Új OS a Windows 7, avagy a Vista felturbózása?

A tárgybéliben kérem a véleményeteket. Túrtam a netet (bevallom nem túl alaposan), hogy miféle újdonságok találhatók a Win7-ben, de azon kívül, hogy javítottak a teljesítményen nem nagyon találtam lényegest. Ilyeneket találtam:

Windows Intéző
Asztal és tálca
A Ribbon kezelőfelület
Nagy tudású számológép
Vizuális beállítások
DirectAccess
BranchCache
BitLocker / Bitlocker To Go Drive Encryption
Remote Media Streaming
Windows XP Mode

Szerintetek mi a válasz a tárgybelire?

Hozzászólások

Nem tudom nyelvtani szabállyal alátámasztani, de nekem az az ,,avagy'' nagyon nem stimmel a címben (mivel ellentétben áll a két tagmondat). Inkább ,,vagy'' szót használnék.

de fixme :)

--
Keep it simple, stupid.

Szerintem az avagy szinonímája az "azaz"-nak, "másképpen"-nek legalábbis elég sok esetben találkoztam már így vele pld. filmcímek, de most hirtelen egy idézet Douglas Adams - Vendéglő a világ végén, 35. oldal:
"...jobban fogy mint A Szűz és az Ikrek, avagy űrbéli benyomások hármasban és többesben Excentrika Bigbangtől...."

Állítólag kevesebb erőforrás kell neki. Régebbi gépeken, amiken a Vista nem futott, csak az XP, azokon is fut emberi sebességgel.
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

...mint ahogy nekem egy ismerősöm mesélte hogy az ő P5-ös felfoghatatlan jó gépén mennyivel gyorsabb az xp mint a windows xp 7 professional, ahogy őt idézzem...vannak aranyos dolgok, a P4-es számítógépmeghatározás meg nagyon mókás. :D
(...és feltételezem nem fizetett azért a windows licenszért amit ő 1 hétig próbálgatott a gépén. :N [ha rc, akkor én kérek elnézést.])

mi a vicces a p4-ben? valami 3 GH-zs cucc asszem, és ha jól dereng valamivel több mint 1 giga ram van benne, valami régi integrált nVidiával...
nos ja, torrent verzió volt, de ha bevált volna, akkor lecseréltük volna validálhatóra, de ez szvsz abbol a szempontbol, hogy lassu volt, tök mindegy

Fura dolog ez. Tapasztalatok:
Toshiba laptop: RC van rajt, egyszer volt BSOD vmware miatt, azota semmi.
Lenovo laptop: Retail, Kb 2-3 BSOD volt rajt mire felmentek a driverek es megszuntek ezek a jelensegek.
Asztali gep sajat: Kb napi 1 BSOD RC alatt. RTM/Retail alatt semmi hasonlo eddig.
Asztali gep imseros (Ez sokkalta markasabb/jobb.): Gep bebootol, kekhalal (Miutan felment az egesz). Gep indit, leallitasnal megall/ott marad, force shutdown. Driver telepitesek, kekhalal. Utana meg napi 1-2 kekhalal.

Szoval jahm..ahany gep, annyi fele mod fut ugy vettem eszre. :/

Ezt megerősíthetem, most tettem fel 5 éves szubenotebookon futatott Linuxon hosztolt virtuális gépre (1.2 Ghz Pentium-M, 1152 Mb RAM, ebből 512 Mb RAM a Windows 7-nek) és villámgyors, reszponzív, azonnal települ és még gyorsan is bootol.

Le is vagyok nyűgözve tőle.
http://hup.hu/node/77865

Új OS az Ubuntu 9.10, avagy a 9.04 felturbózása? Új OS az OS X 10.6, avagy az OS X 10.5 felturbózása? stb.
Ezt a kérdést kb minden szoftver esetében értelmetlen feltenni. Nyilván nem dobták ki az eddigi kódot, és kezdték elölről az egészet.

Háát... Ugye az ember érzi, hogy az nt 4.0 és a win2000 nem ugyanaz, vagy az XP és a Vista is jelentősen különbözik, annak ellenére, hogy ezekben is vannak közös kódok.

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

nem hanem az NT 3.51 felturbozasa ;)

hulye kerdesre hulye valasz

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Ez aztán nem semmi...

Írtam egy kisebb fajta kisregényt, hogy mennyire szeretem én a Windows 7-et, és már a 7100-as RC óta használom, de váltanom kellett a 7600-as próbaverzióra mert elhalt szegény (BT és sok dolog nem működött már rajta). Írom a dolgokat, hogy szeretem a Sticky Notest, stabil a rendszer, fasza a tálca és az Action Center, mire fogta magát az Opera és egyszerűen kilépett minden további nélkül.

Jót akar írni az ember a rendszerről, erre fogja magát és szembeköpi a usert.
Amúgy a W7 a Vistához képest olyan mint a W98 a W98SE-hez képest.

Majd írok hosszabban, csak most tele a tököm emiatt a fagyás miatt, jó lett volna menteni meg CTRL+C-zni, de most valahogy kimaradt.
SZERK: Tudom, használjak Internet Explorer 8-at, az nem fagy natív környezetben!
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Chrome fel lett téve, hogy kipróbáljam cégben, mert mindenki el volt vele, hogy milyen stabil és milyen jó. 3 óra alatt 5 alkalommal összeesett, úgyhogy le is kapartam de gyorsan.
Szerencsére annyi böngésző van a világon, hogy mindenki megtalálhatja a magának valót. És így van ez OS tekintetében is.

Még mikor XP-m volt és tértem át Linuxra, akkor azt mondta, hogy a KDE hasonlít a wines felületre. W7 óta azt mondom, hogy a W7 hasonlít a KDE-re.

Ja, W7 nagyon jó meg van csinálva...átgondolt...netem nem ment alatta...felajánlotta az online segítséget...köszönöm! :)

Nálam fennt van 2 hónapja a végleges verzió, viszont sokszor belassul 1 giga ram miatt, proc 2 magos.
A témához annyit szólnék hogy nagyon sokan úgy vélik, hogy ez az oprendszer a windows7 a vista egy teljes feljavítása pár dologban...
Hardvert nagyon sokat támogat, kapásból 2-3 gépen egyből megismert mindent, telepítgetni sem igazán kellet kézzel dolgokat.
+ ha valamit nem ismer meg keres magától drivert neten és felrakja magától. (Ez valahonnan ismerős megoldás)
Viszont a villámgyors rendszerindulást kizárnám, tény hogy gyorsnak gyors, de ramot rendesen megeszi, ezért is fut gyorsan és intenzíven a rendszer, nálam fut most rajta egy msn, egy winamp meg egy IE 8 , és így eszik 792 MB ramot.
Alapból ha semmi sem fut, legalább 440 MB ramot használ Aeroval.
Stabilnak stabil, sosem volt kékhalálom sem fagyásom

Szerintem tiszta vicc az egész Windows7... Már a neve is sántít, mert az igazi verziószám 6.1... a Vista v6 volt, a MS ezt arra fogja, hogy sok szoftver, nem futna az újrendszeren, és így legalább feltelepülnek a Vista-s driverek Win7 alá(anno XP - Vista verziószám problémák tapasztalatai alapján hamar megoldhatók)... Szerintem ezzel akarták kimagyarázni, hogy nem sokkal újabb rendszer ez, sőt... csak kapott egy új "skin-t" hogy ezt vegye is valaki, ne úgy, mint a Vistat... Bár nem értem, hogy miért gondolják azt Redmondban, hogy ez az OS kasszasiker lesz - csak gondoljatok bele - kinek kell irodába az XP helyett Win7...

