GNOME

GNOME 3.38 "Orbis"

Címkék

Megjelent a GNOME desktop környezet 3.38-as, "Orbis" kódnevű verziója:

GNOME Shell és Mutter helyzetjelentés

Címkék

Hamarosan itt a GNOME 3.38, a fejlesztők pedig összefoglalták, hogy milyen út vezetett idáig. Az összefoglaló elolvasható itt.

Új vezetőtestület a GNOME projekt élén

Címkék

A GNOME projekt bejelentette, hogy új igazgatótanács igazgatja ezentúl a non-profit GNOME Foundation ügyeit.

Megnyugtatóan rendeződött a GNOME Foundation ellen indított szabadalomsértési per

Címkék

Tavaly ősszel jött a hír, a Rothschild Patent Imaging, LLC szabadalomsértési pert indított a GNOME Foundation ellen a nyílt forrású Shotwell képkezelő szoftver miatt, hivatkozva a 9,936,086 lajstromszámú szabadalomra. Az alapítvány az egyezkedés helyett a harcot választotta a patent trollal szemben. Szerencsére nagy csatára nem volt szükség: a GNOME Foundation, a Rothschild Patent Imaging és Leigh M. Rothschild közösen bejelentették, megegyezésre jutottak.

GNOME 3.36

Címkék

Megjelent a GNOME 3.36-os, "Gresik" kódnevű kiadása. A bejelentés elolvasható itt. Kiadási megjegyzések itt.

GNOME Shell-t használok, ennyi kiterjesztéssel ...

Címkék

Ki hogyan tudja magának kényelmesre szabni a GNOME Shell-t? Ha a használt disztribúció hozza magával a sajátjait (pl.: Manjaro GNOME), akkor azokat is bele kell számolni!

Jó úgy, ahogy kapom (0)
15% (57 szavazat)
1-3
16% (60 szavazat)
4-6
10% (39 szavazat)
7-10
4% (16 szavazat)
10<
4% (16 szavazat)
Egyéb, leírom
1% (3 szavazat)
Nem élek vele / Csak az eredmény érdekel
50% (192 szavazat)
Összes szavazat: 383

A GNOME projekt az egyezkedés helyett a harcot választotta a patent trollal szemben

Címkék

A Rothschild Patent Imaging, LLC nemrég pert indított a GNOME Foundation ellen, azt állítva, hogy a Shotwell képkezelő alkalmazás fejlesztésével megsérti a 9,936,086 lajstromszámú szabadalmat. A Rothschild Patent Imaging, LLC azt ajánlotta a GNOME-nak, hogy egy bizonyos összeg kifizetésével licencet kaphat a nevezett szabadalomra. Ha a GNOME fizet, visszavonják a pert. A GNOME a saját maguk és a többi szabad- és nyílt forrású szoftverprojekt érdekében úgy döntött, hogy fizetés helyett a harcot választja, ezért megbízta jogi képviselőjét a Shearman & Sterling ügyvédi irodánál, hogy járjon el érdekében a kaliforniai bíróságon: 1) ejtesse a pert 2) adjon választ a vádakra, kifejtve, hogy a GNOME nem sért szabadalmat 3) indítson viszontkeresetet a Rothschild Patent Imaging, LLC ellen a vádaskodása miatt

Részletek itt.