AbiWord 1.0 hivatalos kiadás

 ( trey | 2002. május 9., csütörtök - 21:46 )

Az AbiWord team büszkén bejelenti, hogy megjelent az első hivatalos kiadása a díj-nyertes, nyílt forrású szövegszerkesztőnek, az AbiWord-nek. Az AbiWord szövegszerkesztő egy kicsi, hatékonyan használható ``word processor" eszköz. A letöltési mérete kevesebb mint 4MB. Támogatja a legtöbb szöveges file formátumot, dokumentum típust. Természetesen a M$ .doc formátumot is kezeli. Annak a felhasználónak akinek a StarOffice túl nagy, lomha, nehézkes annak az AbiWord jó választás lehet.Három éves fejlesztésnek az eredménye ez a kiadás. A termék több mint 30 nyelvet támogat (6 kontines országainak nyelveit), köztük a kínai, japán, héber, indonéz nyelveket.

A kiadással kapcsolatos press release-t itt találod.

Az AbiWord-öt letöltheted innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Asszem az ispell -t megeszi, mint minden komolyabb cucc. Amúgy egy időben elég sdk szövegszerkesztési és táblázatkezelési munkám volt Linuxon, és akkor Abiword -öt, és Gnumeric -et használtam, elégedetten. Szal, aki csak azért lebecsüli, mert esetleg nem annyira közismert, szerintem az elöször próbálja ki. Kicsi, gyors, és hatékony program. .)

Szal, sok sikert a fejlesztői csapatnak.

The NeverGone :)

Hááááááát... ezt nem tudom... Nem használom "azt a másik" rendszert, így erről nem tudok érdemben nyilatkozni. De szerinted töltsd le a telepítőjét, és tedd fel... az a pár mega még modemen is elég hamar levánszorog... aztán kiderül...

The NeverGone :)