ftp.fsn.hu átalakítás - első fázis

Címkék

Szombaton megtörtént az ftp.fsn.hu átalakításának első fázisa...Reggel 10 órakor kezdtem az Axeleronál. Az FSN-nek kijelölt rack benépesítése után leállítottam az ftp.fsn.hu-t, majd hosszú szerelés következett. Minden lehetséges hiba előjött, de hát ez már csak így szokott lenni.

Az eredetileg meghirdetett reggel 10 órától este 8 óráig tartó leállási időt sikerült tartani. A terveim szerint már délután 4-kor mennie kellett volna mindennek, de az előre kidolgozott ütemtervtől sajnos több lényeges ponton is el kellett térni.

Este 8 óra és éjjel fél egy között (mit meg nem tesz az ember egy szabad szoftver szerverért :) a Gigabit Ethernet kapcsolat hibakeresése folyt, ami alatt a szolgáltatás folyamatosan -bár csökkent teljesítménnyel- üzemelt. Sajnos a hiba okát a hétvégén nem sikerült kinyomozni, viszont a tükröket -reményeim szerint- maradéktalanul sikerült visszaállítani és azok frissítését is el tudtam indítani még vasárnap hajnalban.

A GE hibakeresése a mai napon (hétfő) folyatódott egy FreeBSD fejlesztő bevonásával. A levélváltás eredménye: újabb hibát találtunk az egyik GE driverben :).

Szerencsére a probléma ismeretében ezen hamar sikerült túllépni, így ma délutántól már majdnem ott tartunk, ahonnan múlt héten elindultunk :)

Ez a hét mindenesetre továbbra is a hibakeresésről, vagy inkább a teljesítmény javításáról fog szólni, így lehetnek apró kiesések, de ezeket probálom a lehető legrövidebbre venni.

És végül -mint az a címből is látszik- ez csak az első fázis volt, így a jövőben (egyelőre bizonytalan, hogy mikor) újabb kisebb, rövidebb leállások várhatóak, amelyeket természetesen előre be fogok jelenteni.

Türelmeteket és megértéseteket előre is köszönöm!

Hozzászólások

A ma feltoltott CD-k mar jok. A hiba a Debian telepitokeszleteben volt.

Az uj CD-ket a leggyorsabban az rsync hasznalataval tudod letolteni.