A fidget spinner ...

Címkék

baromság.
45% (219 szavazat)
jó stresszoldó eszköz.
7% (32 szavazat)
geek kacat.
15% (72 szavazat)
fogalmam sincs mi.
11% (55 szavazat)
nekem van!
6% (28 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (11 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
14% (67 szavazat)
Összes szavazat: 484

Hozzászólások

Még mindig menő a populáris dolgokra azt mondani, hogy "nem tudom mi", "nem ismerem"?

Tehát fasza.
Ugyanígy értettem én is. A kollégiumi évek alatt egy kollega szintén ezzel rahibilitálta a karját. Ráadásul erősödött a szorítása és az alkarja is. A fidget spinner ezzel szemben nem hoz újdonságot, mindössze az időt amit hasznosan (kellene) eltölteni, vesztegeti/veszi el az egyéntől.

Amikor először megláttam - valami ajándéknak adták volna egy másik kacat mellé - azonnal az ugrott be, hogy valakinek volt jó pár tonnányi sz@r csapágya és ahelyett, hogy kidobta volna kreatívkodott belőle egy "játékot".
Azóta volt a kezemben mindenféle minőségű és kialakítású és biztos, hogy vannak már direkt erre a célra gyártott csapágyúak is.
Láttam már olyat is ami tetszett is, de pénzt nem adnék érte, akkor már előkotorok egy csapágyat meg pár centi bicikli láncot: https://www.youtube.com/watch?v=hYwZTNWPWy4 :)

ui:
Látom lentebb másnak is eszébe jutott ez az eladatlan csapágy felhasználása.

Nem tudom, de en tenyleg nem tudtam mi az. Nincs facebook-om es hasonlo szarsagok. A gazdasagi (internetes) napilapokban meg nem volt rola szo. Teveben csak TVPaprikat es Netflix-et nezek. Szoval nem, tenyleg foglalmam sem volt mi a az. Lanyom nem emlitette hogy ami az. Lehet a suliban nyomjak, de hogy neki nincs azt tudom. Igaz mar 17, szoval nem bztos hogy az o generaciojanak valo. Akkor en most divatmajom vagyok????

Most megneztem mi az. Tovabbra is hidegen hagy.

Miért hihetetlen, hogy valaki nem néz tévét (mert nincs is), csak gazdasági, szakmai oldalakat olvas, reklámszűrőt használ, tömegközlekedést nem használ!?
Tényleg fogalmam sincs, hogy mi ez, pont úgy, ahogy a Despacito-ról is két napja hallottam először, a gyógyszerreklámos idegesítő hangú kisfiúról se tudtam, amíg itt nem olvastam róla, és igen, a "mindenki által ismert" celebek jelentős részéről sincsen tudomásom (a 2008 utániak 100%-áról), bármilyen hihetetlen! Nem menőségből, hanem mert baromira nem vagyok kíváncsi ezekre. A menőzést meghagyom a gyerekeknek...

Előfordul, főleg ügyfelek képében, de ritkán szoktak ilyesmiről beszélni, ha mégis, akkor abbahaggyák, amikor látszik a képemen, hogy gőzöm sincs, hogy miről beszélnek. Munkatársam nincs, harcművészeti csoportokba járok, de ott szintén ritkán(sose) beszélünk ilyesmiről. A barátaim hasonlóképp tájékozatlanok, műveletlenek, mint én.

Nem vagy műveletlen, legalábbis ettől biztos nem. Nem kötekedtem, csak meglepő. Az ilyeneknek pont az a lényege, hogy lehetőleg mindenhová beférkőzzön. Mész az utcán, látod másnál, utcán reklám, szól a rádió, a munkatársaknál, ismerősöknél látod, hallod tőlük, satöbbi.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nem vettem kötekedésnek. Sokszor mosolygok azon, amikor pár ügyfél próbál beszélni nekem az aktuális Győzikéről, és látja rajtam, hogy lila gőzöm sincs, hogy miről beszél, aztán sajnálkozva, szánakozva néz rám, hogy milyen sötét vagyok :-)

Igazából nem zárkózom el az ilyen termékektől, csak egyszerűen nem jutnak el hozzám. Ha a kezembe kerül valami, akkor szívesen megnézem, kipróbálom, de nem gyűjtök kacatot.

én már megtettem. :-) korábban én is sokat láttam, hogy írnak róla, aztán vagy két hete láttam. gondolom ez a hatásmechanizmus része, hogy előbb-utóbb látod/megnézed. de pont olyan, mint az korábbi, maximum egy nyarat kihúzó slágerek, nem vesztettél semmit ha kihagyod. jövőre lesz egy pont ugyanilyen.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

De ha egyszer tényleg nem tudom mi az? Hiába populáris, még csak nem is hallottam róla. Most utánanézve látom, hogy valami olcsó pörgettyűs játék hülye gyerekeknek, ennél bármi értelmesebb, még az okostelón game-elés és a pornónézés is. Persze nem láttam még senkinél ilyet, de legalább most már tudom, hogy ilyen is van.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

tudom mi az, itt a munkahelyen is persze van pár embernek, értelmét viszont nem látom. de hát akinek bejön, használja egészséggel.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nekem is van egy. Nagyon elegáns plexi ablakos alumínium díszdobozban van, de "csak egy alap" típus.
Nem, nem őrültem meg, nem vettem. Valamit rendeltem tán a Tinydeal-ről és ajándékba adták. Azt feltüntették, hogy lesz hozzá ajándék, de hogy mi azt nem. Nem is igazán érdekelt. Mindenesetre az ajándék pár nappal a rendelt termék előtt külön csomagban érkezett.
Szóval tudom, hogy mi ez és a "baromság"-ra szavaztam.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Tudom mi ez, de élőben még sosem láttam, de minden nap látok róla képet valamelyik szociális médián.
Geek kacatnak nem mondanám ,mert minden hülye ezzel járkál már.
Azt sem nem mondanám, hogy baromság, mert ha valakinek ez oldja a stresszét, akkor hajrá, pörgesse!
Én el nem tudom képzelni, hogy ez hogy tud nyugtató hatású lenni. Nekem az oldja a stresszt, ha Overwatchban halomra lövöm az enemyt :)

Én az enyémet (lasd fentebb) megpörgettem néhányszor. Nem igazán oldott az semmit. A stresz inkáb attól keletkezett, hogy ezt a semmire sem való dolgot el tudják adni.
Persze nagyon finoman fut a csapágya. Teljesen zajtalna. Egy kis lökésre is skáig forog. De minek?
A búgócsigában látok fantáziát ahhoz még némi ügyesség is kell. Igaz séta közben nem lehet búgócsigázni. :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Gyerekkorom jó részét különbözű műhelyekben töltöttem el, így nagy magabiztossággal tudom állítani, hogy kevés olyan jó szórakozás van, mint amikor sűrített levegővel pár ezres fordulatra pörgetsz egy golyóscsapágyat, majd elengeded a műhelykövezeten, a játék lényege pedig az, hogy a műhelyben tartózkodók megússzák az elszabadult csapággyal való találkozást. Akit eltalál, az pörget legközelebb. Ha tud :D

--
trey @ gépház

kurva betegek vagyok :)

mi sokkal emberibbet játszottuk már ~25 éve: random trafót szétbarmoltunk, a vasmagját lemezeire bontottuk, majd az E profilokat shuriken jelleggel hajigáltuk egymás felé izomból 15 méterről. na az "nem" volt beteg dolog és még életveszélyes "sem". fú, de gyökerek voltunk - de legalább szerencsések.

