Szerverbérlési akcióval várja a Sysadminday-t az ELIN.hu (x)

 ( hup | 2019. július 15., hétfő - 14:35 )

A 2008-ban alapított hazai infrastruktúraszolgáltató már készül a rendszergazdák világnapjára.

Közeleg a Sysadminday, a rendszergazdák világnapja, amikor kifejezzük hálánkat az üzemeltetők áldozatos munkájáért: a HWSW szokás szerint éves rendezvényével készül a nagy napra, az esemény egyik kiemelt támogatója, az ELIN.hu pedig külön akcióval is igyekszik a rendszergazdák és cégeik kedvében járni.

A hazai hosting- és infrastruktúraszolgáltató a jeles alkalomra valamennyi szerverbérlési konstrukciója esetében megduplázza a szervermemória mennyiségét - ez a Supermicro MicroCloud szervereknél 8 helyett 16 gigabájt, a Supermicro Twin 2. generációs Intel Scalable processzorokkal szerelt szervereknél pedig 16 helyett 32 gigabájt RAM-ot jelent. Továbbá a vállalat minden szerverbérlési csomagjánál hűségidő nélküli konstrukcióban lehet a szervereket használatba venni az akció keretein belül

Az ELIN.hu több mint 10 éves múltra tekint vissza, a 2008-ban alapított cég eleinte csak domain-, illetve tárhelyszolgáltatással foglalkozott, ezeken belül is a terheléselosztó mögötti többszerveres webkiszolgálásra specializálódva. Eleinte nagyobb forgalmú oldalak, időszakos nagy forgalommal bíró, valamint jelentősebb erőforrás igényű webáruházak kiszolgálására fókuszált - mára azonban a sok évnyi tapasztalattal sikerült odáig fejlődnie a cégnek, hogy normál weboldalak is sokkal gyorsabban futnak a szerverein, mint egy átlagos webtárhely szolgáltatáson. A gyakorlatban ez azt jelenti a cégnél, hogy a webáruházak szerveroldali válasz- és oldalgenerálási ideje akár töredékére csökken szoftveres módosítás nélkül, valamint a webáruház megrendeléseit feldolgozó munkatársak gyorsabban tudnak dolgozni.

Ügyfeleik igényére válaszul 2016-ban az ELIN.hu csapata szerverelhelyezéssel, -bérbeadással, -üzemeltetéssel, tűzfal és privát felhő szolgáltatással is elkezdett foglalkozni a Magyar Telekom Dataplex adatparkjában. A cég szolgáltatása mögött Cisco tűzfalak, valamint 4-16 magos processzorokkal szerelt Supermicro és Dell szerverek dolgoznak. A termékpalettán elérhetők a legújabb, 2. generációs Scalable processzorokkal szerelt szerverek, de igény esetén E3-as, vagy E5-ös Xeon processzorral szerelt szervereket is biztosít.

A cég ügyfélköre dinamikusan növekszik, referenciái között közép-, és nagyvállalatok is jelen vannak. Céljuk, hogy további magyar kis-, közép-, és nagyvállalatok számára vonzó ajánlatokkal álljanak elő, valamint szélesebb körben elérhető legyen a legmodernebb technológia. Az ELIN.hu csapatát mindenképp érdemes lesz a július 19-én, az AnKertben megrendezett Sysadminday rendezvényen is felkeresni, ahol a szerverbérlési akció, illetve a cég szolgáltatásai kapcsán is minden kérdésre választ adnak.

(Az Elin.hu megbízásából készített anyag.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az ELIN elintézi, és nincs munka? :)
--
"Sose a gép a hülye."

Köszönöm kérdésed szolgáltatásinkkal kapcsolatosan!

Az igénybe vett szolgáltatástól függően Ügyfél oldalon is lehet teendő, akár rendszergazdai, akár üzleti oldalon. Ha van egy széleskörű tapasztalattal rendelkező rendszergazda, aki az Ügyfelei kiszolgálását maximálisan szeretné megoldani. Ehhez előbb-utóbb valamilyen IT szolgáltatásra van szüksége, mert vagy nem akar adatparki eszközökkel foglalkozni, vagy szolgáltatásként akarja igénybe venni. Olyan is rendszeresen előfordul, hogy EV-s rendszergazdák szeretnének évente elmenni nyugodtan pihenni, és olyankor egyedi megállapodás keretében megosztják velünk az üzemeltetési dokumentációkat, és ha probléma van, akkor azt megoldjuk nekik.
Pár tapasztalat, hogy szükség van rendszergazdára:
- AWS mellett tőlünk bérel nagy teljesítményű szervereket, mert gyorsabban, alacsonyabb késleltetéssel éri el a hazai ISP-ket, és az AWS-ELIN szerverek között 16-20ms a válaszidő. Több magasan képzett rendszergazdával rendelkeznek.
- Bp-n elhelyezett saját szervereken üzemeltetett a megyeszékhelyen dolgozó rendszergazda, de amikor cserélni kellett volna a szervereit, akkor az időszakos ingázás helyett inkább a bérlést választotta.
- 70-80 fős több telephelyes állami és pénzügyi szektorba szállító IT fejlesztő cégnek van saját rendszergazdája, de rajtunk keresztül vásárolja a szervereket és nálunk helyezi el, mert hiba esetén garanciális ügyintést egyből intézzük, és biztosítunk cserealkatrészeket.

Szolgáltatásaink jelentős része képzett IT szakembereknek szól, akik tudják mit szeretnének, vagy van egy kihívást jelentő feladatuk, és ahhoz keresnek megoldást.

Ha jössz a Sysadminday-re, akkor szívesen látunk a standunknál. Több szervert viszünk a rendezvényre, ahol meg lehet nézni, hogy mi az amit kínálunk, és tudunk személyesen is beszélgetni.

Üdv.:
Gede Zoltán

Túl komolyan vetted ezt a szólást. :D
--
"Sose a gép a hülye."

Eleve ez egy *post szoval csak kihasznalta az alkalmat ,hogy valaki hozzaszolt es mar ment is ra a szep valasz. Mondjuk a HUP-on a kozonseg nem feltetlenul kepes befogadni az ilyen cizellalt valaszokat.

+1

Jaja. A bullshit szűrő itt hatékony :)

A fooldalon van egy eliras (lehet ,hogy van tobb is de ez jott szembe eloszor:

Rugalmasan álltható erőforrások

hjam akad meg:

PRÉMIUM HARDVEREK
Megbízható működés, garancia a magasrendelkezésre állásra

Köszönöm az észrevételeid, javítottuk.

Csak szólok, hogy a http://elin.hu 500-as hibát dob... (Legalábbis nálam...)
És nem irányít át https alá...

--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Köszönöm a hibajelzést. Úgy látom rendben működik most, de kollégáknak jelzem hogy vizsgálják meg.