Ezalatt Ági felrakott főzni 4 tojást, és egy zacskó rizst vegetás vízben.
(csajos kép, csak bambanonek :P)
Ezalatt kiolvasztottam mikróban a cukkinit, de nem teljesen, mert majd úgyis meg fog sülni a sütőben. Egy tepsibe egy nagyon kevés olajra leraktam, és megszórtam fokhagymás sóval.
Ezalatt megfőtt a rizs, meg a tojások, elkészült a borsó is, szépen össze lehetett keverni:
A cukkinikarikák közepét kitölöttem a rizzsel, a tetejére a karikákba felvágott tojást rétegeztem. Erre tejfölt és kolbászkarikákat raktunk, majd a maradék rizst, végül az egészet sajttal fedtük le.
Sajnos nem tudom, meddig sütöttük aluval lefedve, kb. "érzésre". Amúgy az egész kb. egy másfél óra alatt megvolt. Kettőnknek egy nagyon kiadós vacsora kerekedett belőle, majd másnap egy jó ebéd:
A harmadik egy nagyon egyszerű hagymaleves, amit ma csináltam, de Áginak annyira ízlett, hogy gondoltam, ezt is leírom (nomeg semmi dolgom, szal miért ne fossam a szót :D )
Kb. egy liter vegetás vízben feltettem főni két darab nagyobb hagymát. A hagymákat karikákra vágtam, és még azokat is félbe.
Amíg a hagyma főtt, főzőtejszínt egy kis őrölt feketeborssal, és egy evőkanál liszttel összekevertem (itt van egy buktató, a lisztet csak lassan szabad belekeverni, részletekben, mert könyen becsomósodik). Mikor a hagyma félig megfőtt, beleöntöttem a tejszínt, és még ami a tényérban maradt, azt is belemostam a levessel.
Ezután már csak puhára kellett főzni a hagymát, ami nem volt több 10-15 percnél. Fedő nélkül főztem, így egy kicsit még sűrűsödött is. Gondoltam burzsujkodok egy kicsit, és poénból mikróban kiszárítottam két zsömlét, és abban tálaltam (a zsömle belsejébe sajtot reszeltem). Tanulság: ez így kurvajó, de a zsömle kicsit kicsi erre a célra :D
- akion blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1303 megtekintés
Hozzászólások
Az ENJOY-os felső a konyhakéssel nagyon komoly... :)
------
A kisfiú még nem szállt ki a lelkemből...
Nem tudott felnőni...
Nem biztos hogy baj...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
bookmark
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szép, de következő lépésként a vegetát húzd le a klotyón, ami jó az nátrium-glutamát nélkül is jó... ;)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Vegeta" : értsd: valami fűszerkeverék, igazából nem tudom mi az, de finom. :)
Másrészt szoktam még húsleveskockával is csinálni, de most az nem volt, ez a fűszerkeverék meg igen.
----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ettől a tojástól most megfogalmazódott bennem, hogy én is azt fogok csinálni vacsorára :) mivel van hozzá szinte minden.
leírom a "receptet", ahogy én szoktam:
- végy egy hideg(!) teflonos serpenyőt. önts bele pici olajat. NE rakd még a tűzre!
- tegyél a serpenyő aljára pár szelet bacont|sonkát|tarját|párizsit|valamit
- üss rá tojásokat, mint a tükörtojás
- só, pirospaprika rá
- reszelj rá 4 tonna sajtot! (na jó, lehet kevesebb is, de én imádom a sajtot!)
- fedőt rá, és csak most kezdd el melegíteni. a fedőt ne nagyon vedd le róla, mert kijön a gőz és nem lesz jó a teteje!
ha megfelelő erősségű a tűz, akkor az alja szépen megpirul, a tetején megolvad a sajt és amolyan "lepénnyé" összeáll a tojással. nagyon finom! én úgy szeretem, ha a tojás sárgája még folyós. mellé paradicsomszeleteket szoktam enni.
ha meleg serpenyőben csináljuk, akkor a tojás azonnal elkezd sülni és hamar megsül, a sajtnak nem lesz ideje rendesen megolvadni, az alsó sonkaréteg pedig nem sül át.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hmm. Nem hangzik rosszul, kösz a tippet!
----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Neked, mint ezen etel ismerojenek tennem fel a kerdest: nalad milyen a "megfelelő erősségű tűz"? Takarek? Kozeplang?
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem tudom, elektronyos van. nem mindegy, milyen nagy a sütőlap, milyen vastag a serpenyő alja, mekkora a serpenyő, stb. ezek függvényében kell belőni a hőfokot (vagy pár próbálkozás után kitapasztalni :) ha túl sok a hő, akkor megég alul a sonka/szalonna/szalámi és nem olvad meg a sajt. ha túl kicsi a hő, akkor lassan megfő a tojás és kemény lesz a sárgája, de a sonka nem kezd el sülni. szóval ki kell próbálni, na.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
most lett kész a pontyhalászlém...:P
a tükörtojás nálam úgy megy, hogy nagy adat vörös vagy lila hagymát megdinsztelek (ez három nagyobb fej minimum), majd amikor még ropogós, de már kezd üvegesedni, ráütök 4-5 tojást.
a következő poszt előtt főzzél még valamit, mert három csaj fényképe után mesterhármassal dicsekedni... hát hogy is mondjam:)))) a debianos pólód jobb:P
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"hogy nagy adat vörös vagy lila hagymát"
ez szándékos, vagy véletlen? :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
véletlen, adag akart lenni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hat, a mennyisegbol itelve, kicsit allitani kell a puffermereten, hogy ez a nagy adat elferjen :-)
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
miért, öt tojás, két, rendes karaj kenyér meg 3 nagy hagyma, fél liter teával olyan sok?:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
katonaságnál 40 tojásból csináltunk rántottát 5 főre. végül a kettő helyett csak egy rúd zala ment bele és az 5 fej összevág(at)ott hagymából is csak 2. természetesen fele megmaradt, kaptak a kopaszok is.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Provance-i tojásról nem tudtam, hogy így hívják, de saját kútfőből szoktam egy nagyon hasonlót csinálni :) Annyi, hogy én a tojás tetejére szoktam tenni a paradicsomot, nem alá, és pár vékony szelet sajttal szoktam még betakarni. Ja és félidőben ráteszem a fedőt is, hogy a paradicsom is átpuhuljon és a sajt is jól megolvadjon :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
hagymaleves ahogyan nem csomosodik:
a hagymat vajon megdinszteled (majdnem keszre) so, bors. Ezutan meghinted liszttel piritod picit, majd felontod husleveslevel (vegetasviz, husleveskockasviz, megmaradt lefagyasztott leves) igy nem csomosodik. tejszin keszrefoz.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ez nagyon jól néz ki, éhes is lettem azonnal. :-)
--------------------------
Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni