Szavazás összesítés

 ( BaT | 2010. október 15., péntek - 22:50 )

Gondolom ha már beküldtem egy szavazást, illik írni róla valamit, úgyhogy most ez következik.

Kezdjük ott, hogy miért küldtem be a szavazást. Két hozzászólás született az egyik hír alatt, miszerint a linuxosok nagyobb arányban blokkolják a reklámokat. Én pedig úgy gondoltam, bizonyítani kellene ezt a kijelentést.

A szavazatokat összesítettem, és egy grafikont készítettem belőlük:

Jól látszik, hogy itt a hupon valóban igaz a kijelentés, hiszen a linuxosok, bár nem sokkal, de nagyobb arányban blokkolnak, mit az összes többi os felhasználója.

Ugyanakkor kiemelném, hogy a szavazás nem reprezentatív, hiszen az operációs rendszerek valós eloszlása messze nem egyezik az itteni eloszlásukkal. Továbbá a hup profiljából adódóan a felhasználók szakmai érdeklődése magasabb, ezért a reklámblokkolók aránya is az átlagnál magasabb.

Így kijelenthetjük, hogy a szakmai érdeklődésű felhasználók körében is nagyobb arányban blokkolnak a linuxosok, és ha feltételezzük, hogy nagyobb arányban használnak linuxot a szakmai érdeklődésű felhasználók, akkor kijelenthetjük, hogy egy reprezentatív felmérésben is a linuxosok blokkolnák nagyobb arányban a reklámokat.

Tehát valóban, a kijelentések igaznak bizonyultak.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A szavazasodban viszont a (Linuxon elegge elterjedt) flashblockot is reklamblokkolonak tekintetted, ami az audit statisztikat csak nagyon ritkan (flash alapu szamolonal) befolyasolja, ami nem jellemzo.
Szoval ha ebbol azt akartad kihozni, hogy tobb Linuxos van, csak az oldalak statisztikai nem mutatjak, akkor tevedsz.
Ha nem azt akartad kihozni, akkor igazad van. A Linuxot hasznalok nagyobb resze ert az IT-hoz, mint Win/Mac hasznaloke. De hat ezt eddig is tudtuk.

--
Why do Muslims blow themselves up to meet 72 Virgins, when they can just get a job in IT!

Nem azt akartam kihozni, hogy több linuxos van, Isten ments. :) Csupán az érdekelt, vajon tényleg nagyobb arányban blokkolnak-e a linuxosok, mint a többiek.

"A Linuxot hasznalok nagyobb resze ert az IT-hoz, mint Win/Mac hasznaloke. De hat ezt eddig is tudtuk."

Igen, már csak az ok-okozat a kérdés, miszerint azért ért hozzá jobban mert linuxot használ, vagy azért használ linuxot mert jobban ért hozzá. :)

--
Don't be an Ubuntard!

Amióta Linuxot használok, sok dolgot jobban értek.
Erre is készíthetnél szavazást. :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

És vajon a tudatosság, a hozzáértés a mozgatórugója a blokkolásnak, vagy a Flashplugin linuxos változatának iszonyatossága?

sokkal inkább ugyanaz az oka miért egyáltalán linuxot használ valaki

megkérdek valakit milyen oprendszert használ? erre a válasz majdhogy nem az hogy "mi az?", nem tudja és nem is akar vele foglalkozni
megkérdem miért hord reklámterméket és hogy nem zavarja-e s szobája, városa rondasága a reklámtól, erre a válasz az hogy "mi van a szobámban? észre sem vettem", sőt a városban is mást néz , nem a szemetet

egyszerűen az *élet* ("más") dolgaival foglalkoznak

tetszik - nem tetszik, igaz vagy nem, de ez biztos egy nyomós része a statisztikának