sem áll jól, meg ha van eszük, szerintem a homokosok sem égetik ezen a szinten magukat, ha nem muszáj.

De hogy az órára is írjak valamit: régebben lehet nagyobb jelentősége volt, de ma már nincs súlya. Egyáltalán nem járul hozzá semminek a sikeréhez. Jó, persze, ha az ember fel van öltözve elegánsan, és van egy valóban drága órája, nem azt mondom, hogy kötelező a fiókban rejtegetni, mert akkor az ember miért ne hordja, de ezen tuti nem múlik már semminek a sikere. A legtöbb ember már mobilon, vagy egyéb eszközön nézi az időt. Már az okosórák, okoskarperecek sem azért készülnek, hogy az időt mutassák.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

En pl azt a karorat hordom, amit 10 eve kaptam a kollegaktol mikor eljottem az akkori munkahelyemrol.
A tipus kivalasztasahoz, stb semmi kozom nem volt.
Ez az ora mit is arul el rolam elso ranezesre?

Hát... én egyszer ébresztőórát kaptam :D

És mit néznek meg a csodás óraszakértők azon, hogy ha valaki nem hord órát?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Dob egy NullPointerExceptiont, es lefagy.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

(-::

> Sol omnibus lucet.

van e helye :D mert ha rábarnult, akkor búvárkodik.

folytassam még a hülyeséget? :)

"Anno az első fönököm mondta mindig hogy tárgyaláson férfi emberek elsőként mindig azt nézik meg egymáson hogy milyen órát hord és milyen tollal írnak alá."

Ahja, ez a mentalitás a felkapaszkodott újgazdag középvezetői rétegre jellemző, amit feljebb és lejjebb is kiröhögnek, aztán leszarják. :)

Nekem is volt "órás" főnököm.
Az egyik látogatás után mikor kijöttünk, az autóban a következő hangzott el:
Láttad milyen órája volt?
..?Nem.
XY . (Itt egy jó drága márka hangzott el.)
...???
Szerinted hogy vesz egy mérnök xyzezer fizetéséből ilyen órát?
Tuti, hogy kenik, valszeg a konkurencia is. Legközelebb egyedül jövök, hogy feltegyek neki egy kérdést.

Szóval sok mindent lehet kiolvasni egy órából.

"Fontos, mert segít a sikerességben."-t jeloltem; de a kilos, GPS-es Suunto legfeljebb (abszolut szubjektiven) onbizalmat ad, ill. maris small-talk tema lehet a sport...
Udv,
Pelibali

Mi van?
Ne ülj fel interjún a karóra?
Vagy milyen karóra?
Mi köze van hozzá bárkinek, hogy van-e rajtam karóra?
A karóra vmi extremitás lett és én lemaradtam, vagy mi?
És ha zsebórám van? (Egy időben az volt.)
Vagy homokóra?
Tojásfőző óra?
Napóra?

Honnan jön a kérdés egyáltalán?

Szerintem ez a napi kisszínes itt a HUP-on :-D Nem kell komolyan venni!

Nem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol számít. :)

Egy barátom esküvőjén voltam zenészként (volt együttesem vezetőjéről van szó) - készülünk a zenélésre. Kérdezem az énekes csajunkat, hogy szerinted ez gáz a karomon? (miband2)

A válasza egyszerű volt és tömör:
"Hát... azzal az órával úgy nézel ki, mintha épp uszodába mennél. Nem vennéd le?"

Éreztem én, hogy nem stimmel valami, de egy nő csak jobban tudja. És ja. :D

Csak akkor veszek fel órát, ha kocsmába megyek. Óránként megiszok egy sört. Az idő múlásából tudom azt, hogy mennyit kell fizetnem.

> Sol omnibus lucet.

this

Meg nem volt olyan interjum, ahol figyelembe vettem volna.

Ez már megint mifajta hülyeség? :D
Soha nem hordtam karórát, mégis van munkám.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

lehet pont azért van!!!44négy

A karóra több dolgot sugallhat:

- konzervatív, maradi vagy.
- felesleges dolgokkal foglalkozol, felesleges dolgokra költesz pénzt.
- az a fajta ember vagy, akit a különféle "cuccok" határoznak meg.
- nincs saját személyiséged, láttad régi filmben, hogy az öltönyös business man-ek karórát viselnek.

ezért a kommentért jöttem ide

Remélem az asszonynak is letöltöd otthon, hogy eladod az ékszereit, mert úgyis csak a filmekben látta, és nincs személyisége. :)

Akinek a felesége sem hord ékszert, meg parfümöt, az hova álljon? :P
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Ez nem baj, legalább tudjuk, hogy (ebben a témában, legalábbis) nincs nálad kettős mérce.

óóó Bakker, a bissiness man-ekről :-) . Kisebbik csemete átment biztosítás és kölcsön ügynökbe.
Mesélte, hogy olyan oktatást kapott öltözködésből, kitérve az óraviseletre és a technikai eszközök használatáról...., csak lestem. Mennyire kell látszódni az órának az ing alól. Ha kinyitja a táskáját miknek kell feltűnő helyen lennie. Pl: toll, számológép, milyen színű mappák... Csemetém még a szemüveg keretét is lecserélte ez miatt.

Vannak olyan emberek akik messzemenő következtetéseket tudnak levonni bizonyos tárgyak viseléséből, én is ilyen vagyok. (Pl 100g-nál nehezebb aranyékszer, ájfón, könyök hajlatba akasztott táska... :-D)

Gondolj bele, hány embert lehet ilyen dolgokkal (is) átbaszni/közelebb terelni az átbaszhatósághoz...
Alja egy világban élünk...

