GNOME

1 millió eurót kap a GNOME alapítvány, mint közérdekű infrastruktúra fejlesztője

Címkék

A GNOME alapítvány munkáját közérdekű infrastruktúrán végzett munkaként azonosították, s mint ilyen 1 millió eurós támogatást kap a Sovereign Tech Fund-tól a GNOME asztali környezet és platform modernizálására, akadálymentesítésére, fejlesztői eszközeinek javítására. Az összeget a GNOME az alábbi dolgokra költi majd:

Itt a GNOME 45!

Címkék
Bemutatjuk a GNOME 45 "Rīga"-t

A GNOME projekt izgalommal mutatja be a legújabb GNOME kiadást, a 45-öst. Az új verzióban a mindennapi interakciók finomítására, a teljesítmény javítására és az általános élmény simábbá és hatékonyabbá tételére összpontosítottunk. A szubtilis design finomításoktól a funkcionális fejlesztésekig a GNOME 45 az alapvető asztali környezet finomításáról szól, amire megbízol.

A GNOME 45 kódneve "Rīga", az idei GUADEC konferencia szervezőinek munkájának elismeréseként. Köszönjük mindenkinek, aki segített!

Csapjunk bele és ismerjük meg, mi az ami újdonság!

Megjelent a GNOME 43!

Címkék

Hathavi fejlesztés után megjelent a GNOME desktop környezet 43-as (kódnevén "Guadalajara") kiadása. Egyik fő újdonsága a "Quick Settings":

25 éves a GNOME projekt!

Címkék

Kétszemélyes projektként indult 1997-ben, az elmúlt negyed évszázadban (leírni is félelmetes) pedig masszív fejlődésen ment keresztül és így vált a nyílt forrású projektek egyik meghatározó építőkövévé. Az évforduló alkalmából számos korabeli és új fotóval illusztrált megemlékező oldalt indított a GNOME projekt: happybirthdaygnome.org

25. születésnapját ünnepli a GNOME projekt a GUADEC 2022 rendezvényen

Címkék

A GUADEC 2022 (GNOME Users And Developers European Conference) idén a mexikói Guadalajara városban zajlik július 20-tól 25.ig. A konferencia videói már elérhetőek: