[MEGOLDVA] HP Photosmart C6380 AiO fekete patron hiba

Fórumok

Sziasztok!

Egy másfél éve tökéletesen működő HP Photosmart C6380 AiO egyik pillanatról a másikra (értsd 3-4 oldalon belül) elvesztette a fekete nyomtatási képességét. Úgy tűnt, hogy a patron fogyott ki, de az még félig volt. Bittérképes dolgokat a CMY patronokkal kinyomtat (persze a fekete hiányzik belőle), de olyan dokumentumokat, melyekben szöveg van, nem, illetve ha kép is van beágyazva, az az előbbieknek megfelelően látszik, de a szöveg nem. Hasonlóan megy a színes másolás is, de a BW kuka.

Minden patront frissre cseréltem, a megfelelő funkcióval nyomtatófejet tisztíttattam többször is, de semmi. A patronok töltöttségét megfelelően jelzi, a nyomtató beigazítása azonban mindig hibajelzéssel ér véget. Úgy tűnik, ez lehet a gond, de itt elakadtam. HP fórumokon ugyanezt a hibát többen is jelezték, de ott volt, akinek a nyomtatófej tisztítás segített.

Lenne valakinek valami ötlete (a szervíz opción túl)? Előre is köszönöm!

Szerk.:
Szervízbe szállítottam, ahol viszont a bekapcsolás után működött minden funkciója. Lehet, hogy a kis kocsikázás miatti rázkódás kellett neki. Két napja itthon is működik. Remélem, hogy nem csak átmeneti a javulás.

Köszi a segítő hozzászólásokat.

Hozzászólások

A beigazító oldalt azért nyomtatja a nyomtató, mert új patront érzékelt. A beigazító oldallal kalibrálja be magát, ezen az oldalon fekete patron által nyomott minták is vannak. Ha ezek hiányoznak az oldalról, akkor soha nem lesz sikeres a beigazítás, és minden bekapcsolás után nyomtat egy ilyen oldalt. Először mindenképpen azt kell megoldani, hogy a fekete patron is nyomtasson. Gyári patronokat használsz? Az utántöltött patronokkal sok gond van.

Amit tehetsz az az hogy a beépített program segítségével tisztítod a fejeket,és reménykedsz abban hogy megjelenik a fekete.Valószínű hogy a fej dugult el.
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
Zenwalk - Full featured GNU Linux Operating System

Amint láttam a fej szerencsére cserélhető,de engem az zavar hogy nyomtatás közben tűnt el a fekete,tuti nem fogyott el a tinta?
Mert a dugulás az 100%-ban beszáradás miatt jön létre.
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
Zenwalk - Full featured GNU Linux Operating System

Biztosan nem fogyott el, sőt újat is tettem bele. Egyébként alaposabban belenéztem a belsejébe és ott elég sok festék van, olyan helyen, ahol szerintem nem kellene lennie. Olyan, mintha jönne a festék a patronból, de nem oda menne, ahova kell. A vadonatúj patronból a szintjelzés szerint kb. negyede el is fogyott mindössze pár oldalnyi próbálkozás után.