Pályakezdő (programozói) munkát Budapesten?

 ( radix | 2010. április 13., kedd - 15:47 )

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kérné a segítségeteket, álláskeresés ügyben.

Rövidített CV:
-frissen végzett ELTE programtervező informatikus szakon
-nyelvismeret: magyar - angol - német
-tanult programozási nyelvek: Unix/Linux héjprogramozás, Perl, Ruby, Python, Java, J2EE, C/C++, C#, Qt4, ADA95, ORACLE (SQL, PL/SQL), MySQL, Flash(as2), OpenGL, DirectX, HTML
MS SQL Server 2005, MS Visual Studio 2008, Adobe Flash CS4
-egyéb számítógépes kompetenciák: Teljes körű felhasználói ismeret (Windows és Mac rendszereken), teljes körű grafikai ismeret (Corel Draw, Corel PhotoPaint, Photoshop, Adobe Flash CS4, Gimp), rendszergazdai alapismeretek
-egyéb ismeretek: B kategóriás gépkocsivezetői jogosítvány
-érdeklődési kör: képgrafika, digitális képszerkesztés, zongora, olvasás

-fizetési igény: (pálya)kezdő informatikus/programozó átlagfizetés +/- 0%

Telefon: +36-70-456-85-38
E-mail:

CV magyarul
CV angolul

Ötleteket, észrevételek megjegyzésben, állásajánlatokat e-mailben és telefonon tehettek :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

(pálya)kezdő informatikus/programozó átlagfizetés +/- 0%

Es szerinted mennyi az a palyakezdo programozo atlagfizetes?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

bruttó 272 ezer HUF

170 ezer forint netto? en kicsit soknak erzem, ugy, hogy nincs mogotte tapasztalat. bar gondolom helye valogatja..

Ahelyett hogy mit tanult, értelmesebb lenne leírni, hogy mit tud. Nem? Vagy kiemelni amit ezekből tud.

A tanult programozási nyelveknél szerintem nem érdemes ennyit megadni, mert komolytalannak hangzik. 1-2-3 dolgot írj csak bele, amivel kapcsolatban bátran vállalod, hogy egy hozzáértő az interjún keresztbe kasul megforgathat. Ezzel a listával nem sokat lehet kezdeni, mert bármelyik témában egy alapkönyvet felütve, már az 50. oldalon van olyan, amit nem fogsz tudni. Tiszta a sor, hogy ezekről hallottál, de valószínű egyikben sem tudnál nagyon produktívan mondjuk 1 héten belül dolgozni. Ahova felvesznek, ott meg az fontos, hogy mit tudsz tegnapra, és nem az, hogy miről hallottál egy-egy félév keretében.

+1

hősünk tanult eddig, nem dolgozott mellette.

.

ugy latszik, nem eleget tanult.

hogy mondjak valami pozitivat is:
rakja ki valahova a beadandoit, amiket az evek soran csinalt. tobb, mint a semmi, es abbol kitunik, hogy mi az amihez jobban ert.

Az egy dolog, hogy ennyi mindent tanult, de az én tapasztalataim szerint(én is épp ugyanerre a szakra járok, bár nem tudom bsc vagy msc-ről van szó) a tanulmányok során minden programozós tárgyból csak a minimumot adják le aztán boldogulj magadtól. Biztos van olyan nyelv ezek közül amit jobban szeret/tud a többinél, szerintem azt kéne kihangsúlyozni.

Ha még nem voltál, ma még megteheted: http://www.allasborze.bme.hu
Fejlesztőt keresnek dögivel.
(Ha megengeded, a privát véleményem, hogy tapasztalat nélkül nem nagyon érdemes válogatni a lehetőségek közül. Az első szimpatikusnak tűnő helyre bevágódnék, aztán némi munkatapasztalattal idővel keresném a jobb helyeket.)

Részben egyetértek.

Szoktam időnként felvételiztetni, de eddig csak olyan embert vettünk fel, akinek erőssége az, amire nekünk szükségünk volt.

Vettünk fel pályakezdőt is, neki a hobbi-projektjei tetszettek és a szakmai kompetenciáját is tudta bizonyítani.

Azt viszont érdemes tudni, hogy pályakezdő az első évben ne számítson komoly fizetésre komoly cégnél sem.

Azzal nem értek egyet, hogy szerezze meg a gyakorlatot valahol és aztán lépjen le. Ha már ott van egy éve a cégnél és tényleg értékes amit csinál, meg fogja érni a cégnek, hogy nagyobb fizetéssel is ott tartsa. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, bár én csak normális cégekkel dolgoztam.

A legfontosabb, hogy elsőre olyan munkát vállaljon, amivel hosszabb távon is szívesen foglalkozna. Egy év PHP webfejlesztés után nem valószínű, hogy fel fogják venni képfeldolgozó szoftvert fejleszteni C++-ban.

2 éves PHP-s webes fejlesztés után csináltam egy 4 dimenziós videó konvertáló programot C++-ban, egy művészeti projekt keretein belül (időnyomtatás). HD-s videókkal dolgoztunk, azért kellett a C++, mert tényleg ki kellett használni a számítógép erőforrását a real-time lejátszás biztosításához.

Alapvetően azóta is PHP-ban dolgozom: közösségi alkalmazások, vállalatirányítási rendszerek, számlázóprogramok, stb stb, néha fusiban egy-egy webshop. Ha kínozni akarnám magam, akkor használhatnék más nyelvet is, de a PHP ezekre nagyon kényelmes.

Érzem, hogy egyeseknek nagyon rossz véleménye van a PHP nyelvről, és valamiért lealacsonyítják a PHP programozót, de nem értem, hogy miért.... Előítélet?

Na ezeket kéne beleírnod a hirdetésbe! Ez ugyanis átlag feletti kvalitásokat sejtet :)

Az átlag programozó általában leragad egy nyelvnél és mindenre azt próbálja használni, csak az intelligensebbek képesek a cél alapján megválasztani az eszközöket szerintem.

A PHP-C++ kontrasztot pont emiatt írtam.

Viszont ha ezeket a korábbi produktumaidat is megemlíted és leszűkíted a kompetenciádat C++-ra és PHP-ra, akkor egy potenciális munkaadó nem legyinteni fog, hogy már megint egy semmihez sem értő ezermester-jelölt, hanem tudni fogja, hogy neki pont te kellesz.

Mellesleg semmi bajom a PHP-val, szerintem webre jelenleg nincs jobb. Konkrétan én is aktívan használom, amellett, hogy elsősorban C++-ban kódolok, persze nem webre.

-

Ja bocs, most nézem, hogy egy ismerősödet hirdeted. Mindenesetre rá is vonatkozik, hogy ki kéne emelje, hogy mihez ért és mi a kedvenc területe.

Nem kötözködésnek szánom, de szerintem érdemesebb pdf-ben közreadni a cv-t.
A zongora sok +1. Ilyesmi (egyéni, közösségi kreatív szabadidős tevékenység) kell, akár egy fokkal bővebben is. Ha "jó" helyre küldi, ott nagy valószínűséggel értékelni fogják. Hajrá.

szerintem jobb a .doc, még nem láttam olyan HR-est akinek ne lenne office a gépén... Ez fordítva nem igaz.

Hát, még én se láttam olyan office-t, akinek HR-es lenne a gépén. :)