és mindezt mlm-ben, esetleg adót sem fizetve, mert arról viszont nem világosították fel, hogy önfoglalkoztató kell legyen :D
Így lesz a főnöknek új kocsi és mégegy ház :D

Mondjuk ha beleszalad egy olyan ügyfélbe, akki pontosan tudja, hogy mit akar (illetve, hogy mit nem), mondhatni "tudatos vásárló", akkor ott cseszheti az egész színjátékot, mert egy ponton túl csak a szolgáltatás, és annak a minösége, ára, stb... a meghatározó.

Aki meg bedöl a parasztvakításnak, na az a paraszt maga.

Egyébként sztereotip amit írsz természetesen. iPhone-t használok, céges telefon. Most akkor beképzelt bunkónak kellene lennem?

--
robyboy

Egy pármillás Rolex meg azt sugallja, hogy csak viccböl mentél el az interjúra :)
Jah, és egy ilyen óra szinte már befektetés, nem "felesleges cucc".

--
robyboy

Oké, azt hiszem mára elég volt, ki lehet kapcsolni a zinternetet.

Óra, mint fontos cucc egy állásinterjún? Jujj! Tényleg itt tart a világ? 47 éves vagyok. Utoljára tizenévesen, a nyolcvanas években tűrtem meg magamon ilyen izét.Utána zsebóra lett belőle, de amint jöttek a mobiltelefonok, attól is megszabadultam. Egyszerűen mint funkciós cuccnak nem látom értelmét. Amúgy férfi ékszerként lehet, hogy jelentősége van, na de egy állásinterjún nehogy már egy ilyen f.szságonj függjön minden. A pontosság nem egy karcuccon múlik, hanem az egyénen és a hozzáállásán. Ha valaki szétszórt, azon nem változtat semmit sem egy karóra. Ha precíz, akkor meg teljesen fölösleges az egész.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

+1 .. amúgy meg én nem tűröm meg magamon a karórát. Ha valahol leülök, automata üzemmódban az első dolgom, hogy lecsatolom. Többet hagytam el így, utoljára középiskolában. Egy időre zsebórára váltottam, az megoldotta az elhagyást, de ami óta a trayen ott van mindenhol az óra, munkahelyen minden irodában a falon plussz óra, nem tudom kinek hiányzik. Aki off site helyeken dolgozik, ott esetleg lehet jelentősége, de nekem a zsebórát a zsebből vs mobilt a zsebből, ugyanaz a mozdulat és egy kacattal kevesebb. Vannak helyzetek amikor sokkal egyszerőbb renne a csuklóra pillantani, de nem olyan gyakori az ahol ennek jelentősége lenne. Csókoltatom a HR-est akiben az órahiány mély nyomokat hagy...

"Ha valahol leülök, automata üzemmódban az első dolgom, hogy lecsatolom. "

Nem nagyon értelek. Minek csatolod fel egyáltalán?

--
trey @ gépház

Már vagy 20 éve nem csatolom fel, pont e miatt :)

Jó, csak megzavart a jelenidő, amit használtál. :)

--
trey @ gépház

Én laptopnál szoktam lecsatolni, mert összekarcolja az óraszíj... :)

...egyébként egy fröccsöntött Pebble, ami pont annyit tud, hogy mutatja az időt, meg az értesítéseket.

Én kb. egy éve szoktam vissza a karórára. Egyszerűen sokkal-sokkal kényelmesebb rápillantani a csuklómra, mint zsebből-tokból kihalászni a telefont, feloldani, majd újra lezárolni és visszarakni. Főleg, ha fontos, mert időre kell valamit elvégezni és kb. 5 percenként meg kéne nézni. Nem is értem, hogy miért nem hordtam 10 évig....

Mi köze hozzá? Mi értelme ennek?
--
"Sose a gép a hülye."

Úgy gondolom, hogy fontos lehet, első pozitiv benyomáshoz. Mert valóban, egyén függő, hogy ki hogyan értékeli a karóra jelenlétét, de az tény, hogy az óra ékszer is kissé, valamilyen szinten öltöztet. És valamilyen szinten az óra milyensége sugallja, hogy milyen a karakter, hiszem mindenki olyat hord, ami tetszik neki. Az okosóra viselőre inkább gondolunk technokratább, kockább emberként, aki nem biztos, hogy törődik a divattal, inkább a technológiát, és funkcionalitást nézi, és mivel a telefonnal van kapcsolatban gyakran használja azt is.
Egy klasszikusabb óra a klasszikusabb gondolkodásra utal. Egy divat óra azt jeleneti, hogy szeret trendibb lenni, odafigyel erre. Ahogy a cipő, vagy más tárgy alapján is kelt az ember benyomást, úgy az órájával is. Azt is megnézzük, hogy milyen eseményre mit vegyünk fel, milyen cipővel, milyen nyakkendővel, pont az órát ne néznénk meg?

-42-

a "trendi" nekem azt sugallja, hogy agy nélkül, azonnal bassza fel mindenből a nightly bétát, mert az a menő, akkor van benne a flow-ban.

Nem minősíteni akartam a tipusokat, hanem inkább csak megvilágítani a dolgot :)

-42-

hehe :)

Ès mi van az okosórákkal?

--
robyboy