VMware Workstation 5.0

Címkék

Megjelent a VMware Workstation PC emulátor legújabb, 5.0-as verziója. A Release Notes itt olvasható, letölteni pedig ezen a linken lehetséges. A termék kipróbálásához 30 napig érvényes termékkulcs itt igényelhető.

Hozzászólások

A "0-ás"? Mert ha a "null" szóhoz rakod hozzá a ragot, akkor "nullas" lesz belőle, tehát semmi keresnivalója az ékezetnek, ha viszont a "nulla" szóhoz rakod hozzá a ragot, akkor a "0" szimbólum a "nulla", illetve jelen esetben a hangzómódosult, "nullá" szótövet helyettesíti, tehát a "0-ás" azt jelentené, hogy "nullaás" avagy "nulláás". Ha egyszer a szimbólum (a "0") már tartalmazza a magánhangzót, akkor utána a ragban azt nyilván hiba még egyszer kirakni.

Nem flamebaitnek szanom, lehet, hogy tenyleg illene ekezeteket hasznalni, de elegge lamatic mondjuk a magyar kiosztast szerveren viszontlatni teszem azt defaultnak :-) Sokan 1337 dolognak tartjak, hogy ekezet nelkul irkalnak, egy unix portalon szerintem belefer.

A sulyosabb az, hogy alapveto helyesirasi hibak is fellelhetok (muszaly es utanna jelleguek), ilyen 5.0-s vagy 5.0-as dolgon valo fennakadas elegge b4lf4sz kind of behaviour...

Magyar tanarom mondta, hogy a havas (nem az) es a hós ugyanugy helyes. Ki nem sz4rja le, lenyeg, hogy ertsuk, nem?

Sokadszor latni, hogy belekotnek a helyesirasba. Valoszinuleg az ilyenek M$ word Clippy-t nezegettek, mikozben a spell checker futott, vagy agyukra ment a microsoft bob :-)

A temahoz kapcsolodo hozzaszolasok ezesetben olyasmik lennenek, hogy nekem nem megy 2.6.11.5.0.a-fixed_by_fospacskolo kernelen. Vagy olyat, hogy nekem mukodik, tok jo, neked miert nem, rtfm. En meg odairnam, hogy en veszek meg egy gepet :-)

Elegge ambivalens, hogy elvarod azt, hogy a temahoz kapcsolodo reply legyen, kozben orulsz a szerinted nem odaillo hozzaszolasoknak. Akarsz rola beszelni?

Igazából nem "legyőzés" jelleggel írtam. Engem nagyon zavarna, ha valamit nem írnék helyesen, de ahogy nézegetem a szabályzatot, igazából nem teljesen egyértelmű. Méghozzá valószínűleg azért nem, mert a null nagyon sokáig elterjedt (németes) alak volt, aztán egy időben nyelvészek tűzzel-vassal irtották, és utána megint elterjedt, de a nulla alakkal együtt. Például a nullos igazolás, ami ugye 0-os. Ebből aztán a nyelv simán csinál nullás igazolást, és ebből meg rögtön a 0-ásnál vagyunk. Méghozzá azért, mert nem teljesen egyértelmű, hogy a szótő a null vagy a nulla. Persze, verziószámnál senki nem mondja, hogy négy pont null, de mondjuk már egy meccsnél simán: egy nullos vezetés. (1-0-os ). Szóval egyszerűen az a helyzet, hogy igazából a 0-ás alakot is meg lehet szerintem magyarázni, ha a null-t tekinted szótőnek, amihez az á a kötőhang.

Akkor a szakmai része: marha jól sikerült suspend, sokkal gyorsabb lett és gyorsabban is indul újra, bár ez valamiért nem annyival gyorsabb, mint a lementés. De lényegesen lerövidíti a várakozást. Team-be összerakni virtuális gépeket szintén nagyon hasznos, elég gyakran kellett ezt kézzel csinálni. Másfelől úgy tűnik, hogy a legbelsejében nem történt annyi módosítás, legalábbis pl. ugyanúgy képtelenség pontosan belőni a guest 2.6-os kerneleken, hogy pontosan menjen az idő (jó, lehet játszani, hogy 100 vagy 1000 megszakítás legyen, de akkor is). Mindenesetre szerintem mindenképpen megéri frissíteni.

Nem 5.0-as, hanem 5.0-s.

Ha irunk, irjunk mar helyesen.

t

Ha már kötekszel, akkor ne haragudj, de egyrészt kapásból nem helyes, ha az ékezeteket lehagyásával írsz, másrészt az eredeti cikkben szereplő "5.0-ás" valóban nem helyes, de az általad hibásnak írt "5.0-as" már helyes (a "null" szó ragozott alakja), illetve az "5.0-s" (a "nulla" szó ragozása) valóban szintén helyes.