Ultrix | VMS booting issues on a 4000/VLC

Fórumok

Ultrix vagy VMS bootolásnál gondok akadhatnak egy VAX/VLC masinán, ha valakinek nincs fölösleges MMJ kábele (mint pl. nekem). Amit az itten található információkból lehet legyártani/kimérni: http://pinouts.ru/SerialPorts/mmj_pinout.shtml

Hasznos felsorolás:

Pin 	Név 	Leírás
1	DTR	Data Terminal Ready
2	TXD+	Transmit Data +
3	TXD-	Transmit Data -
4	RXD-	Receive Data -
5	RXD+	Receive Data +
6	DSR	Data Set Ready

A foglalaton az alábbi kiosztás vár téged:

  123456
+-++++++-+
| '''''' |
|        |
+---+    |
    +----+

Ha van valakinek információja arról, hogy a másodlagos, mezei (?) DB-25-ös soros portra rakott tty-lal menedzselve hogyan lehet bootoltatni Ultrix-ot ezen a masinán (vagy még inkább VMS-t, esetleg *BSD-t, (NetBSD, 4.*BSD, OpenBSD)), akkor az bátran közölje.

Minden segítség szívesen és köszönettel fogadva!

Hozzászólások

Hahó!

Pontosítsunk: a ,,VAX/VLC masinán'' nem egy VAXstation 4000/VLC
értendő?

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

Hahó!

Ebben a doksiban (itt) szerepel a VLC modellnél valamiféle ,,Alternate Console Switch'' (2-49 oldal). Lehet, hogy ez a megoldás.

A másik konzol csatlakozóra rátéve egy VT100-zal kompatibilis soros konzolt (9600-N-8-1 beállítással, ha jól emlékszem) elképzelhető, hogy sikerül beindítani (bootolni) a gépet.

A doksiban az ehhez szükséges infó is ott van.

Gábor
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

ez rs-485 bekötésnek tűnik első ránézésre, szerintem a dec konzolok rs232-esek voltak.

Merre laksz?

Hali!

Jelenleg Karácsonyvanagyamonacsaládnemrérekráfalván lakom (8. kerület, ghettó közepe), januárig jegelem a témát, csak egy-két vidám, kerületi-körúti pajti kedvéért melegíteném fel előbb ;) RJ11 csatlakozóból van nyers fejem, de MMJ-re nehéz átmókolni, MMJ-hez spéci krimplelőfogó kellene, ami nincs (és még krimpleni sem tudok, legalábbis fakéz++), a barkácsolásra kinézett és szézszedett patkány db9-es csatlakozóvég meg nem tartalmaz elég eret, mellérakni újabb ereket a hőre lágyuló csájníz fröccsöntött vacak fej miatt kivitelezhetetlennek tűnik, ergó az egyik nullmodem kábelként hasznavehetetlen DB-9 madzagomat fogom szétbarmolni a cél kedvéért. Vagy az egyik megsült alaplapomat, hm... csomó alaplapi kivezetésem is van, azokat meg lehet krimpleni? Szalagkábelek, bicskával erenként szétvágnám stb.stb. )

LK* billentyűzeteket veszek! Ha valaki esetleg meg tudna lepni hozzávalóval, annak örülnék! :) 3W3 csatlakozóimtól meg sikeresen megszabadítottak anno, ami ritkább a fehér hullánál is, úgyhogy abban nem is reménykedek.

http://hup.hu/taxonomy/term/209
http://www.youtube.com/watch?v=QXz7-BNC6jw
http://nocirc.org/