Bajban van a Mandrake és a MandrakeSoft

Címkék

Mandrake felhasználók! Lehet zsebbe nyúlni, és támogatni a Mandrake-t!

Egy levél jelent meg a Mandrake honlapján, a www.linux-mandrake.com-on.

A levélben az áll, hogy a MandrakeSoft elkészítette minden idők legjobb, legszebb, legfényesebb Linux disztribúcióját, a Mandrake 8.2 személyében. Az új termékben megjelent a titkosított filerendszer, a hot-plug eszközök automatikus felismerése, kijavított és újradolgozott GUI (graphical user interface), stb. A BETA teszterek visszajelzése szerint a Mandrake 8.2 nagyon jól sikerült, és ez az a disztribúció, amelyet minden felhasználó könnyen magáénak tudhat, kezelhet.

A MandrakeSoft a jövőre nézve tovább akarja folytatni a jó termékek disztributálását, a felhasználók támogatását, méltó ellenfele akar lenni a Unix és a Window$ rendszereknek, díjgyőztes disztribúciót akar a jövőben is gyártani. Ennek csak egy feltétele (akadálya) van: a pénz.

A MandrakeSoft ennek érdekében elkezdett ``dobozos" termékeket forgalmazni, oktatásokat szervezni, egyéb hasonló szolgáltatásokat nyújtani, - de ez sajnos nem fedezi a fejlesztés, és az egyéb szükséges szervizek fenntartásának költségét. A MandrakeSoft előző managementje elég súlyos pénzügyi helyzetet teremtett a cégnél, és ezt az évet (2002) valahogy ki kell ``húznia" a MandrakeSoft-nak.

A cég hosszú távú helyzete stabil, sőt kimondottan jó, viszont az év végéig terjedő időszakot ki kell gazdálkodniuk valahogy. A MandrakeSoft ehhez kéri a felhasználóinak segítségét.Két fajta támogatási módszert dolgoztak ki:


- The Mandrake Linux Users Club

A felhasználókat egy klubban kívánják tömöríteni, és havonta 5$ tagsági díjat kívánnak szedni (természetesen nem kötelező).

- The Mandrake Linux Corporate Club

Ezt a támogatási rendszert kimondottan céges felhasználóknak ajánlják. A tagsági díj itt 2500$-tól kezdődik.

A MandrakeSoft kéri a felhasználóit, hogy csatlakozzanak a klubok valamelyikéhez, és támogassák a Mandrake-t, hogy az Open Source szellem tovább élhessen.

Ha Mandrake felhasználó lennék, én adakoznék ;-)

Hozzászólások

Mondjuk a dolog várható volt.

Kezdõdött azzal, hogy a MandrakeSoft szép lassan megvont minden támogatást a külsõs developerektõl.

Pl. a PHPNuke project-tõl. A PHPNuke developere szépen le is cserélte a Nuke honlapját, és ha jól tudom meg is szakította az együttmûködést a MandrakeSoft-tal. (ez pár hónapja volt, azóta lehet, hogy megint barátok)

Lehetne magyar tamogatoi klubot (mar azokbol akik hasznaljak) szervezni, ott beszedni a tamogatasra szant lovet, es amikor osszegyult a zseton, akkor egyben atutalni. IMHO meg lehetne oldani, hogy valami szervezett formaban lehessen a penzt eljuttatni, es ha befaradsz a bankodba, (esetleg E-banking?) onnan tudsz atutalni barmely szamlara szerintem. En pl. itthon ulve is tudok atutalni weben keresztul.