Folder redirection / CachedLogonsCount?

 ( cruiser | 2010. október 28., csütörtök - 20:36 )

Üdv!

Nemigen vagyok jártas windows konfigurálásban, ezért a következő lenne a kérdésem, illetve a következő a helyzet:

Van egy win 2003 dc-ből és néhány xp klienből álló kis hálózat. A felhasználók belépésekor a központi profile-jukról az xp-n képződik egy helyi másolat a doc. and settings alatt, ennek részeként a Dokumentumok és Asztal mappák is átmásolódnak a helyi gépre. (Van ebben valami méretkorlát?) Ez utóbbiakat szeretném megakadályozni, mert a kliensek tárolókapacitása nem túl nagy, és különösebb hálózati akadályok nem várhatók. A kérdésem az, hogy mi erre a megfelelő módszer? Az xp-n hálózatos megosztásra kell átirányítani a Dok. és Asztal mappákat, és ez ügyben a
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders-ben matatni, vagy nem is folder redirection kell, hanem elég egy HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\CachedLogonsCount=0, és már nincs is helyi profile másolat, se Dokumentumok, se más?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én a folder redirection-re szavazok - és használom is.
A másik beállítás nem tudom, pontosan mire, de szerintem nem arra vonatkozik, amire gondolsz. Másolat mindig képződik, max. minden logout után letöröltetheted. Ezzel persze, csak annyit érsz el, hogy minden login-nál mindent újra át kell másolni, nem elég a frissítéseket szinkronizálni, azaz még lassabb lesz a login folyamat.

Az a helyzet, hogy a profile-okkal, mappákkal, átirányítással kapcsolatos leírásokba gyorsan beleolvasva kutyulódnak még a dolgok, hogy pontosan minek mi a hatása, és mi egyébre van még hatással. Pl. a cachedlogonscount=0 az egyik leírásból származik, de talán félreértettem a szöveget, és másra vonatkozik. Vagy hogy tulajdonképpen mit is jelent ilyenkor az átirányítás, mert ha alaphelyzetben a lemásolt Dokumentumok a szerveren lévővel szinkronizálódik, akkor mi történik, ha a registryt módosítva átirányítom a mappát?, stb. stb., szóval még olvasgatnom kell, csak hát az idő szorít kicsit. Konkrétan te milyen kulcsok beállításával csinálod ezt?

a cachedlogonscount erteke tudtommal arra jo, hogy ha nem eri el a dc-t, akkor ennyi alkalommal be tudjon jelentkezni a lokalis gepre

a masik: a folder redirectiont ne registryvel vegezd, hanem a dc-n allitsd be group policyvel, ez pont erre valo (admin tools/users and computers)

szerk: a dc-n tudsz a usereknek olyan beallitast is, hogy a lokalis gepen uritse a profilet. ez is valahol a group policy-ben allithato be

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Igen, valószínűnek tűnt, hogy valójában magán a szerveren kellene állítani. Köszönöm, ránézek.

Én a "User Shell Folders" beállításait változtatom a registry-ben, de csak azért, mert Sambán nincs group policy. Ha rendes 2003 dc-d van, akkor valóban inkább gp-val csináld!
Ilyenkor a könyvtárak nem szinkronizálódnak, hanem "le se jönnek" a kliensre, simán hálózati meghajtóként éri el őket a rendszer használat közben. Ezért nem ajánlott a profile fontosabb könyvtárait (pl. App Data) átirányítani, mert egy ideiglenes hálózatszakadásnál szét tud esni a munkamenet. Az sem szerencsés, ha esetleg eltűnik, vagy "összeborul" az asztal (ha azt is átirányítod), de ez pl. szerintem túlélhető, ha cserébe nem kell a "gyengébb" userek által az asztalra mentett több gigányi szemetet szinkronizálgatni.
Ha netán előfordul ilyesmi (de alapvetően ne szakadjon a hálózat), akkor logout-login és minden helyreáll, semmi nem veszik el.

Én is így gondoltam, a user saját személyes dolgait próbálnám a szerverre szorítani, a profile egyéb mappáit hagynám változatlanul. Az Asztal persze hogy tele van mindenféle mentett szutyokkal. :) A hálózat tényleg kicsi, hiba persze mindenhol lehet, meglátom, hogy viszonylag megbízható-e így, kedden lesz időm próbálgatni. Köszi!