Távoli nyomtatási probléma

Fórumok

Adott egy szerver egy telepített CUPS-sal, közvetlenül csatlakoztatott nyomtató nélkül.
Adott ezen kívül két távoli gép (A és B), amik csak időszakosan kapcsolódnak a szerverhez (többnyire VPN-nen, a világ ellenkező végein vannak), IP-címük fix.

B-n van egy megosztott nyomtató (IPP, a szerveren be van állítva, ha B és a szerver között van kapcsolat, lehet rajta a szerver nyomtatási sorába beküldve nyomtatni)
Ha A és B is kapcsolódik a szerverhez, lehet A-ról B-n nyomtatni a szerveren keresztül.

A megoldandó probléma:
- B nincs bekapcsolva.
- A-ról nyomtatási feladatot szeretnék elküldeni a szervernek, ami azt elfogadja.
- Kikapcsolom A-t, amiről a feladatot elküldtem
- Amikor B-t bekapcsolom, és létrejön a kapcsolat a szerverrel, nyomtassa ki azt, amit beküldtem a szerver nyomtatási sorába

Gond alapvetően azzal van, hogy a szerver nem fogadja el a nyomtatási feladatot A-tól egészen addig, amíg nem látja B-t a nyomtatóval. Ehelyett el kellene fogadnia, hogy később már A közreműködése nélkül tudjon nyomtatni.

Van valakinek valami ötlete?

Hozzászólások

A szerverre vegyél fel egy új nyomtatót a /dev/null-hoz mint nyomtatóeszközhöz, aminek saját parancsot adsz meg, ez a *nyomtatóparancs* azt teszi, hogy feladja a megérkezett adatot a B-n levő nyomtatóra. Amikor B nem él, a nyomtatóparancs hibával tér vissza - normális esetben sorbaállítja a spooler és újra megpróbálja. Ha valamiért ez így nem jó, akkor a nyomtatóparancsba tegyél bele egy tesztet a B-n levő nyomtató elérhetőségével kapcsolatosan, és ha nem elérhető, akkor várakozzon egy percig. Utána újra teszt - azaz úgy fog kinézni, mintha a job nem fejeződne be; amikor van B, akkor pedig lefut a nyomtatás. nyomtatás.