ui most gondolkodom, hogy ha köszörűvel forgatod, akkor a külső gyűrű nem melegszik rendellenesen? ha igen, akkor a C hézag csökkenésével a forgással szembeni ellenállása is nő + pár komolyabb pörgetés után a gyolyópálya haldoklani kezd, hiszen a finiselt felület feladja a harcot. nah mindegy, majd kipróbálom hétvégén és meghatározok egy '(x) számú csapágy kell napi szinten' értéket :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én nem bonyolítottam túl: Régi egereimet zsinórnál fogva megpörgettem, majd amikor már úgy éreztem, hogy elég nagy a centrifugális erő, elengedtem a föld fele. Mint a tűzijáték durranáskor, úgy repültek szét az alkatrészek :D

Annál jobb stresszoldó nincs, mint amikor az ember ripityára törhet valamit! :)

Felejthető divat, de egyeseknek jó szórakozás:

Jojó
Tiki-taki

Tamagocsi

Fidget spinner

A tiki-taki a nagy önbizalommal, de kevés kézügyességgel rendelkező emberek csuklóját eltörte, így az kicsit kilóg a sorból. A többi veszélytelen volt.

A tiki-takit gyártották jó nagy fa golyókkal is - lehet fémből is, azt nem tudom - és ezek könnyen okoztak csukló törést. Az már csak mellékes hogy jól orrba/fejbe is tudta vágni vele magát egy kezdő. A sérülések és az okozott zaj miatt ki lettek űzve a közösségi helyekről majd a veszélyessége miatt néhol teljesen betiltották. (Forrást nem tudok, valamikor nagyon régen olvastam ezt valami újságban.)

Amikkel én találkoztam annó, azok műanyag (~ping-pong labda méretű) golyók voltak. Ezeket azért tiltották be, mert a kemény műanyag a nagy igénybevétel miatt szilánkoksra tört, és durva sérüléseket okozhaott a használójában és a környezetében tartózkodókban egyaránt.

Csuklótöréshez nem tudom mekkora vasgolyó kellhet :D

--
zrubi.hu

Tömör, kemény és viszonylag nehéz műanyag golyókkal készült. Nagyjából a billiárd golyó kisöccse lehetett volna. A középső ujjadra húztál egy műanyag gyűrűt, és a két golyó egy viszonylag vastag és erős kötélen lelógott. Az ujjaidat összezártad és a tenyered le- és felfelé mozgatásával elérted, hogy a golyók belendültek. Esetleg az elején a másik kezeddel is besegítettél. Ha jól csináltad, akkor a tenyér felett és a tenyér alatt is összekoccantak a golyók. Másodpercenként néhányszor, és ez elég zajos volt. Ha nem voltál elég ügyes, vagy nem figyeltél, és a tenyered nem csak függőlegesen mozgott, akkor a golyók máshol találkoztak. Ha nem volt szerencséd, akkor a csuklódnál próbáltak meg ütközni. Ez azonban nem sikerült, mert ott volt a csuklód. A másodpercenkénti néhány csattanásból ki lehetne számolni a sebességet, illetve a gyorsulást. Utána pedig az F = m * a képlettel lehetne számolni a csuklóra ható erőt, ha ismernénk a tömeget.

Kiegészítés: A YouTube-on van néhány videó, de ott hülyek- és mutatóujjal fogják. Ennek hátránya, hogy nem lehet olyan gyors mozgást elérni. És ez az előnye is, azaz nem üt olyan nagyot a csuklóra.

Szerintem azzal fejti ki a hatásàt (stresszoldó - divatembereknek), hogy felb@ssza a másikat. :)
Baromságra szavaztam.

* játék gyerekeknek.

Egy kislány nálunk felejtett egyet, így most nekünk is van. Ha a kezembe kerül, megpörgetem, de messze nem köt le úgy, mint egy 10 évest.

SZVSZ :-)
Szrintem valakinek volt sokszázezer mérethibás, elrontott csapágya, amit nem vettek át tőle. És ahelyett, hogy felakasztotta volna magát, inkább keresett rajta 3x annyi pénzt, mint amennyiért átvették volna tőle csapágy áron, ha nem rontja el.

