Anonim (privát) domain regisztráció

 ( hajbazer | 2010. november 21., vasárnap - 14:41 )

Hello!

Egy meglévő domaint szeretnék újra regisztráltatni egy privát regisztrátornál, hogy az adataim ne látsszanak rajta. Ismertek ilyen szolgáltatást (lehetőleg magyart, de külföldi is jó), ami megbízható (pl. nem nyúlják le a domaint)?

Köszi
hajbazer

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

esetleg ez? http://privacyprotect.org/

-
Slackware current / OSX Snow Leopard

.hu-nál így is, úgy is látszódni fognak a whois adatok, de pl.: .net végződésűnél lehet kérni azok elrejtését, az első hozzászóló által linkelt oldal segítségével, én is így regisztráltam anno a domainjaimat

Ha maga cég regisztrálja be helyettem, miért látszódnának az én whois adataim?

ettől jobban magyarul nem tudom leírni, olvasd el re, amit írtam.

milyen végződésről van szó?

.hu domainről van szó, de olyan szolgáltatókat keresnék, amikről van tapasztalat (google nyilván nekem is számos találatot kidob), esetleg van itt olyan, aki náluk regisztráltatott és elégedett.

.hu térben nem létezik anonim regisztráció, ahhoz adatokat kéne hamisítani, szándékosan megtévesztő adatokkal kitöltött domain igénylőt kéne leadnod.
Elméletben erre megvan a lehetőség, senki nem ellenőrzi, hogy a leadott adatok valósak e vagy sem.

Ha már a te neveden van a domain, akkor egy adás-vételi szerződéssel add el Gipsz Jakabnak. Jobb ötletem nincs, de sajnos ez sem tiszta ügy... vissza is vonom, nem mondtam semmit.

Az ilyesmi oldalak lényege, hogy ők regisztrálják helyettem a domaint, tehát papíron az övék is, de az adminisztrációját gyakorlatilag átengedik nekem. Tehát nem kell hamis adatokat megadni, mert végsősoron ők adminisztrálják (csak rajtuk keresztül én). Ez persze visszaélésre ad lehetőséget, és jogilag előnyben vannak, mivel az övék a domain. Ezért keresek olyan szolgáltatót, ami megbízható és nem él vissza a domainnel.

Igen, pont ezért írtam a kezdő postban, hogy megbízható szolgáltatót keresek, aki a tapasztalataitok szerint nem él vissza a domainnel.

Vázolnád nekem - csak érdekel - hogy mi az oka annak, hogy ennyire titkosan akarsz valamit kitenni a legszélesebb nyilvánosság elé? :)

Két példa:

1) Ha adott domain-en van e-mail címem saját szerveren (mert mondjuk nem bízom meg a GMail-ben és társaiban), nem szeretném, hogy egy whois után a lakcímemet és a telefonszámomat is tudja mindenki, aki képes bepötyögni a konzolba (vagy az online lekérdezőbe).

2) Ugyanez vonatkozik arra, ha nagynyilvánosságra szánt honlapot csinálok és szintén nem szeretném, hogy jöttment látogatók tudják a lakcímem.

Tudom, a legtöbb ember az iWiW-en meg a Facebook-on is szíves-örömest megadja ezeket a személyes adatokat (név, telefonszám, cím, GPS koordináták stb.) és aki meg nem szeretné azt paranoidnak nevezik. Emiatt teljesen felesleges is tovább feszegetni a miérteket, mert mindenkinek megvan a saját maga oka, miért nem szeretné mindenét kitárni a világháló elé, akár egy domain esetében is.

Jó jó, nem kell harapni, érdekelt.

Nem tudom, mennyire ervenyes rad, de ha ceg vagy, es a ceg rendeli meg a domaint, akkor a ceg adatai latszanak a www.domain.hu alatt...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Magánszemélyként regeltem domaint, s a domainponthu csak a nevem köpi ki, címemet nem. Lehet, hogy regisztrátor függő, nem tudom. Nem akarok reklámot csinálni, ha érdekel, kinél regeltem, dobj PÜ-t.

Én az ole.hu-n regeltem be anno és a nevemen kívül más nem látszik. Legelőször nekem is kint volt a tel.szám, lakcím, de kértem, hogy ne. Azóta a cég adatai szerepelnek.
Ennek kb 4 éve. 2 év után +5-re hosszabbítottam.

GoDaddy-nal van ilyen szolgaltatas, de azt nem tudom .hu-ba regisztralnak-e. Nekem .net-es cimem van ilyen.

GoDaddy nem tud .hu-t regelni.

bookmark
----------------------------
színes ingyen domain domain

Miért nem töltöd ki Kis Jakab nevére? Legegyszerűbb így megoldani. (csak emlékezz, hogy milyen névre töltötted ki, meg címre, és szig számra)

Ha neme ok neked, akkor kérj meg valaki ismerőst, ha az sem, akkor: http://anonim-domainregisztracio.hu/

Domain-t regisztrálni más névre kizárólag akkor lehet, ha az művésznév, de akkor a domain-nek is azt kell tartalmaznia. Pl.: gipszjakabponthu

A megrendelő nevének meg kell felelni a személyi igazolványban feltüntetetteknek. Erről nyilatkozatot is kér a legtöbb regisztrátor.

Sziasztok!

Kicsit a másik oldalról...
Van egy ügyfelem, aki hozzám hozná a domain-jét, de arra kér, hogy az én cégem nevén legyen átregisztrálva...

Nem tűnik úgy, hogy akármi illegálisat akarna csinálni, csak nem akar látszani...

Szerintetek mi lehet benne a kockázat?
Érdemes-e valamilyen szerződést kötni?
NAIH-nál számít, ki a domain tulaj?

--
Debian Linux rulez... :D

Nem a NAIH lesz a gond, hanem az ideológiai ellenlábasai akik csekély intelligenciával ám jóval több izommal próbálnak majd nekik megfelelő igazságot tenni :D

Tehát a jogi oldala ne érdekeljen? :D
--
Debian Linux rulez... :D

Millió és 1 helyen lehet elrejteni a whois infókat. pl hosting55.hu is tud ilyet. A domain kezelő felületen be tudod pipálni, hogy "Enable domain privacy" és máris nem látszik a whoisban.
-------------------------
A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Dehogy, érdekelhet, de szerintem az lesz (ha lesz egyáltalán) a kisebb probléma :D

66 EUR a .hu!? Reggelre kész is az új szolgáltatásom, én 60-ért is vállalom... :D