Adobe CS licence lehetővé teszi, hogy egy Desktopon és egy Laptopon legyen egyszerre, de nem használhatod egy időben. Ez nálam így is van, csak a laptop egy HP 6720s amihez Vista Basic-et adtak.
A Visat Basic 32 bites + így max 3giga RAM-ot lát + a Vista Basic miatt 1 magot.
Szóval picit szopás ez egy DTP-s gépen ez.
Raknék bele 4 giga RAM-ot és szeretném, ha használná is és a két magot is, na ehhez kell egy professional.
Ha a Vista Basic-et updatelem az 85 euro, 120 euro-ért pedig már van hozzá egy OEM Windows 7-em.

Hm. Nekem a kereskedő mondta, hogy nem támogatja. Elvileg Aranyfokozatú MS eladó vagy mi a szar.
Francért nem csinál az MS normális szóróanyagot magyarul, ami jól áttekinthető, hogy a user tudja mi kell neki.

Ballmer is kardoskodik a bonyolítás mellett.
http://index.hu/tech/szoftver/2009/10/06/nem_varhato_a_microsoft-licenc…

KISS! -Keep It Simple (for) Stupid-

Nézz körül, mindenhol 2 meg 4, meg 6 és 8 magos processzorokat árulnak.

Nyilvánvalóan a Home Premium menni fog ezeken, ez nem szolgáltatás amit külön el lehet adni, egyszerűen ilyen processzorokat gyártanak.

Minek csináljon szórólapot ha a legtöbb felhasználó azt se tudja hány magos a processzora, meg, hogy mindez mit jelent és nem is érdekli őket, az csak egy processzor, 2 magos, 4 magos, tök mindegy.

"Adobe CS licence lehetővé teszi, hogy egy Desktopon és egy Laptopon legyen egyszerre, de nem használhatod egy időben."
Mi van? Tehát 2 gépre rakhatod csak egyszerre ne használd? Tehát ha te a melóhelyen húzod az igát, asszonypajtás meg otthon elindítja a laptopon az Adobét mert ki akarja javítani a vörös szemeket a családi fotókon akkor Te törvénysértést követsz el ????? MI VAN ???

Lol. Ha semmit sem számít a rosszul megírt third-party szoftvereknél, a verziószám, akkor épp az MS-nek nagyon egyszerű lett volna a verziószámot átírnia ver. 7.00-ra. Vagy a verziószámoknál egy külső isteni ítélőtáblától függenek a fejlesztők? Nem hinném. :)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ubuntu 8.04.3, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

Hát pedig utánanéztem... Figyelmedbe ajánlanám ezt a mondatot: "...az igazi verziószám 6.1... a Vista v6 volt, a MS ezt arra fogja, hogy sok szoftver, nem futna..." Szóval ez nem jelent újdonságot. Továbbá figyelmedbe ajánlom az alábbi két hozzászólást:
http://hup.hu/node/77859#comment-870432
http://hup.hu/node/77859#comment-870617
Ha még ezek után se menne, akkor arra ez a magyarázat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Functional_illiteracy

A 6.1 verziószám leginkább kompatibilitási megfontolásból maradt a rendszerben, hogy az a sok program ami kézzel megnézi, hogy mi az OS major verziószáma az ne hasaljon el, és ténylegesen minden, ami Vistán már ment, az Win7-en is menjen.

Budai Péter
TechNet programmenedzser
Microsoft Magyarország
http://www.microsoft.hu/technet

"megnézi, hogy mi az OS major verziószáma", tehát a probléma:
getmajorver(6.1) = getmajorver(6)
getmajorver(7) <> getmajorver(6)

Értem én, hogy szerény véleményed mi a verziószámok relációiról, de ez nem feltétlen kell megegyezzen az alkalmazásokat író cégek által használt ellenőrzési logikával.
A Microsoft célja nyilván az volt, hogy figyelembe véve ez utóbbit, minél több Vistához készült alkalmazás működjön kapásból Windows 7-en. (Nem, a compatibility mode az nincs kapásból, azért nem sokat, de tenni kell valamit a Felhasználónak.)

