Apró élményeim a Microsofttal

A Microsoft keze márpedig beteszi a lábát. Mert az egy olyan. 2009 és egy Mac OS X-en futó programjuk dacára.

Komolyan, néha már sajnálom őket. Ezért nem is írok a mai kékhalálokkal tarkított XP telepítési kálváriáról, meg az SP3 által kinyírt hangdriverekről. Mindenki tudja, ezerszer végigszenvedte. Viszont, néhol tényleg látszik, hogy igyekeznek a srácok, van egy-egy jó húzásuk, tényleg jól működő, gyors programjuk, és akkor ahol nem várnád, előbújik a "Microsoftság" belőle. A mai élmény főszereplője a Remote Desktop Client for Mac nevű szenzációs Microsoft alkalmazás. Éppen egy XP-t távirányítgattam vele (a fenti kékhalálos telepítésben szereplőt), valami beállítás meg telepítgetés után feljött a szokásos "Indiccsaúújraaszámítógépet!" ablak, én meg mondom neki, na akkor indítsd bazzeg. És lőn.

A túloldali gép szépen kilép, agyonlövi és remélhetőleg rebootolja magát, viszont ugyanezt megteszi a kliens is az innenső oldalon. Mármint szerencsére csak saját magával, nem az egész géppel. Ugyanis, szétfagyott a francba, az elveszett kapcsolattól. Már ezen egy jót röhögtem, de a hab a tortán csak ezután következett, a Windowsokról már jól ismert hiperhülye "Kűggyé bugreportot" ablakkal örvendeztetett meg, természetesen echte Mac OS X-es kiadásban:

Lehet, hogy csak nekem hatott az újdonság erejével, de sikítva röhögtem. Komolyan, a Remote Desktop egy alapvetően jó cucc. Hipergyors az őscsótány G3-as iBookomon is, wifin át is simán lehet távirányítgatni a kb. 5-6 éves PC-t vele. Már már elfelejtem, hogy Microsoft termékkel van dolgom. És akkor paff, beüt a krach. Microsoft. :)

"... azt tudtad, hogy az M$ székházban van egy titkos szoba, amin egy kő obeliszk tetején egy C64 ROM BASIC chip van, az obeliszkre pedig az van írva: Tudunk mi jót is! - és a programozók minden reggel oda járnak erőt meríteni?"

Hozzászólások

"január 5., hétfő - 3:39"
Ez a kemény :)

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Debil dolog lenne ugyanazt leírni kommentben ami a postban volt. Tudod, párbeszéd, téma kapcsolódik témához, szót szóra szólsz, satöbbi. Kommunikáció.
Végezetül, hogy helyesen használd a kifejezéseket:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fóbia
Max. rögeszmésnek nevezhetnél, hogy nekem mindenről AZ jut eszembe.
Kapjad össze magad.

Azt, hogy Linuxra mi van, en nemtom kerem. Amigara van, meg MorphOS-re, nekem ez a lenyeg. :)

(Szerk: egyebkent puffedtre rohogom magam, ha M$-re szolok be, egybol Linux zealot leszek, ha meg a Linuxra, akkor mennyek hasznaljak Vistat. "Tudjak milyenek ezek... Hogy milyenek? Hat ilyenek! Tudomisen...")

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

szétfagyott a francba, az elveszett kapcsolattól

Honnan tudod, mitől fagyott szét?

hiperhülye "Kűggyé bugreportot" ablak

És, kűtté bugreportot?

:)

+1. 0.5 beta 1-et hasznalok, kell a feature-ok miatt. A stabilitassal nincsen baj, es jo furge is.
Konnyu sulyu versenyzo.

MS RDC rem igenytelen modon osszeszemeteli a home directory azon reszeit, amelyeket az appoknak nem kellene (pl. ~/Documents. A2.0 elso betajanal azt hiszem ez nem volt problema. A masodik betaban jelent meg es maradt is a vegleges verzioban)