Build Perl 5.10.1 on Win7

 ( hrgy84 | 2010. március 13., szombat - 17:28 )

Hat, katasztrofa. Es akkor meg nagyon finom voltam.

- Elso korben WIN64 binarist akar forgatni, ami jo is, egy kivetellel: mivel az ujabb Windows SDK-k mar nem hozzak a bufferoverflowU.lib fajlt, a forditas megszakad. Jo, legyen WIN32, vegulis nem erdekes, semmi olyanra nem hasznalom.
- Beegetett utvonalak. Hiaba mondja a howto, hogy ird csak be a Makefile elejere a telepitesi utvonalat, mindenkepp a C:\perl ala akarja tenni magat. Oda pedig nem jo otlet, van ezeknek a stuffoknak sajat cuccok. Vegul kiderult, hogy a config_H.vc fajlt csak masolja, de sosem frissiti, igy a beegetett C:\perl utvonallal fordul es krealodik minden, emiatt az install hulye lesz. Atirtam, most remelem jo lesz.
- Az nmake test parancsot hanyagolni kell, hacsak nem hagyod ott ejszakara.

Amiert sajatot hasznalok:
- Az AS Perl nem portabilis, allandoan sikitozik, hogy o bizony nincs telepitve, raadasul sem az MSI alapu telepito, sem pedig a PPM nem bejovos annyira, nem tudom elhinni, hogy tobb mint fel eve nem frissultek a modulok. Ennel azert aktivabb a kozosseg.
- Nekem ne szemetelje tele a registry-t, irjon bele a path-ba. Majd ha kell valami, akkor megcsinalom, egyebkent meg egy ilyen stuff kussoljon a sarokban. A Ruby-nak is ezert nem hasznalom a telepitoprogijat.

Ha vegre normalisan lefordul, kirakok egy binarist belole.

Update: a rossz hir az, hogy nem lesz binaris csomag, a jo hir pedig hogy sikerult megtalalni a CamelBox nevu disztribuciot, ami ugyan telepito exe-s, de vannak kulonallo LZMA csomagocskai is, es a mar fenn levo MSYS segitsegevel ezeket kicsomagolgatva egesz pofas perl telepitveny kezd itt kirajzolodni a masik ablakban (csak el ne kiabaljam). Ha megvagyok mindennel, akkor osszedobok egy howto-t, hogy mit hogyan csinaljunk.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

<törölve>

Ajánlanám a Camelboxot (én a GTK-Perl miatt azt használom), de sajnos az sem frissült egy ideje és az is fix könyvtárba akarja magát pakolni - de legalább a szabványos CPAN alapú telepítés működik vele.

Esetleg Strawberry Perl?

nemnem, mindenkepp zippelheto megoldast akarok. No setup.(exe|msi)
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

A Strawberry Perlből van portable.zip. (Nem néztem, hogy tényleg az-e, mert nem windowson vagyok most)

A Strawberry-t megneztem, de elvetettem, egy csomo olyan cuccot is fel akar meg egyszer rakni, ami alsohangon is ketszer meg van mar a rendszerembe, egyszer az msys altal, egyszer meg a gnuwin32 projekttol is szedtem le dolgokat. Nagyon hulyesegnek tunt egy harmadik pakkot is a rendszeren tudni - feleslegesen.

Vegul a CamelBox lett a nyero, annyi extra volt vele, hogy a dmake-t fel kellett rakni a perl.exe melle, mert a MSYS make finnyas a path separator karakterre.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nálam másik gépről átmásol ActiveState Perl 5.10 problémamentesen működik bármilyen könyvtárba téve.

Maga a perl mukodik, csak a frissiteseit nem talalja meg a ppm-mel, mert azt mondja, hogy o itt nincs telepitve. Es nem hiszem el, hogy tobb, mint fel ev alatt ne frissult volna semmilyen modul. Ennel meg a Gentoo is surubben frissit. Ha meg elkezdek cpan-ozni, akkor meg felek, hogy oda a PPM support (nem probaltam ki meg).
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.