Windows nem ismeri fel az egereket

 ( Zaivaldi | 2009. november 5., csütörtök - 10:02 )

Hali!

Van egy Dell Inspiron 6400 frissen telepített XP SP3 proval (minden frissítés fent van ami eddig kijött), a dell oldaláról minden szükséges drivert felraktam, de 3-ból 3 gépre dugott usb-s (két kábeles, egy vezetéknélküli) egér nem működik vele. Az eszközkezelőben látja az usb-ket, illetve a rádugott pendriveot felismeri és használja, meg live ubuntun is működnek. Valakinek van valami ötlete?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tegyél fel rá PS/2 es egeret, ha azzal megy nem a win hibás.
Ezekután told fel az usb egeret, ha nincs usb uj eszköz detektálás máshol van a gond.
Biosban nézd meg van esetleg olyan opció, hogy USB keyboard + usb mause tiltás-engedélyezés, a win ragaszkodik a biosból vett beállitásokhoz.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/

Nincs Ps2 csatlakozó a laptopon, ahhoz már túl új ez is. Biosban nincs semmi ilyesmire vonatkozó opció, Windows meg a vezetéknélküli egérről abszolút nem vesz tudomást (áramot kap a vevő), a vezetékesnél felismeri, hogy új hardver, feltelepíti, aztán nem működik és nem látszik az eszközkezelőben továbbra sem, csak a touchpad.

Ha kikapcsolod a touchpadot, mi a helyzet?

Nem változik semmi, de a touchpadnek meg a külső egereknek össze kéne férniük, nem egy gépen szoktam egyszerre használni a kettőt win/lin alatt is.

Írtad, hogy minden drivert felraktál, amit csak lehetett. Ha esetleg eltávolítod pld. a touchpad driverét, akkor mi a helyzet? (Alapból mezei egérgént mennie kellene a touchpadnak, max a plussz funckiók nem lesznek elérhetőek). Én arra gyanakodnék, hogy valami driver "erősebb" mint az usb-s egér driver, és bekavar. (Bár nem találkoztam még ilyennel, de pld a win98-s :) múltból vannak emlékek az ottani usb-s egér felrakással: elvileg csak plug&play, de gyakorlatilag sokszor el kellett távolítani az eszközkezelőből a ps2 és a félig felismert usb-s egeret is, és így újrakezdeni, ha valamit elrontottak installálás közben - pld. kérte a win98 telepítőállományokat, és azzal nem tudtak mit kezdeni és átlépték :) )

Meglepődnék, ha lenne rajta PS2 port...

--
trey @ gépház

Ezek szerint az Ide felületü dvd olvasók, PCI vga kártyák után a ps2 eszközök is felkerülnek a kihalóban lévő termékek listájára :))
Egyszer volt a kezemben USB -PS2 adapter...
Ha viszont sehogy nem indul el xp alatt megkéne kérdezni a Dell Magyarországot mit tudnak, vagy mit ajánlanak... esetleg Win7 et feltenni megnézni azalatt mit tesz.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/

Az előző XP-n működött, csak az már semmilyen szinten nem indult el, azért kértek egy adatmentést + újratelepítést rá.. Megpróbálok még újabb/régebbi/akármilyen XP-t felrakni, Win7-et max kipróbálás erejéig raknék ha lenne, de XP kéne mivel ahhoz van eredeti licenc.

Macskával próbáltad már?

+42
____________________________
Az ellentetes velemenyek soha nem zavartak. Ami zavar az a tudatos rombolas es az onkontroll hianya.

Nekem van még egy soros portos golyós háromfülű "Mighty Cat"-om

Leírom apósom laptopjával (lenovo) hogy csináltuk.

1. Egér bedug, nem műkszik
2. Egérdriver föl a hozzáadott CD-ről, reboot (meg se kérdez, muszáj és kész)
3. Új hardware, kéri a driver telepítését (WTF, most raktuk fel, még újra is indítottuk)
4. CD-be, újból telepít, reboot
5. Nincs buborék az új hardware-ről, de még mindíg nem megy
6. Hardware eltávolít, reboot
7. nem műkszik
8. átdugtuk egy másik aljzatba, működött driver nélkül :)

A windows csodái :)

Tehát próbáld meg átdugni :)

Mindegyik egeret bedugtam már mindegyik portba ami van a laptopon, de egyiken sem mennek.

A Windows telepíti az eszközt, úgy tűnik, minden rendben (és ezt is írja ki), de nincs eszköz az eszközkezelőben? Eseménynapló mit ír? A BIOS-ban van USB Legacy Support vagy valami hasonló opció (írtad, hogy nincs, de hátha elsiklottál felette)?

:)

Az eszközkezelőben egyedül a touchpad jelenik meg, illetve amikor bedugom a vezetékes egeret, amikor felismeri, egy ideig ott van az eszközkezelőben az egér rész alatt mint ismeretlen eszköz, majd mikor sikeresen befejezi a telepítést, eltűnik onnan... a biosban az egyetlen usb-s dolog az usb emulation aminek nem kéne, hogy köze legyen hozzá, de nem is megy akkor sem, ha kikapcsolom. az eseménynaplót ahogy néztem, nem ír semmi érdemlegeset.

Ha kihúzod az egeret és újra bedugod, az egér újra megjelenik mint ismeretlen eszköz?

:)

Csak ha olyan portba dugtam be, ahol előtte még nem volt, de az már elfogyott.

USB vagy egyéb eszközök nem lettek egyre többen? Van egyforma eszközökből annyi az eszközkezelőben, ahány USB port van?

Ha a rejtett eszközöket megjeleníted, segít valamit?

:)

http://noob.hu/2009/11/05/kep.JPG - 4 USB port van a gépen.. a Rejtett eszközök megjelenítésével sem lett semmi új sem itt, sem az egérnél.

a haverom előtelepített Windows-zával volt ilyen probléma... újratelepítés megoldotta

I am the god of hellfire, and I bring you...

Végül újra lett telepítve a gép megint, de most a dell.com-ról nem lett felrakva a synaptics driver mert gyanús volt, hogy az miatt akad össze, és most működik is az usb-s egér.

off (de ezért ugye nem nyitnék új topikot és guglin sem találok rá megoldást)
win(7)-ben hogy lehet kikapcsolni hogy egér(mozgásra) a képernyő(védő) bekapcsoljon?

Pár szemelvény másnak tollából:

"... A MS és az Intel nem publiklat szovetseget kotott, hogy az ujabb hardverekben hardveresen akadalyozzak meg az XP telepiteset..."
"... Szerviz informacio volt, hogy nem lehet ra egy adott datum utann XP-t telepiteni es a gyakorlat. Vistat es Windows 7-et maso felhasznalok szerint Linuxot lehet..."
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Nekem a Driverpacks(driverpacks.net) felrakása után volt hasonló problémám... (Egy gépteremnyi gépen X)