Az iPhone, iPad stb. készülékeimet

Címkék

első körben jailbreakelem és már vásárlásnál is szempont, hogy erre legyen lehetőségem.
22% (39 szavazat)
ha van rá módom, okvetlenül jailbreakelem.
9% (16 szavazat)
nem feltétlenül jailbreakelem, nem tartom életbevágóan fontosnak.
43% (78 szavazat)
semmiképpen nem jailbreakelem, kimondottan ellenzem az eljárást.
27% (48 szavazat)
Összes szavazat: 181

Hozzászólások

3-ból kettő nincs jailbreakelve. Egyik is csak azért mert a faszom fizet 15 ezret a hivatalos függetlenítésért, amikor a készülék már annyit se ér.

--
trey @ gépház

Függetlenítés Gevey/Rebel SIM-el megoldható JB nélkül. Én az NCSettings és egy két kinézet átalakító tweak miatt JB-zem őket.
Bár az iOS 7-től lehet hogy nem lesz rá szükségem.
Addig viszont amíg nem tudom egy mozdulattal ki/be kapcsolni a WiFi/Bt/3G/Edge/Repülőép mód/Vaku funkciók mindegyikét, akár a képernyőzár feloldása nélkül is elérhető menüből minden készülék JB-zve lesz.

--
MacBook Black
OS X 10.6.5

Olyan nincs ha jól tévedek. Vagy szoftveresen függetleníted a Cydia appstore-ból (amiért senki nem fizet mivel csak egy app install) vagy marad a hivatalos.
Előbbit nem minden modellel lehet megjátszani.

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Ceges iPhone-t nem jailbreakelunk, minden mast csak a fuggetlenites okan.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Regebben jailbreakeltem, de amiota van copy-paste, multitasking es internet megosztas, mar nem hianyzik. A jelenlegi 4S csak annyi idore latott jailbreaket, amig az elozo jailbreakes 3Grol koltozes utan, letakaritottam rola restore utan nehany visszakerult, mar nem kello dolgot. Jelen allas szerint, az ezutani telok mar nem lesznek jailbreakelve. Egyetlen dolog van, ami igy hianyzik, azok a SNES/MD emulatorok, mert ezekkel a jatekokkal jol elszorakoztam.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Fenntartom lehetőséget hogy jailbreakelhessem,de ha nincs égető szükségem rá akkor nem teszem meg!

Nincs jelenleg IOS készülékem, így arra szavaztam, amit akkor tennék, ha lenne.

A legtöbb nagyon kereskedelmi cég viszont nem igazán. Csak egy kis dolgot kell megfigyelni, az Apple és a Microsoft okos telefon és tablet ügyben eléggé gyengül/gyenge.

A Google üzleti modellje nem csak őket teszi gazdaggá, de több pénzt is hagy a felhasználók zsebében. Pld én Androidosként egy fillért nem fizettem még szoftverért - mivel van minden ingyen, ami kell, és ha valami még is fizetős, találok ingyenes alternatívát is. Azért ezt nem könnyű utánozni :)

Az iOS eszkozeimet sem jailbreakelem, mint ahogy az androidosokat sem rootolom.

--
L

Ez a security érdekes dolog, ugyanis például pont root kell mondjuk a droidwall programhoz, amivel tudod korlátozni melyik programod tudjon netre menni és melyikre (wifi, mobilnet). De lehet van még tucat másik hasonló program amivel pont biztonságosabb lesz a rendszered és kell a root hozzá. Persze rábeszélni nem akarlak, csak infó.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Egyik kollégám volt egy előadáson, ahol egy biztonsági szakértő az Android árfolyamfigyelő programját hozta elő példának: nem tudod killelni, teljes jogosultsággal fut. Hint: NSA backdoor. Szünetben mindenki pánikszerűen rootolta a telefonját.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

Nem lehetne egy "semmiképpen nem veszek Apple terméket vagy nem is érdekel az egész" opciót is csinálni?

