Bonyolult SVG

Fórumok

Sziasztok! Egy kicsit egyedi problémával fordulnék hozzátok. Nem vagyok túl jártas a vektorgrafikában, inkább GIMP-ben szoktam a dolgokat megcsinálni. Az Inkscape használatát az általam igényelt szinten elsajátítottam, eltekintve a következő problémától. Meg lehetne-e oldani egy olyan háttérkép kivitelezését, ami két rétegű. Az alsó réteg, amolyan térkitöltő háttérként szerepelne, ami felvenné a képernyő felbontását. A felső rétegen pedig lenne egy GIMP-ben megrajzolt PNG logó, ami pedig mérettartó lenne. Tehát, ha az alsó rétegnek akár millió*millió pixeles felbontást is kellene felvenni, ez a kis logó ugyanúgy (pl) 100x100-as méretben jelenne meg a hatalmas képernyőn. Összességében az alsó réteg mindig a kívánt méretet venné fel, a felső réteg (ami értelemszerűen kisebb) pedig maradna végig fix méreten...

Ezt meg lehet oldani SVG-ben?

A válaszokat előre is köszönöm!

Hozzászólások

talán belső scripttel, szerintem másképp nem... de csak szerintem.

Es mindezt milyen alkalmazasban? Bar ettol fuggetlenul biztos megoldhato csak az adott programnak kell tudnia kezelni a reteges svg-t es tudnia kell melyik reteggel mit kell csinalnia.

Gondolom inkabb az a kerdes, hogy az eredmenyul kijovo akarmit hol akarod felhasznalni. Lehet, hogy egyszerubb lenne inkabb ket kulon dologkent kezelni a kis kepet meg a nagyot, es a celalkalmazasban megoldani ezek kezeleset.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Egyértelműen igen.

Gondolom SVG a háttered:

<svg ...

<image x="200" y="200" width="10mm" height="10mm" xlink:href="myimage.png">
<title>My image</title>
</image>
</svg>

A 10mm gondolom minden felbontás esetén 10mm, ha értelmesen implementálták a rendszert.

Javítva: ha nem akarod, hogy a kép át legyen méretezve, px -et kell mértékegységnek megadni.

ez inkább kérdés hogy mit nem értek:

< svg >
< nagyháttérrectangle width=100% >
< kicsirasteresimage width=32px >
< /svg >

a kettőt meg egyszerűen g-vel helyettesítve bármi mehet kényelmesen bármelyikbe
(a teljes svg méretét nem az svg-ben adjuk meg hanem ahol szerepel, pl html-ben)

Az ultis témában előjött ilyesmi, http://www.cirulla.net/listing/kde_stuff/card-decks/huncards-full.svg, ebben png képek vannak, és ezeket úgy látom nem méretezi át soha. Tehát érdemes lehet a forrását nézegetni.

(Tippem: <image width="113" height="93" xlink:href="data:image/png;base64...)

Szerk.: mondjuk mindegyik benne van egy ilyesmiben: <g id="img_king_heart" transform="scale(1) translate(-64,-98)" >...</g>, itt a scale(1) is jelenthet valamit...

Szerk.2: látom ezt följebb már elmondták :)