gyakornok lenne

 ( oroszgy | 2009. július 4., szombat - 20:40 )

Sziasztok!

Öcsém (3.éves BMEs műszakinfós) gyakornoki munkát keres elsősorban nyárra, de akár hosszab távra is. Elsősorban rendszergazdák mellé szegődne el szívesen.
néhány info róla:
* Windows, irodai alkalmazások alapos ismerete
* Linux alapismeretek
* C/C++/Java nyelvek alapszintű ismerete
* IP techonlógiák, hálózat menedzsmenti ismeretek
* angol nyelvű dokumentációk olvasása
* német nyelvismeret: középfokú

egy kis marketing:
* megbízható
* precíz
* szeretne tanulni, fejlődni

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Elsősorban rendszergazdák mellő szegődne el szívesen."

Ezt javítsd ki lécci! :)

Igaz hogy közel van a keyboardon, de nem mutat jól. :D

Lehetséges ezért nem válaszolt senki érdemben, 74 olvasás után!

Az a baj ezzel a gyakornoksággal, hogy bizony fizetni kell érte. Nemrég egy barátom összehozott egy főiskola hr menedzserével, s jól megbeszéltük, hogy néhány hallgató gyakornokoskdhat nálunk. Gondoltam miért ne: a gyerekeknek jó, engem alig zavarna. A beszélgetés végén derült ki, hogy bizony a hallgatók "munkájáért" fizetni kell, valami viszonylag új (1-2-3 éves lehet talán) törvény szerint. Mondom, azt még lenyomom a tulaj torkán, hogy időnként láb alatt van valaki, de hogy ezért fizessen?

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Szoktam fizetni, ha a másfélszeresét lerakja szerződéskötéskör. :)
Ezzel is a tanulókat szívatják.

A gyakorlatra kerülő hallgatók adott esetben igen magas szinten tanultak valamit, 1-2 nyelvet beszélnek folyékonyan és még olyat is találni aki szorgalmasabb és kreatívabb, mint aki már 10 éve tolja a napi 8 órás rutint. (A fizetés amúgy tudomásom szerint havi bruttó 42 ezer forint).

A dolog nyitja az, hogy ezen gyakorlatosokat nem úgy kell foglalkoztatni, hogy "jöjjenek, aztán majd csinálnak valamit". Hanem úgy, hogy előre ki kell dolgozni, hogy hol és miben tudnak segíteni, hol van az a terület, ahol a friss gondolkodás, a jó nyelvtudás és szorgalom kompenzálni tudja a tapasztalat hiányát.

A tulajt szerintem nem kell meggyőzni, hanem be kell mutatni neki, hogy a saját érdeke lehet ilyen hallgató foglalkoztatása, mivel később munkatársként is fel lehet venni őket, a nyári szabadságok idején ki lehet velük tölteni a hiányt, friss gondolkodást, új elképzeléseket hozhatnak egy cégbe (pl. rájuk lehet bízni olyan kísérlet szerű dolgokat, amiket egy állandó munkatárs nem szívesen vállal be, mivel a kudarc benne van a pakliban). Szerintem így jóval hatásosabban lehet ezen hallgatókat prezentálni a vezetőség felé.

Hmm. En egy arva fillert sem kaptam a 2 honapos gyakorlati munkaert, pedig azon a teren nem voltam kezdo. Kesobb fel is vettek rendes munkaido, akkor mar kaptam lovet.

Nalunk Pecsett a Pollackon nem tudok senkirol, aki fizetest kapott volna a gyakorlatert cserebe.

ezen jót mosolyogtam... :) a rabszolgaság, ezzel együtt az ingyen munka már elég rég óta megszűnt..
ha meg láb alatt van a gyakornok és nem tudnak neki egy épkézláb feladatot sem adni, akkor inkább ne is alkalmazzák! ez aligha tesz jót a "gyerekeknek"

+1

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

jogos :) elégpeltem...

Esetleg Schönherz Kszk-t tudom ajánlani, ha ingyen akar dolgozni. Ez ugye nem igazi munkahely, de ugródeszkának kiváló lehet.

Valóban, valami ilyesmi lenne a jó gyakorló hely. Éles rendszer mellé csak úgy lehet odaengedni, hogy ha folyamatosan felügyelve van az illető, hogy mit csinál, játszani meg kicsit luxus, főleg ha fizetést is kap.

A törvényekről: ezt a dolgot nem is értem. Ha rendesen ért hozzá, akkor rendes munkaerőként jöjjön, ha meg nem ért hozzá, akkor örülnie kellene, hogy tanulhat. Ha kiszámoljuk azt, hogy a tapasztalta rendszergazdának a gyakornokkal töltött ideje mennyibe került és mennyi a gyakornok fizetése, valahol kijönne még egy legalább félig tapasztalt rendszergazda.

Szerk: ha beszél németül, akkor a T-systems környékén nézzen körül, nekem úgy rémlik, hogy arra fele az ilyen nyelvem megszólaló embereket szeretettel fogadják.

Egyetemről jövő emberről lévén szó, a gyakornok nem totális amatőrt jelent. És természetesen nem is fullos, tapasztalt munkaerőt. Szerintem a javadalmazásnak is valahol a kettő között kell lennie. És örülök, hogy a törvény is védi ezt, mert különben az alkalmazók élnének az erőfölényükkel és nem adnának fizetést. Nem azt mondom, hogy adják meg egy software engineer vagy rendszermérnök fizetésének felét vagy akár harmadát. De igenis, a munka világához elengedhetetlenül hozzá tartozik a fizetés, ezt is tanulják meg. Pár tízezer forint ebben a szakmában úgyis jelképesnek számít.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

hat azert kszk-ban is lenne nem kis anyazas, ha valamit valaki nahyon elszur, van vagy 1000+ vegpont bent
___
info

próbálákozz be itt: gyumolcstarhely.hu (régebben lanten.hu). Itt vannak kontaktok: http://gyumolcstarhely.hu/ugyfelszolgalat.html . Én itt kezdtem, rendes csapat, sokat lehet tanulni, ha akarsz.

--
"A herceg én vagyok."

köszönöm az eddigi válaszokat!

...ahogy elnézem nem túl bíztató a helyzet..