A legújabb családtag #3 - Kockulás

Szégyen és gyalázat, a macska lenyomott kockaságban. Najó, téglatestségben.

Jópár hónap eltelt, mióta Gingerről írtam, pedig zajlik az élet legújabb családtagunk körül is. Az imádnivaló, másfél maroknyi, fehér zoknis, szürke szőrpamacs akit hazahoztunk, kiváncsi, szökdösős, csetlő-botló kiscicából komoly ifjú macskahölggyé cseperedett. Hercegnővé, aki nem felejt el rendszeresen emlékeztetni, mekkora kegyben is vagyunk részesítve azáltal, hogy a gazdái - és szolgálói - lehetünk. (Kattra nagyra nőnek a képek.)


Erre a képre akartunk egy Nagy Piros Világvége Gombot Gimpelni, de még lusták voltunk.


Le vagyunk nézve.

Mióta a lakásban végleg átvette az uralmat, az amúgy sem túl dús vegetációnak befellegzett. Az egykor vidáman zöldellő zamiák helyett ma csak üres cserepekben kornyadozó szárcsonkok találhatók, a polcokra, asztalokra pedig semmit nem lehet feltenni, ami három kilónál könnyebb, mert pillanatok alatt a földre kerül. És persze ott alszik, ahol Őfelsége jónak látja. Például a párkányon, az ágyam felett, ahol alig fér már el, ezért minden éjszaka minimum kétszer a fejemre esik, miközben álmában fordul egyet. Az idióta póz pedig kötelező, a tappancs és faroklógatással együtt.


Bár a szekrény tetejét is birtokba vette...


... a kedvenc alvóhely még mindig a kanapé pereme. Nem zavarja, hogy már nem fér el.

Jártunk két Macskakiállításon is vele, na ebből persze világraszóló sértődés lett, hiszen hogy jövünk mi ahhoz, hogy cipeljük dobozban mindenfele, meg ketrecbe tegyük egy egész napra. Egyébként már alulról súrolja az öt kilót, ezzel testvérei között továbbra is ő a legkisebb, de így is sokkal nagyobb már, mint egy átlag házimacska. És még növésben van. Baj lesz az érdekeink érvényesítésével, attól tartok... (Összehasonlításként, Gabbana, a legnagyobb testvér, már több mint hét kiló, de ő fiú és a kandúrok nagyobbra nőnek.)


Kékvérű testvérpár, Ursula's Coon Ginger (balra) és Ursula's Coon Gabbana (jobbra)


Ginger, Macskakiállítás miatti sértődés közben. Ránk se néz.

Egyébként Őfelségéről kiderült, hogy színváltós macska. Űbermenő. Ugyanis, úgy lett papírozva annó, hogy a színe: kék klasszikus cirmos, fehérrel. Na a legutóbbi kiállításon megállapították, hogy nem, mert kék-ezüst klasszikus cirmos, fehérrel. Az eredeti színe sem sűrűn fordul elő, de ez utóbbi kimondottan ritka és főleg fiúk vannak ilyen színűek, lányok alig. Állítólag. Nofene. Mindenesetre, most lehet átiratni a forgalmiban törzskönyvben.

Amúgy, ha már a szőrnél tartunk, azt még csak-csak megemésztettem, hogy mostantól nem én vagyok a legszőrösebb meg a leglustább a környéken, de az utóbbi időben előjött belőle a macskákra jellemző doboz- és ládafétis, ennek következményeként pedig már kockaságban is le vagyok nyomva:


Kocka Téglatest.

Kész. Nyert. Imádom. Vagy esetleg kifordítom és zokninak fogom használni. Még nem döntöttem el.

Hozzászólások

*ide vele!*
Egyszerűen imádnivaló… :-D Szerencsétek van, hogy ilyen macskátok van.
Nekem egy ilyen fajtájú macska van, ami a jobb oldalt pihen. Véletlenül nem tudod, hogy mi a pontos meghatározása?
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Azon a kepen jobbra a testvere van, aki szinten maine coon, nyilvan. :) Szoval nem tudom, hogy mire gondolsz. Vagy a szin meghatarozasra? De egy hazimacskanak is lehet hasonlo szine, mintaja, attol meg nem lesz XYZ fajtaju "kekveru" macska. De ettol meg lehet persze egy rettento jofej, imadnivalo hazikedvenc az is.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nem tudom, hogy kékvérű-e vagy sem. A lenti képek alapján fel tudod ismerni, hogy milyen fajta? Még a fajtáját sem tudom az enyémnek… :-) Hasonló volt a feje búbja a testvérének, mint a sajátoménak (ezért gondoltam, hogy Maine Coon), de az enyém nem így néz ki, hanem így:
Macska

Mindenesetre imádnivaló ő is. :-D
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Hát attól, hogy "úgy néz ki", még nem lesz belőle az. :) Szerintem ez egy sima házimacska, bár elég szép darab. Esetleg valami keverék, mert mintha a fej és testformája (és a színe) alapján lenne benne egy kis "whiskasmacskás", azaz brit macska. De ez csak tipp, nem tudhatom és annyira nem is értek hozzá. Aztán most lehet, hogy a brit macska hívek felsírnak mindjárt, hogy nem is. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Feltettem egy "teljes alakos" képet Gabbanáról ide. Ezen nem csak a feje látszik, hogy így talán érthető, miért mondom, mennyire más mint a te macskád. Még ha a fejminta és az alapszín egy kicsit hasonlít is.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Ahogy látom igazi LOLCAT-nek készül :)
Szívesen látnám az icanhascheezburger-ön :)

A szekrény tetején, milyen szintetizátort tartogattok? :)

Mióta a lakásban végleg átvette az uralmat, az amúgy sem túl dús vegetációnak befellegzett. Az egykor vidáman zöldellő zamiák helyett ma csak üres cserepekben kornyadozó szárcsonkok találhatók, a polcokra, asztalokra pedig semmit nem lehet feltenni, ami három kilónál könnyebb, mert pillanatok alatt a földre kerül.

Az első ilyen után b*sztam volna ki a kertbe, én valahogy nem tudom a macskák ilyetén viselkedését tolerálni. Nem vagyunk egyformák. :) Ja, igen, én a szobanövényeket preferálom. :)

--
Wir sind erfaßt, sind infiziert,
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

Akkor ez nem a te posztod, en a hozzad hasonloakat nem toleralom:) na nem a viragok partolasa miatt.

1, nincs kert
2, ha lenne se basznam ki, aminek rengeteg oka van.

A viragokat en is szeretem, de a macska nem kompatibilis a zammiaval, a tobbi virag nem izgatja.

Aki nincs felkeszulve nemi amortizaciora, az menjen fel vmi virtual petnet oldalra, es tartson 3D macskat/kutyat/tamagocsit.