GNOME

Új vezetőtestület a GNOME projekt élén

Címkék

A GNOME projekt bejelentette, hogy új igazgatótanács igazgatja ezentúl a non-profit GNOME Foundation ügyeit.

Megnyugtatóan rendeződött a GNOME Foundation ellen indított szabadalomsértési per

Címkék

Tavaly ősszel jött a hír, a Rothschild Patent Imaging, LLC szabadalomsértési pert indított a GNOME Foundation ellen a nyílt forrású Shotwell képkezelő szoftver miatt, hivatkozva a 9,936,086 lajstromszámú szabadalomra. Az alapítvány az egyezkedés helyett a harcot választotta a patent trollal szemben. Szerencsére nagy csatára nem volt szükség: a GNOME Foundation, a Rothschild Patent Imaging és Leigh M. Rothschild közösen bejelentették, megegyezésre jutottak.

GNOME 3.36

Címkék

Megjelent a GNOME 3.36-os, "Gresik" kódnevű kiadása. A bejelentés elolvasható itt. Kiadási megjegyzések itt.

GNOME Shell-t használok, ennyi kiterjesztéssel ...

Címkék

Ki hogyan tudja magának kényelmesre szabni a GNOME Shell-t? Ha a használt disztribúció hozza magával a sajátjait (pl.: Manjaro GNOME), akkor azokat is bele kell számolni!

Jó úgy, ahogy kapom (0)
15% (57 szavazat)
1-3
16% (60 szavazat)
4-6
10% (39 szavazat)
7-10
4% (16 szavazat)
10<
4% (16 szavazat)
Egyéb, leírom
1% (3 szavazat)
Nem élek vele / Csak az eredmény érdekel
50% (192 szavazat)
Összes szavazat: 383

A GNOME projekt az egyezkedés helyett a harcot választotta a patent trollal szemben

Címkék

A Rothschild Patent Imaging, LLC nemrég pert indított a GNOME Foundation ellen, azt állítva, hogy a Shotwell képkezelő alkalmazás fejlesztésével megsérti a 9,936,086 lajstromszámú szabadalmat. A Rothschild Patent Imaging, LLC azt ajánlotta a GNOME-nak, hogy egy bizonyos összeg kifizetésével licencet kaphat a nevezett szabadalomra. Ha a GNOME fizet, visszavonják a pert. A GNOME a saját maguk és a többi szabad- és nyílt forrású szoftverprojekt érdekében úgy döntött, hogy fizetés helyett a harcot választja, ezért megbízta jogi képviselőjét a Shearman & Sterling ügyvédi irodánál, hogy járjon el érdekében a kaliforniai bíróságon: 1) ejtesse a pert 2) adjon választ a vádakra, kifejtve, hogy a GNOME nem sért szabadalmat 3) indítson viszontkeresetet a Rothschild Patent Imaging, LLC ellen a vádaskodása miatt

Részletek itt.

GNOME 3.34.1

Címkék

Were happy to announce the immediate release of GNOME 3.34.1! This release marks the first bugfix release for the GNOME 3.34 series, and contains four weeks worth of changes to improve the stability and reliability of the desktophttps://t.co/jebqXhKDIO

— GNOME (@gnome) October 8, 2019

Aki lemaradt volna róla: a napokban megjelent a GNOME desktop környezet 3.34.1-es kiadása, amely az első bugfix release a 3.34-es sorozathoz. Újdonságok a NEWS fájlban.

Kiadták a GNOME 3.34-et

Címkék

A GNOME projekt hat havi fejlesztési munkát összegzendő kiadta a GNOME 3.34-es, "Thessaloniki" kódnevű verzióját. Részletek a bejelentésben.

Videó az újdonságokról: