[már nem] lejátszhatatlan mkv

Fórumok

Kedvenc sorozatom legutolsó részénél nagy meglepetés ért. Ugyanannak a releasernek a nevében két fájl is elérhető, amelyek közül az egyik egyetlen nyomorult kis bájttal hosszabb. Az mkvinfo mind a kettőt felismerte, kb ugyanazt írta ki róluk, ellenben a mediaplayerem nem játssza le egyiket sem, 'Invalid file' a válasza. (Ezek után hasraütésszerűen az egyiket letöröltem.) Ugyanennek a releasernek korábbi anyagaival semmi probléma nincs, noha első ránézésre kb tök ugyanolyan paraméterei vannak a régi, lejátszható, és az új, lejátszhatatlan mkvnek.

Valami ötlet, hogy mi a fenét nézzek meg/állítsak át a fájlban (meg mivel)?

Hozzászólások

Milyen mediaplayer?
Melyik file? (elég filenév, mindenki tudja, honnan szerezze be, akit érdekelhet)

ez a lejátszó (és itt volt róla pár szó). És amúgy tbbt-s04e03-immerse. Kerestem CTU release-t, de azt mostanit nem találtam (régebben elég sok olyat láttam, azzal is teljesen meg voltam elégedve.) Az a baj, hogy ez a kettő nekem eddig elég volt, azt se tudom, kik csinálnak még 720-as release-eket.

Csak tippelek.

Valószínűleg mkvmerge-lt bekapcsolt "header removal compression" featurrel készült a matryoska, emiatt pár sw/hw lejátszó elpatkol rajta.
Nem tudsz mit állítani rajta, csak más lejátszót használni vagy megkérni a releasert hogy kódolja újra a nyersanyagot letiltva a nevezett ízémizét.

VLC-ben állítólag megoldottak.
--
Solaris Express
Opera

Most elolvastam a fent linkelt faq-ot, amiben az van, hogy X verzió óta ez a default. Utána elolvastam az mkvmerge man oldalát, ahol ezt a header-removal-t mpeg4_p2 kompressziónak nevezi, ellenben azt írja, hogy a zlib a default. Most akkor melyik?

Az ominózus fájlt és egy nézhető fájlt is lekérdezve a kimenetekben nem látszik különbség :-( Ugyanazokkal a szoftverekkel készültek, és úgy ránézésre (mkvinfo file.mkv) ugyanazok a beállítások vannak benne.

Még mindig kérem, hogy valaki, aki nálam kevésbé vaksi, ugyan adja már meg, hogy hol látom, hogy így van muxolva, illetve hogy pontosan milyen módon kéne átalakítani, hogy jó legyen (feltételezve, hogy tényleg ez a gond).

Előre is köszönöm.

legegyszerübb mkvmerge gui - extra options - none / külön a hang és a videostremnél, vagyis mindkettönél a default helyett none kell - nyomsz egy muxingot pár másodperc és megvan - teszteled ha ok örülsz, ha nem akkor anyázol :-) /

jó lett így? :-P

/ti. alcor és az lg is csak így játssza le../

Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, az mmg-vel való remux, gondosan mindenhol compression - none beállítással megoldotta a problémát. Elveszett ugyan Immerse szép infója, de saját használatra elfogadom így is. (Ezen infók elvesztése nyilván megmagyarázza ezt:


$ ll
total 1145524
drwxr-xr-x   2 zgabor  wheel  -       512 jan 24 11:42 ./
drwxrwxrwt  14 root    wheel  -      1024 jan 24 11:07 ../
-rw-r--r--   1 zgabor  wheel  - 585310041 jan 24 11:42 s04e13.The.Love.Car.Displacement-remuxed-.mkv
-rwxr-----   1 zgabor  wheel  - 587071470 jan 24 11:19 s04e13.The.Love.Car.Displacement.mkv* 

Nem látom, hogy ha kikapcsolom ezt a fajta tömörítést, attól miért lesz kisebb, de nyilván azért, mert kidobtam azt a pár "commentet".)