Amúgy meg hihetetlenül nem értem a problémát.

Miért kéne a Windows 7 nevének egyeznie a rendszer belső verziószámával? (nb a Windows 2000 verziószáma sem volt 2000.)

Vagy mire lehet következtetni abból, hogy egy termék Windows 7 márkanév alatt kerül forgalmazásra, melynek 6.1 a belső verziója? (Az XP v5.1. Az jelent valamit?)

Javaslom, nézd át mind az 57 új vagy továbbfejlesztett képességet, melyek még nem is tartalmazzák a nagyvállalatok számára kifejlesztett funkciókat (DirectAccess, BranchCache, Bitlocker To Go stb.)
Vigyázat, végfelhasználóknak szóló oldal: http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows7/products/features/

A megismeréshez, kiértékeléshez szükséges információk struktúrált gyűjtőhelye: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349336(WS.10).aspx

Neked és másoknak is csak azt tudom javasolni: elemezzék az olvasottakat, teszteljék a rendszert és az alapján döntsék el, hogy elegendő újdonságot hoz-e, érdemes-e fokozatosan használatba venni?

Ugyancsak javaslom, hogy elemezzétek azt is, hogy a mostanában beszerzett hardvereiteknek teljes-e a Windows XP driver-ellátottsága. Mert hiába tart az extended support 2014-ig, ha esetleg XP alatt a beszerzett hardvereid képességeit (az idő előrehaladtával egyre inkább) csak részben tudod kihasználni.

Üdv,
mrceeka

Bocs de valóban nem értem.
Megírtam a programomat, ami nem azért készült hogy a wint 4000% gyorsítsa, vagy 0.1mp alatt induljon a win, vagy 99.99% kisebb legyen a registry, tehát nem egy windóz agyműtét program.
Hanem egy aranyos kis progi, ami mondjuk a DX-et használja, meg a tréfa kedvéért a .NET rendszert, akkor én mint programozó miért vagyok egy akkora címeres állat, hogy a programom futásának első feltétele a win megfelelő verziószáma?

(gonosz: esetleg azért mert némi támogatást remélek, ugyanis én is elősegítettem a váltást?)

Most nem akarok utánatúrni, de neten van infó arról, hogy kernel szinten azért elég rendesen megbuherálták. Egy kicsit újabb szemléletű kernelt akarnak a későbbi rendszereikbe és ezzel kapcsolatban vezették be az első dolgokat W7-nél.

Amúgy, amikor teszteltem az RC-t, nekem nagyon pozitív tapasztalataim voltak vele.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ubuntu 8.04.3, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

FELturbózás: service pack v. upgrade, azaz ingyé vagy az oprdsz árának töredékéért

ÚJ oprdsz: a teljes árat ki kell fizetni, újra, és újra

(vistáról van valami upgradehetőség de az nem teljes és drága, pl homeról homera nem lehet, fixme)

Lehet, az újdonság az, hogy csakugyan jobb?
(csak az tudja aki objektív mérést hajtott végre))
Az élőszövet alatt most a fémvázat cserélték le?

Némi információforrás a további tájékozódáshoz:

A megismeréshez, kiértékeléshez szükséges információk gyűjtőhelye: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349336(WS.10).aspx

Végfelhasználói szemszögből ajánlom tájékozódásul a következő oldalt: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/versions.aspx
Akik mennyiségi licencelés keretében, frissítési garanciával jutnak a Windowshoz, jogosultak az Enterprise változat használatára, mely további képességeket ad: http://www.microsoft.com/windows/enterprise/products/windows-7/features…
Rendszergazdai szempontból a legfontosabb újdonságok: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349334(WS.10).aspx

Üdv,
mrceeka

http://www.sodamediacenter.com/channel.aspx?id=9aceb564-b2f9-4e3b-8a32-…

Itt találjátok a hazai TechNet Windows 7 és Windows Server 2008 R2 szakmai bejelentés felvételét HD videó formátumban, igaz, csak Silverlight 3-mal nézhető, linuxról kevésbé. Hamarosan kikerül platformfüggetlen formátumban is screencastokként és preneztációk formájában.

Budai Péter
TechNet programmenedzser
Microsoft Magyarország
http://www.microsoft.hu/technet

Kicsit off, de valaki upgrade-elt már Vistáról 7-re ? A Vistám a laptopommal kaptam és Home Premium,2008.09.-ben vettem.
Mi ennek a módja?

Egyébként meg vagyok elégedve a vistával,nem volt vele semmi bajom,próbáltam a hetet is,látszik hogy több a support arra.

Asszony unokatesója most vett gépet Win7-tel, szerintem csak Vista R2. Persze van benne pár módosítás, de én nem láttam semmi rendkívülit. Szóval így egy hét használat után (együtt lakunk) én azt mondom a Win7 nem új OS, hanem polírozott Vista.

De én a holnapot várom. Jön az új Ubuntu, majd az lesz az új OS. Legalábbis az én gépemen. :)

Microsoftos illetékest kérdezném, hogy a 651-es pppoe kóddal van valami értelmes és hivatalos helpdesk magyarázat leírás... hogy mi a f...ért van.... ?
Ha már nem tudnak oprendszert készíteni, legalább tudnának dokumentálni normálisan.
Mint internetszolg. munkatársa kérdem, hogy tudjk mit kezdeni a betelefonáló ügyfelekkel akik nem bírják azt a szutykot életrekelteni mert kb pár óráig működnek...
Bocsánat a lényeg: windows7-es operációs rendszerről van szó.

Élméletben csak az RC-ben volt raspppoe.sys meghibásodása miatt ilyen hibakód a stabilnál xp-s 678-nak tekintendő de gyakorlatba nem így van... meghát ez egy nemsoksemmi

Most tényleg ilyen hülyék vagytok vagy csak tettetitek?

a rasppoe.sys nevű szarságot megkaptuk köszönjük ismerjük köcccc nem erről van szó hanem arról, hogy ez így normális? meg az hogy userek felé is kommonikálni kellene valamit, hogy mit kezdjenek a megvásárolt és szarnak nem jó rendszerrel... érted? nem dehogy érted... lesz ezzel kapcsolatba frissítés megoldás bármi?

Az előző hozzászólásodból azt vontam le, hogy nem találtál megoldást a problémára. Elnéztem, megesik az ilyen. Most válaszolok is bővebben, miután megértettem mire is kellene válaszolnom. Miért legyen hivatalos válasz, ha az ember egyszerűen a Google segítségével megtalálja a Microsoft Answers-ön a megoldást?

Írj a Microsoftnak, vagy járd végig a terméktámogatási rémálmot és reménykedj, hogy a pénzedért megfelelő támogatást kapsz, ugyanis a licencszerződésük őket is kötik és téged is kötnek dolgokhoz. No, és persze kérdezz is rá, hogy lesz-e erről hivatalos bejelentés is.

Próbáltam segíteni, de egyből a legrosszabbra készültél. Szerintem sem normális ez. Ezzel jár az, ha fizetős operációs rendszert használsz és elvárod, hogy automatikusan legyen minden problémára megoldás.

Kérdezd a vállalatot, amiért még a mai napig nem született semmi hivatalos válasz a gondodra, ami nem csak a te gondod és nem elszigetelt eset ez.

Does our life suck? Yes, it does! *shrugs*
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Ahogy nhw is írta korábban, az ügyfél elmegy valakihez, akinek van élő internetkapcsolata, vagy szerez internetkapcsolódásra alkalmas kütyüt, megkéri egy barátját, hogy hozza neki el kutyaszánon egy floppylemezen, de fénypostán a legegyszerűbb eljuttatni az ilyet, csak az ablakot ne felejtse csukva.

Egy szóval: egyszerűen :-)
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Azért kérdeztem volna én microsoftos illetékest Budai Péternek hívják asszem szokott ide irogatni... hogy ők mit nyefegnek vajon erre. Én linuxot használok az ég világon semmi gondom nincsen. Nyilván meg is tudom oldani a problémát csak a lámák nem azért kérdeztem volna azt hogy ha már az ember megveszi -aki megveszi- az vajon kap e a pénzéért pár óránál tovább tartó OS-t vagy ha nem legalább supportot a helyrehozásázhoz. egyébként linuxot ajánlok minden bosszankodó de új dolgokra nyitott ügyfeleknek

Szoval nem az értetlent akartam eljátszani, hanem a májkrémesektől valami dumát hallani..

5-6000 eurós (sőt még ettől sokkal drágább) szoftverekhez sincs csak minimál support. Angolul írhatsz nekik levelet ha kínod van amire néhány héten belül kapsz egy jó esetben két soros választ, és egy linket a felhasználói fórumokhoz, ahol benyögheted a bajod. (saját tapasztalat: AVID, ADOBE)

Akkor mit vársz egy filléres 100 eurós szoftverért cserébe?

magyarev:érdekesen egybefolynak a mondataid.
Egyébként van support, csak bekellett volna írnod a google-be.

http://support.microsoft.com/gp/services/hu

A Microsoft ForróDrót szolgáltatása regisztrált Microsoft termékek felhasználóinak biztosít könnyen elérhető, ingyenes terméktámogatást (csak a hívásdíj fizetendő).

Ha Ön Microsoft termék használata során problémába ütközik, vagy kérdése merül fel a termékkel vagy annak használatával kapcsolatban, segítséget kérhet tapasztalt és jól felkészített szakemberektől magyar nyelven.

A Microsoft Forródrót csak a magyar és angol nyelvű szoftverekre lát el technikai támogatást! A technikai támogatás ügyfél-, és termékregisztrációhoz kötött.

ppenta:van support. Próbáld ki :)

Ez tudom hogy tökéletesen off, de meg kellett néznem a Win7 lemezmeghajtó illesztőprogamját, aztért mert egy munkagépben 2db hdd van, és azt amelyen nem a "C:\" meghajtó található, a win7 leállítja, és ha hozzá akár nyúlni akkor megáll a rendszer, a hdd felpörög, de olyan hangok kíséretében hogy én is megijedtem.Előtte Vista az ezt nem játszotta.
Hívtam ügyfélszolgálatot, ott megmondták hardveres ügyben a számítógép gyártóját hívogassam.Vagyis anyádat ? Kérdeztem és letettem.

Szóval a Win7-ben a lemezmeghajtó dátuma 2006.06.21 .......

UI: egyébként valaki nem tudja véletlenül hogy hogyan lehetne rávenni a win7-et hogy nem kapcsolja le a második hdd-t ha sokáig nem nyúl hozzá ?

kicsit off, de az Ubuntu 8.10 és a 9.10 között sincs olyan egetverő változás de mégis jobb lett mint volt, gyorsabb szebb okosabb újabb stb...

kb ugyan ez a Windows 7 a vista-val szemben...

bár bizonyos terepen visszafejlődik.... Starcraft 1; Atomic Bomberman nem megy... esetleg valami gányolás, de még nem leltem rá... IPX/SPX tudtommal nincs Windows 7-re, s egyes régi játékok azt használták a LAN partykor...

az IPX-et nem arra értettem... az csak szimplán nem megy (grafika...stb) amúgy fórumokon írtak néhány trükköt, de nem próbáltam (csinálni kell egy batch ami kilövi az explorer.exe-t, elindítani a gamet majd, végén újra elindítani az explorer-t... de annyira nem érdekelt még ).

Ra2-re és Bomberman-ra gondoltam IPX gyanánt..

"Starcraft 1; Atomic Bomberman nem megy..."

Fail, én naponta játszom vele. (eredeti sc1+bw battle.neten). A főmenü grafikája szar (olyan Wine-szerű), de ha belépsz a játékba megjavul.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Vistát csak futólag használtam, nekem szinte teljesen kimaradt.
XP-hez képest nekem az újdonságok egy viszonylag nagy halmazát jelentette.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

+1 én is ugyanígy, Vistát addig használtam míg be nem láttam hogy az XP-vel produktívabb vagyok, de a Win7-tel egyszerűen könnyebb dolgozni.

Számomra miért könnyíti a munkát:
-Library-k segítségével könyebben tudom tallózni az összes képemet, dokumentumomat úgy hogy végre nem a c:\documents and settings\USERNAME\Documents alatt vannak, hanem a merevlemez bármely pontján.

-Az Exporer (nem internet explorer)-ben megjelent a preview ablak, amivel akár a Thunderbird-ös leveleimet is gyorstekinteni tudom, ugyanúgy mint az XLS, DOC, PDF, JPEG, PNG.. és még sok sok állománytípust

-Az a bizonyos "Windows Search"... amit utáltunk és kikapcsoltunk Vista alatt, itt tökéletes, SŐT! a Thunderbird-ös leveleim között úgy tudok keresni hogy a TB nem fut, startmenü- keresőmezőbe írom hogy EXTERNET és dobja az összes externettől kapott levelemet, egy intézőablakba ami megint gyorsmegtekintéssel pillanatok alatt olvasható át.

-Natív VHD kezelés, mivel virtual pc-t is használok ez igazi áldás.

-Szoftveres RAID OS szinten, bármikor tudom 2 merevlemez közt akár 1 partíciót RAID MIRROR-ba kötni.

Hirtelen ezek ugrottak be amik olyan funkcionalitás újdonságok, hogy gondolkodás nélkül vásároltam meg.

Gondoltam hozzászólok én is ehez a témához.. :)

-. A Win7 és a Vista közös része a hozzá írt alkalmazásokban vehető észre igazából. Mikor anno a Vista-t írták, akkor az volt a szempont, hogy minél gazdagabb legyen alkalmazások szempontjából. A rendszer tervezését pedig ott cseszték el, mikor a tervezésnél figyelembe vették még anno pl az intel javaslatait " a netburst architectura csúcsa 10en valamennyi Ghz.. " , stb. Ergo leszarták, hogy milyen gépigénye van a dolgoknak.

-. A win7 fejlesztése igazából a win2k8 r2 fejelsztésével köthető össze, ugyanis a 7es, ezt az új kernelt kapta meg ( a sima 2k8 és a vista még azonos kernelre épül,ami a win2k3as kernel vmi foltozgatása ha jólemlékszem,de ebben nemvagyok biztos).
Szóval ha nagyon röviden akarnánk jellemezni a dolgot, akkor egy server oprendszer kernele, és egy usereknek tervezett oprendszer szolgáltatáscsomagja volt az új rendszer alapja.

-. Miért 6.1 és nem 7.0 ?
Ez nem egy egyszerű szimbólikus utalás, hanem a program kompatibilitás miatt van ez az elnevezés. A legtöbb telepítő megnézi, hogy Windows 6.x aha. Oké akkor lehet telepíteni.:)).Egy csomó software fejelsztési munkát indiaiak csinálnak, akik hát khöm fogalmazzunk úgy, hogy elég szarul dolgoznak. Akinek már volt dolga indiaiakkal bármilyen formában, az tudja ,hogy utcaseprést sem szabadna rájuk bízni. Sajnos kb minden multicég kihelyez mindent indiába,mert egy tál rizsért dolgoznak. ( olcsóbb mint kína ).

-.Driverek
64biten elvilg csak aláírt drivert tudunk telepíteni ( persze ha indításkor nyomunk egy f8at ,van egy olyan menüpont ahol ezt átléphetjük,és direktbe olyan driver teszünk fel ami nincs aláírva ). Erre pont az előbb említett szar programozói munka miatt van szükség.

-.WDDM , kernel kérdésekben ezt az írást érdemes átfutni. A főbb vonalak bennvannak.
http://www.microsoft.com/hun/technet/article/?id=8b5dd9f1-2777-4425-b35…

-. béta/rc alapján ne monndjunk véleményt az rtmről :) ég és föld, annyi hibát javítottak.

-. Migráció:
Van egy Easy File Transfer nevű program amivel át tudod migrálni a profilod. Megnyitod(alapból része a win7nek ,vistának) és aztmonndod h ezt a profilt átmozgatod valahova(ideiglenes helyre). Feltolod az új rendszert, megint megnyitod..és ez az új gép erre akarok régi profilt átmozgatni. Átpakolja a profilodhoz tartozó dolgokat.

Ha olyan megoldás kell ami mindent átmozgat (akár alkalmazásokat is beállításokkal ... pl office , lotus stb ) akkor USMT 4.0 (a Win 7 AIK része). Mondjuk ez már ágyúval verébre bizonyos esetben..de 500gépig elég :))

-. Virtual pcből inkább Virtual Boxot használok személy szerint, mert oké h van VHD kezelés, de botrányosan nem tudok 64bites guest rendszert telepíteni sajnos a legújabb verzió alá :S úgy, hogy a host rendszer 64bites.

-.egyéb személyes tapasztalat még: 64biten működik az ie, de inkább használj opera 10.50 et :)))

-. federated search : tudsz saját fed. search configot írni :)Az open searchre épül ez a megoldás egyébként.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=C709A596-A9E9-…

-.másik kedvencem nekem is a libraries.. ha már winfs nemjött :) jó kezdeményezés.

En mostanaban nezegetem a HP Mini netbookokat. A legtobben meg XP-vel adjak, de van mar egy-ket helyen Win7-tel is (jo dragan). Erdemes varni kicsit a Win7-esekre, amig normalizalodik az aruk, vagy ezeken a kis vackokon mindegy mi fut (a Linux mellett)?

igazából csak a kereskedő hülyesége miatt jóval drágább :S sajnos.
Nyáron az Xp sp2 terméktámogatás is megszűnik, szóval elég necces kérdés. Sok netbookot pedig a semmire sem használható win 7 starter editionnal árul a gyártója, amit ha jólemlékszem elvileg a harmadik világba szántak..:s.

speedshopban pl home premiummal árulják őket, 109 az eeee pécé.

Az Ubuntuval az a gondom, hogy pl. nem artana, ha az Epson nyomtatomat es szkenneremet is kezelne a gep. Ha veszek egy akarmilyen mobilnetet es adnak hozza egy modemet, azt sem tudom, hogy fogja-e ismerni az Ubuntu. Az asztali gepen egyebkent hasznalom, meg elvacakolok ezekkel, de itt nem artana, ha kulonosebb szenvedes nelkul menne minden. Mindenesetre ez a starter edition tenyleg nevetseges..

A vodka féle progi még tray iconba se képes menni, ott eszi a fene a taskbaron. Ezektől nem várja el az ember hogy többféle OS-t támogassanak, maximum örül ha egyáltalán működnek valamin.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

(ms)blast(er), http://support.microsoft.com/kb/823980 , rpc-be ha jól tudom többször is belekötöttek, elég téves hit hogy vírust csak gondatlan felhasználó juttathat a gépre, persze hogy enélkül fertőződjön a gép már világjárvány kell hogy pont az adott ip-t lője egy vírus

Igazából a Blaster annó szó nélkül belebújt az XP-be, pl. az alhálózat másik gépéről vagy ha közvetlenül vagy fent neten. Nekem konkrétan telepítés közben bukkant fel, első indítás azonnal restartba fordult. Telepítés KÖZBEN nem sok esélyed van tűzfalat rakni, plusz nincs otthon router.

Mondjuk azóta minimum, hogy network nélkül telepítek mindent.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu