Pályakezdés

 ( zamrita | 2010. június 7., hétfő - 16:38 )

Sziasztok!

Szeretnék tippet kérni Tőletek. Nemrég csináltam egy rendszerkarbantartói plusz egy webmesteri OKJ-s tanfolyást és most melót keresek Pesten. A Debiant egy éve külön tanulom, igazából erre vagyok rágyógyulva :-))
Szerintetek milyen állásokat érdemes megpályázni ilyen végzettségekkel? Végső célom Linuxban való rendszergazdulás lenne.
Diplomám van, de nem szakirányú.

Válaszaitokat előre is köszönöm.
Rita

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

OKJ-s tanfolyás annyit ér, amennyit. Tapasztalat szerint inkább hátrány mint előny, bár ez egyéni véleményem:)
A másik kérdés hogy mennyire értesz linuxhoz (pl 1 óra alatt összelöksz egy postfix+spamassassin megoldást virtual userek mellé és egy szépen belőtt php+apache+mysql kombót)
Szóval lehet ezt konkretizálni, esetleg referencia erősen ajánlott. Ha tényleg csak 1 éve nyúzod a rendszert, akkor előbb szerintem pályázz valami irodai gépbuherátor címet egy évig, mellette nyúzd meg rendesen azt a debiant/más rendszert, majd lépj tovább.

Szerintetek milyen állásokat érdemes megpályázni ilyen végzettségekkel? Végső célom Linuxban való rendszergazdulás lenne.

Hat akkor ilyet...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Vegso cel nem a sooook penz ? :-)

http://djszapi.homelinux.net

Egy haverom mondása, hogy neki nem munka kell, hanem pénz!
--
2e845cb4c3a5b5bd6508455b1739a8a2

Hát minden szirszart el kell először vállalni, hogy legyen mögötted valami. Az okj vizsga kevés lesz. És ne csak debian-ra gyógyulj rá, érdemes redhat/novell esetleg freebsd-re is rágyúrni valamilyen szinten, had hízzon az a cv. :)

Egy emailt megér:

http://hup.hu/node/88315

Ja, azt nem tettem hozzá, hogy hét évig gépbuherátorkodtam is. Esetleg onnan igazolás jól jön gondolom, igaz?
Apache-php-mysql -t már raktam össze + clamav-spamassassin-t. Leveledzésre pedig qmail-t nyúzok most.

ezek jó pontok, kérdés az hogy tudatosan csináltad-e, vagy step by step how to alapján:)
Ezekkel már-már van esélyed ilyen irányban elindulni.

hát a Linusnak egy darabig még tutkó, hogy nem leszek konkurenciája, de azé igyekszem :-)))
A tanfolyásokon mindenesetre láttam, hogy az ott leadott anyag m@rhára nem elég az üdvösséghez, ezért mindenhonnan igyekszem magamra szedni az okosságot

Ez a helyes hozzáállás. Az a baj, hogy sok cégvezetővel, hr-essel ellentétben mindenki tudja hogy az adott szakmai képzések lószart sem érnek. Az adott kedvencem mikor jelentkezett hozzánk egy fejlesztő, hogy ő elvégzett egy 2 éves webfejlesztő tanfolyást, mert hogy ő perfect php programozó lett, aztán mikor leültünk beszélgetni, a harmadik kérdésnél, hogy milyen SQL megoldásokat preferál, elvérzett (nem is tudta mi az az SQL).

Nem figyeltel: o azt mondta, "pe-ha-pe", nem azt, hogy "es-ku-el"... :-) Btw. milyet preferalsz te?

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

de hat o profi webfejleszto!:D
De lehet bennem van a problema, ezentul nem is preferalom egyiket sem! Taroljunk mindent txt fileban! soronkent! esetleg hogy a kompatibilitast megtartsuk, es lasd milyen kompromisszumkesz is vagyok, legyen csv!:)

valszeg nem érteeni mágyár :-)

Palyakezdo rendszergazda hirdeteseket megprobalhatod, esetleg a helpdesket valahol. Egy jo cegnel sokat tanulhatsz es van eselyed elorejutasra is.

Azzal kiegészíteném, hogy a helpdesk melókkal vigyázni kell, mert sok helyen csak agyrombolás megy ezzel a címszóval, szakmai fejlődés lehetősége pedig 0. (HD -re szívesebben vesznek fel bölcsészeket, csak beszéljenek két idegennyelvet, nem lényeg, hogy semmihez sem ért)