Biztos, hogy ez csak divat? Komolyan kérdezem.
Szeretnék valami 7" közeli méretű táblagépet.
Samsung Galaxy eléggé... khm. "érdekes" volt.
De úgy általában az android sem tetszik igazán, bár ez inkább szubjektív vélemény, nem tudnám tényekkel indokolni.
Pár napja nézegettem egy iPad Minit, de nem tudott igazán meggyőzni.
Androidnál valószínűleg az a legnagyobb bajom, hogy (amellett, hogy gyakorlatilag egy spyware az egész) a pénzemért egy komplett, minden igényemet kielégítő gépet akarok, ne kelljen még ezt-azt összevadászni hozzá a netről (másik böngésző, másik térkép - mert nem akarok mobilnetre költeni stb)
No ennek meg is felelne az iPad, de...
Hihetetlenül törékenynek tűnik, már első kézbevételnél is volt egy olyanom, hogy ezt egyszer figyelmetlenül hajítom a hátizsákba, akkor már csak darabokban fogom kiszedni, míg a 'droidos gépek azért kicsit strapabíróbbnak tűntek.
A másik, amit nehezen tudok megemészteni, hogy túl zárt világnak látom az almás rendszereket. (nem a notebookon futó OSX-ről beszélek)
Pl. saját szoftvert írni és rátölteni tán nem is lehet, hiába oldanék meg magam valamit. Nem tudom, ez valóban így van-e, de valami rémlik, hogy igen.
Nem tudom: érdemes ennek a témának esetleg önálló topikot nyitni? Engem komolyan érdekelne, mert most ott tartok, hogy a három, jelenleg elérhető mobilplatform közül egyik sem jön be igazán. :)

Én is így vagyok. Ötödik éve nyúzok egy Nokia E51-et, már alig van rajta ép alkatrész, háromszor cseréltettem benne billentyűzetet, lassan időszerű az újabb akkucsere is, de egyszerűen nem találok olyat, amit meg mernék venni.
Az egyikbe nem lehet kártyát tenni, a másikban csak szerviz tud akkut cserélni, a harmadiknak ócska a médiaplayere (leginkább hardveresen), a negyediknek a kijelzője nem olyan, mint szeretném stb. stb. stb.
Ezután jött a gondolat, hogy kétezerforintos mobil és mellé egy táblagép.
Úgy egy éve. Azóta is csak a töketlenkedés, mert nem találok olyat, amire úgy érzem, hogy érdemes lenne költeni.

A két éves iPadomban még nem kell akkumulátort cserélni, ezért nem tekintem akkora problémának, hogy ezt majd szervizben kell végrehajtani. Pláne, ha cserébe hosszabb üzemidőt kapok. Saját fejlesztésű software-t installalhatsz iOS-ra, a terjesztéshez kell developer account. Persze lehet, hogy tévedek, van itt aki ezt nálam jobban tudja. A warezolás iOS alatt komplikáltabb, de úgy hallottam nem lehetetlen. Nem tudom, az eszközeim nincsenek feltörve, kifizetem amire szükségem van. Persze, zárt környezet - hála az égnek! - kevés file formátum támogatása, de ezzel együtt lehet élni. Nekem sikerült.

Ave, Saabi.

Warez nem érdekel. Csak egy időben voltak olyan perverz gondolataim, hogy hobbiból mobil applikációk farigcsálásával foglalkozzak és akkor említette valaki, hogy ilyen szempontból az apple mobil eszközei... hát nem igazán barátiak. ;)
Akksi miatt csak a nokiám példájából kiindulva kezdtem aggódni: másfél-két év intenzív használattól felpúposodott és mintha az akkor vásárolt új is kezdene kissé kerekdedebb formát ölteni. :)

Egy iPad 1-gyel fejlesztek, valamint napi szinten felhasználóként is nyúzzuk 2010 óta. Tökéletes állapotban van még mindig az aksija.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Tökéletes terméket pedig nem fogsz találni még prémium kategóriában sem.
Vagy megalkuvó leszel bizonyos szempontokban, vagy megpróbálod a standard kütyüdet a saját felhasználási területednek legjobban megfelelő irányba hegeszteni, kiegészítőkkel, non-official trükkökkel.
--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Mindegy, ebbe nem mennék bele.
Mióta egy (asszem lengyel) hacker oldalán megjelent a lehetőség, hogy MAC address alapján kb. méteres pontossággal meg tudta mondani, hogy adott wifi router hol van... A srácot később kitiltotta a google, de ha jól értem, ez egy publikus API legális felhasználása volt, csak túl sokan használták.

Mindezt úgy, hogy a GPS-szel rendelkező androidos készülékek gyűjtik az infót és továbbítják a nagytestvérnek.
És ez csak egy apróság a sok közül.
És mi minden lehet, amiről ne tudunk?

Mert egy zárt lakásba sem jutott még be senki, meg egy lezárt bringát sem vittek még el. Na nagyjából ennyire biztonságos az összes iOS/Android/BlackBerry/WP8/Tizen/stb. készülék is.
[IRÓNIA]Ha olyan adatod van, amit nem akarsz közkincsé tenni, akkor húzd le az internetről! :) [/IRÓNIA]

Semmivel sem jobban, mint az iOS, vagy a WP. Egyébként alapvetően nem is az OS-sel van szerintem probléma, mert ott az adatok a platform holderhez kerülnek (meg az NSA-hoz:) ). Sokkal aggasztóbb a sok kis 3rd party cég, akikben azért nem bíznék meg maradéktalanul, ha lennének kényes információim. De nincsenek, mint ahogy az emberek 90%-nak sincs, csak megy a hiszti, hogy jaj a freemailes email címem lenyúlja a csúnya hacker és visszaél vele. :o)

Vedd kissé ironikus felhanggal!
Nem spyware a szó hagyományos értelmében, de - szerintem már többször említettem itt is - borzasztóan utálom, hogy pl. az én eszközöm segítségét is igénybe veszik(*) ahhoz, hogy felderítsék, milyen elérhető wifi AP-k vannak a környékemen, milyen jelerősséggel stb.

* = ha az "igénybevétel" egy szó, akkor az "igénybe vesz" miért kettő? FF helyesírás ellenőrzője szerint így van...

Nekem ezt hálistennek sikerült kinőnöm minden ponton. Van almás és androidos készüllékem is. Mindegyiket pont annyira utálom pont annyi bizonyos tulajdonságaiért, mint amennyiért szeretem.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

nem, mert nincs kedvem,se időm szórakozni vele. ha androidom lenne akkor is a cél ua. lenne, semmiképp nem akarok rá olyan custom cuccot hogy aztán egyszer lefaggyon és hirtelen felindulásból kivágjam ablakon.
koppkopp IOS-el és bevált programokkal nincs gondom, a telót havonta 1x ha újraindítom, szóval békében megvagyunk..

Ha naponta tölteni kell, akkor az az esti process részévé válik, nem felejted el (túl gyakran). Olyan ez mint a tamagocsi etetés. :-)
Ráadásul az iPhone-on alvás analizáló ébresztő programot használok, ezért a telefon bekapcsolva, arccal lefelé fekszik az ágyamon, muszáj töltőre dugni, különben nem lesz ébresztés!

Ave, Saabi.

Ha mocorogsz (zajongsz?) éjjel, akkor érzékeli (ez az analizáló része), reggel pedig a megadott intervallumban – mondjuk 6:00 és 6:30 között – akkor ébreszt, amikor a legkevésbé alszol mélyen (ezt a mozgásból és hasonlókból következteti). Hol jól működik, hol nem, ha jól, akkor jobban ébredsz vele. Van ilyen Androidra is, csak pl. az én előző telefonomban szerintem annyira bénák voltak a szenzorok, hogy nem működött túl jól. Mármint ha az alváselemző appra vonatkozott a kérdés :)

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Tudomásom szerint az okoskák (i, robot és win) egyáltalán nem is tudnak ébreszteni kikapcsolt állapotban...

Volt egyszer egy több éves, sokszor pottyant hagyományos mobilom, ami a "zivataros évszázadok" révén odáig süllyedt, hogy egy nap alatt leszívott egy új gyári akkut is, mégis rendszeresen elfelejtettem este töltőre dugni...

Nekem van egy SonyEriccson featurephone-om, ami tudja a kikapcsolt ébresztést (nyilván valami minimum standby azért van, kb. mint PC-nél a BIOS "Wakeup on ..." szolgáltatása), ehhez elkezdi elindítani az "oprendszert" (még ha sokan a nem Symbian/Android/iOS/WP mobil OS-eket nem is tekintik annak), de a PIN-kód kérő "ablak" helyett az ébresztő "ablak" nyílik meg (pontosan ugyanannyi eltelt idő után, mint amennyi bekapcsoláskor kell a PIN-kódig), és ha kinyomom az ébresztőórát, akkor ugyanazt a "záróképernyőt" látom, mint kikapcsoláskor, majd egy-két másodpercre rá kikapcsol.

A okoskák azért nem tudják a kikapcsolt ébresztést, mert nem a(z op)rendszer része az ébresztőóra, hanem csak egy mezei app, ami csak akkor megy, ha az os teljes körűen fut.

Két iPod Touch van a családban, egyik sincs megbuherálva, gyakorlatilag minek. Ami program tényleg kell, megvettem, ami meg nem kell, azt minek tegyem fel akár okosba is.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

jailbreak-elt telefon telefonon tudok telepíteni saját alkalmazást? (amit nem töltök fel előtte az App Store-ba)

Én pont most jailbreakelném az ipademet csak azért, hogy tudjak rajta xbmc-t futtatni.