Mert a szabvanyos csapagyat nem lehet merethibasan legyartani?:)
Egyebkent az ebay-en vasarolt 100 forintos 608-as csapagyak jo resze merethibas.

Regebben vettem 100-asaval 608-as csapagyakat, ugyis atkoszorultem, igy nem erdekelt a merethiba.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A 8mm belso atmero. De csak szazadokrol van szo.

De ha markas csapagyat veszel, akkor ilyenbe nem futsz bele.

Egyebkent a nyakamat teszem ra, hogy a kulso se stimmel. De a tureseket fel kene lapoznom.

Ha egy nagyuzem lennek, ahol ilyeneket cserelgetek gepekben,
es ott sz*pnanak a szerelok azzal hogy szorul a tengelyen, nem megy fel.
Akkor inkabb vennek megbizhato helyrol.

De hobbizgatni tokeletes. Mint mindent, ezt is a helyen kell kezelni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

viccnek okés, de btw kicsit fárasztalak hátha hasznát veszed. egy csapágy születési folyamatában több helyen lehet hibázni - de nagy tömegben csak szándékosan, hiszen a kifogásolható termék értékesítése nem megjósolható és emiatt még Bangladeshben is ellenőriznék őket a gyárban. párat hadd írjak, remélem átmegy:

--

anyagi selejt: a gyártás már a kovácsüzemben megszakad, mert a produktum ha el is készül az a., összeszerelési fázist nem fogja túlélni b., első terhelésnél "robban". a gyártó saját érdekében ezt életem-halálom jelleggel ellenőrzi, nehogy potyára melózzon. elég nagy veszteség lehet belőle (felesleges munka, drága selejt, őrült végfelhasználói kártérítések). ilyen csak eseti jelleggel jelentkezik, ha jelentkezik egyáltalán - mert nem jelentkezhet. az acél nem hazudik és a szar első lépcsőben kiesik, törvényszerűen.

szerelési selejt: rosszul megválasztott hézag, megnyomott támfelület, szűk vagy lötyögő kosár, torzra nyomott gyűrű, kúpgörgősnél fordítva betett görgő stb: ez életszerűen már előfordulhat, de eseti jelleggel, mivel ezektől általában nem forog vagy rohadt hangos a produktum, a hülye is kiszűri, nem jó spinnernek. komolyabb tételnél csak szándékos rontással lehet ilyet előidézni. minél kisebb egy csapágy, annál kevesebbet számít az emberi tényező a legyártáskor. ez az állomás ugyan az ellenőrzések végfázisánál van, de mint írtam tévedésből nemigen lehet tömeges veszély.

felületi selejt: működésében akadályozza a terméket, ezért az üzem saját érdekében meózza, rosszabb esetben mintavétellel. beállt csapágyat nem veszel meg, szóval piszok nagy kár lehet belőle, saját érdeke meózni finiselésnél és szerelés előtt a gyártónak, ennek sem lehet esélye tömegesen.

méret-selejt (közeli a szerelési selejthez): kovácsüzemből köszörűre kerülve a gyűrűk (valamit a golyók is) a finiseléskor adott tűrésre vannak alakítva. rossz tűréssel gyártva pl. a szerelési selejtnél megadott rossz hézag áll be, aminél esély lesz az a., akadályozott forgás b., a traktorhangú működés, kettő közül valamelyik. szóval spinnernek sem jó, működésképtelen terméket elkerülve saját érdekében meózza mindenki a gyártás folyamatát, szar feltételek esetén is.

tárolási selejt, konzerválási selejt: ez esetleg meglehet nagyobb tételnél is, rossz kenőanyaggal, szereléskor fogdosott és már korrodáló gyűrűkkel, beázott raktárral, elsüllyedt konténerrel. ekkora mennyiségben azonban nem életszerű. párezer talán okés, de párszázezer nem :)

a fentebbiek miatt egyszerűbb jól gyártani, és univerzálisan értékesíthető terméket adni. a lentebbi és általánosítható belső d selejt emiatt is érdekes. ha szinte minden termék olyan rossz, akkor az nem véletlen. inkább eleve szóltak, hogy elnagyolva jöhet, mert itt és itt nem kell ellenőrizni. az viszont nem selejt, hanem gyárilag igénytelen cucc.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nagyjából sejtettem, hogy mi ez, csak nem voltam benne biztos. Van most divatban egy másik hasonló játék, ilyen csigaforma cucc madzagra kötve, azzal lehet össze-vissza trükközni (szerk: Peonza). Annak kicsit több értelmét látom.

Off: Google-ben rákeresve a fidget spinnerre pörget egyet a Google is.

Még mindig jobb, mint a bumeráng! Állítólag az ausztrál törzsfőnök is abba őrült bele, hogy vett egy új bumerángot, és el akarta dobni a régit...

Fidget spinnerben láttam olyan típust (lásd lentebb), amely csupa fémből van, s a buzogány-szerű szárnyai csavarmenettell vannak rögzítve a központi gyűrűhöz. Na, azt kerüljétek el, mert balesetveszélyes! A csavarok ki tudnak lazulni, s kellemetlen, ha a pörgetéskor kirepül egy buzogány.

https://www.tinydeal.com/teardrop-shape-6-wings-hand-spinner-r188-beari…

Múltkor a kezembe akadt egy, de olyan ideges lettem tőle, mert nem tudtam rájönni hogyan kell kirakni.

Gyermekkoromban sokat szórakoztam csapágyak pörgetésével és imádtam szétbarmolni őket, hogy aztán az apró golyókkal is csináljak valamit... Például pont jók voltak a "pöcökfocihoz" (asztali rugós foci? - nem tudom mi a rendes neve). Egy kicsit utánaolvasva meg is lepődtem, hogy a fidget spinner szabadalma már akkoriban is létezett, csak nem kellett a gyártóknak. :)

egy valamirevaló golyóscsapágyat mérettől függetlenül nem barmolsz szét, hiszen a kosár szegecsei több tonnával vannak fejezve. de ha mégis te vagy hulk, a külső gyűrűt általában egy pillanatra ellipszisre kell nyomni, hogy a közben összehúzott golyók közül az egyik fókusz felé egy-kettő kiessen. a nyomó szerszámot szerintem zsebből nem fizetnéd és komoly levegő /olajnyomás kell neki. meg egy jó beállító személyzet, hogy a külső gyűrű ne törjön és a femszilánkot ne az agyadból kelljen kioperálni miután kiszedtek a helikopterből.

vagy régen volt kosárvágó szerszámod tonnás présekkel otthon? vagy valami műanyag kosaras nagy hézagú szart nevezel csapágynak? nem kötekszem, csak a szakács szemét csípi a só, pedig az nem párolog :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

lehet - de azzal kevésbé lehet pörgetve szórakozni: golyó d-hez képest magas gyűrűk, jó sok golyó, nem optimális golyópálya, összetett kosár. asztali focihoz nem tudom melyik önbeállós golyója lehet jó amit kézzel érdemes pörgetni [talán nem tudom melyik foci]. mindegy amúgy, szőrszálhasogatás.

ui ezt francia billentyűzeten gépeltem: kevés betegebb dolgot láttam eddig mint az azerty kiosztás, főleg a szitázott M felé, pfejj. és még a HU-t szoktuk fikázni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"nem gondoltam gyerek kezébe flexet"
A flex valóban nem a gyerek kezébe való tárgynak volt minősítve... Nagy bánatomra. :)

Egyébként igen, flexel voltak szétszedve a csapágyak, csak nem én álltam neki, hanem apám. Flexelés után megkaphattam tovább-boncolásra és így az enyémek lehettek a kis acélgolyók, amik aztán rendszerint szőrén-szálán eltűntek. Bár ha körülnéznék a padláson akkor lenne egy jó tippem rá, hogy az említett pöcökfociban találnék néhányat. A szétbarmoltam kifejezés így E/1-ben talán egy kicsit megtévesztő volt, inkább T/1-ben kellett volna írnom, sry.

Én "gyerekként" vésővel, kalapáccsal szedtem szét a csapágyakat a golyókért. A kosarat kell ütni a vésővel a golyók között, aztán ha már sok helyen eltört akkor kicsit közelebb lehet a golyókat húzni egymáshoz és utána már ki lehet fordítani a csapágy belsejét, és már kint is vannak az áhított golyók. :)

okés, de azzal csak a nagyobb csapágyakat tudod pusztítani, ahol a hidegvágó feje befér a külső gyűrű támfelület belső pereme és a belső gyűrű támfelület külső pereme közé. ha megvagy, akkor a tenyeredben kell fogni a két gyűrűt és kézzel rendesen összeszorítani az ellentétes oldalon hulló golyókért (feltéve, hogy megfelelő számú golyó van benne). ma már kevés ilyen kitartó gyerek van :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

En vettem nemreg egyet, egy supermarketben megakadt rajta a szemem a kasszanal, szal most van, de mar banom, mert egy baromsagnak tartom. Amikor gep elott ulok, szoktam babralni minden apro bizbasszal ami a kezembe akad, de ez a szar tul nehez, meg folyton leejtem es olyankor nagyon felbasz. :D

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Teljes mellékszál, de most ugrott be:

Néha kiveszem az asztali toll/biszbasz tartómból a jő öreg 300MHz-s Celeronomat, hátára állítom és megpörgetem ahogy tudom...néha számolom a pörgési "időt" is :D

Nincs, és különben sem láttam, mert nincs TV-m, amúgy is csak a national geographicot nézem rajta!!!44!!!

/ Van és pörgetem, de mióta az eszemet tudom, játszom valamivel ami a kezem ügyébe akad. Középsuliban az órámat vettem le és dobáltam, főleg programozás közben, szóval bejönnek ezek a kacatok.

Először marhaságnak gondoltam, most már árnyaltabb a véleményem, mert láttam, hogy trükköket is lehet vele csinálni. Akinek van próbálja ki otthon, annyira nem könnyűek. :)

Az enyém ilyesmikre alkalmatlan, mert a három szárny végében nincs csapágy sem lekerekítés csak simán le van fűrészelve és eléggé élesek a sarkai.
Szóval nem szívesen kapnék bele a forgó szárnyakba sem kézzel sem lábbal sem egyébbel ami körül a srác ügyködi vele a videón. :D
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Azt jelöltem, fogalmam sincs, mi, de tulajdonképpen tudom, mi, csak legkevésbé sem érdekel. ;)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Valakinek el kellett jó pénzért adnia a több konténernyi selejtes ócska kínai 608-as csapágyait. Ennyi a történet.
Fidget Spinner kell? Veszel 4 darabot a legócskább görkori/gördeszka csapágyból (608 a típuskódja), 3D nyomtatsz hozzá egy műanyag vackot, ami összefogja őket és kész.
Haszna/értelme? Nem sok. Bár most jobban belegondolva, el tudom adni fidget spinner alkatrészként azokat a csapágyaimat, amik a görkoriba se jók már! :D Egy dologra valóban jó: szemléltetni a perdületet. Megpörgeted és amikor finoman elkezded elforgatni, akkor érzed, hogy irányban akar maradni. Ezt használják ki a giroszkópokban is.

"Valakinek el kellett jó pénzért adnia a több konténernyi selejtes ócska kínai 608-as csapágyait. Ennyi a történet. ... "

... ott a pont !!! ...

... és a befolyó zséből gyártósort fejleszthet, piacon maradtat, zseniális maketing, vesteségből extraprofit ...
... mindenki boldog, gratula nekik ...
:):):)

_____________________
www.pingvinpasztor.hu