dzsihád van

 ( bri | 2008. december 23., kedd - 23:11 )

Most így az ünnepekhez közeledvén egyértelművé vált számomra, hogy nem nagyon fogok már ebben az esztendőben hivatásszerűen gépekkel foglalkozni. Aztán úgy végiggondolva az évet elkezdtem összeszámolni, hány olyan gépre telepítettem nyílt forrású operációs rendszert, amin azelőtt M$Win volt. Harmincegyet számoltam, mind személyi számítógép. Térítek. Ez a vallásom? Amióta használom, meg akarok váltani másokat. Azért ez viccesen hangzik. Hát, érdekes. Ezzel ti is így vagytok?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gondolom te sem szószerint érted ezt a megváltást, épp ezért én úgy fogalmaznék, hogy "felnyitni a szemüket":) Igen, én is így vagyok ezzel:) 31-gyel jól nyomod, én 6-7 körül számolta össze, ebből 3 a családban volt:)

"felnyitni a szemüket" -- nagyon jó

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

ja és http://www.funmunch.com/events/christmas/christmas_comments/christmas_comments_01.gif mindenkinek!

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

OFF

ez a pingvin...:D

neked is boldog ünnepeket!

az a 31 iszonyat brutálisan hangzik...

már csak egy nagy (5-10 év:D ) alvás hiányzik a teljes boldogsághoz, ha jól tévedek

ON

Én egyelőre csak beszélek róla... Soha nem vagyok elég meggyőző, mindenki a játékokkal jön... Ecch, akit annyira zavar, hogy szar a vindóz, és úgyis tudja, hogy van más, akkor mér' nem akar olyat???! Számomra ez eleve érthetetlen :(

(: Lehet én vagyok az egyszerű, hogy beérem a kmk-s játékok némelyikével... Meg az Assault Cube-bal :)

az a 31 brutálisan jól hangzik ;~)))

/mazursky

Love your job but never love your company!
Because you never know when your company stops loving you!

http://www.youtube.com/watch?v=SIr1LHestYo

sorry, nem tudtam kihagyni :)

Petya

*NEEEEEEEEEEEEEEEEEE*

azért éhgyomorra ez a videó...

még el se szívtam a második cigimet az első KV-mhoz--

loooooooooooooooooooool

Bolond. Majd akkor lesz dzsihád, ha megjelennek a júzerek csapatostul és rádgyújtják a házat, mer' nemmegy a zekszplórer...

ps.: NE keresd a bajt, elégedj meg vele, ha megtalál magától.

Én csak 3. De a térítés jobb szó ide, mint a dzsihad :)

Egyátalán nem szokásom ilyesmivel traktálni a felhasználókat-ismerősöket, és nem is értem mások miért teszik.
Ha gond van a win-el azt mondom, már 4éve nem használom, nem is láttam csak melóban.
Linuxot meg nem ajánlgatom senkinek, ha érdeklődnek az általam használt rendszerről tárgyilagosan elmondom mi jó benne, mi rossz. És ez szerintem így jó.

Debian Lenny

Nem kell traktálni, de ha mutatunk egy másik lehetőséget, a választás joga még mindig adva van a felhasználónak. Esetemben nem 1x köszönték meg (és ajánlották tovább!), hogy milyen jól használható, stabil rendszer.
Nálam ők általában fiatalok (18-24), akik még fogékonyak az újra:)

+1

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

Én idén raktam fel PC-BSD-t 60 felettinek is. A K menüben szem előtt a Firefox, a Kontact, az OpenOffice. Nem volt vele gondja. (Lehet, hogy fel sem tűnt neki, hogy nem Windows :)

én egy hetvenkét éves bácsinak telepítettem xubuntut xp után [azt nagyon vágta, és már nagyon elege volt belőle], azóta is boldogan használja, dicséri, hálálkodik érte.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

Az nem Linux! Az nem jó, nem elég dzsihados! :-)

----------------
Lvl86 Troll

attyaég, egy gentoo-fan? :o

Az általam telepített rendszerek közel egyharmada UNIX/BSD.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

azta! ez elég masszív!
kb olyan, mint mikor egy "légy büszke és öntudatos szilikonnal töltött maca!" honlap alatt openbsd szolgált... :)

+1
amióta linuxot használok, univerzális érvem van minden számítógép gondra: "az vindóz, én meg ahhoz nem értek" :)


:(){ :|:& };:

Én meg tényleg nem értek hozzá ...

+1

viszont ha linux-ot hasznal a csaladtag/ismeros akkor termeszetesen segitek - de alapvetoen CSAK akkor :)

- Use the Source Luke ! -

Eddig aszittem, csak én vállalom fel arcpír és lelki gyötrelem nélkül, hogy szakmabeli létemre "nem is értek a számítógéphez". ;)

Ez nekem is bevált, kezdik megszokni, hogy nem értek a windowshoz. Viszont páran már kipróbálták azóta a linuxot, és rácsodálkoztak, hogy képesek használni :)

+1

Windóz megpusztul, std válasz, telepíjje újra, oszt jó van. Bezzeg ha linux lenne, tudtam volna segíteni :-)

Üdv,
BaZso

Nem. Amit a megrendelo ker. Nagy ivben teszek ra, hogy nyilt forras vagy MS cucc, csak minel kevesebbet nyaggason utana. Egy kivetellel: oradij es kiszallas fejeben barmit kerhet a gepere, de akkor szigoruan be is vasalom rajta.

Ahoyg egyre idosebb az ember, mindig jobban erzi, hogy a legkevesebb az idobol van...

+1, azzal a különbséggel, hogy a nagyon hülye kérdésekre a "mervindóz" vagy a "nemtudomsosemhasználom" szabványválaszokat szoktam adni. Ha felcsillan a szemében az érdeklődés, akkor elmondom, hogy vannak ám más operációs rendszerek is... Ha nem, akkor hadd imádjon tovább, mint olan félistent, aki kijön, leformázza/újrateszi a vindózt, és ezzel meg is old mindent.

Ja, hat ennyibol en is. De csak akkor van ertelme, ha kepes felfogni, hogy a szamitogep nem teve vagy huto, alkatreszekbol all, amelyikbol nem mindegy, hogy milyen van benne es a programok kozott van egy, ami kituntetett, az oprendszer. Es nem, a Word nem a Windows resze, hanem az Office csomage. Neha hajlamosak keresni a Wordot egy friss windows telepitesen, mert az jar.
De errol asszem Fisher jobban tud
meselni :)

Szoval ilyen esetekben erosebb bennem a "menekules" vagya, mint a teritese :)

Ez nagyon komoly:) És ismerős. A második "ittnincsolyan" után felajánlom, hogy kimegyek, és megkeresem/telepítem/megmutatom. Óradíjért persze. A telefonos helpdesk nekem sosem jött be, nincs türelmem vitatkozni és szeliden rávezetni az istenadtát, hogy megtalálja, amit keres. Kivétel persze az értelmes ügyfél.

Nekem altalaban mukodik, csak sajnos hulye a ceg es ezert nem kerunk penzt :( Nekem annyibol jobb, hogy nem kell vegigutaznom a BKV-vel a fel varost, de penzugyileg rossszabb a cegnek.

Legrosszabb ugyfel egyebkent a ceges "rendszergazda", aki _mindig_ jobban ert hozza, mint Te...Es nem lehet megmagyarazni, hogy a UPC SMTP-tiltasarol nem mi tehetunk, de ha mindenaron a mi cegunk SMTP-jet szeretne hasznalni, akkor allitsa xxxxx portra a levproggit. Nem, o tudja, hogy csak 25-oson megy, de miert nem megy?

megegy linuxfanboi? ;-)

durva.

bagoly mondja verebnek, hogy nagy feju.

- Use the Source Luke ! -

miért durva?
linuxfangörlre számítottál?

Nekem nincs dzsihám. Nekem linukszom van.

Rajtam altalaban a lelkesedest lattak az ismeroseim, barataim, ezert valtottak nehanyan Ubuntu-ra.
De az volt a jo, amikor egy alapitvanytol penzt kertek szoftverre, winfos-ra. Mondtam rossz otlet, mert van ingyen, es amire nektek kell, arra teljesen jo a Linux. Azota is azt hasznaljak, kb. 4-8 gepen.

Nem tom Blackrose, hogy neked hogy jott a terites, de nekem teljesen magamtol, belulrol. Winfosnal kicsit sem volt ilyen erzesem. :)

vahur

Sokat olvastam róla, hogy alvilági h4xXOr szervezetek el akarják terjeszteni a világon a Linuxot, méghozzá azért, hogy Bill Gates bácsi menjen a Szent Ilonára, aki meg valaha a Microsoft-nál dolgozott, annak adjanak új munkát: Szibériában hólapátolás minimálbérért. Úgyhogy belekezdtem, na.

De nem, nem magamtól, nem belülről. Soha. Pfujj.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

aki meg valaha a Microsoft-nál dolgozott, annak adjanak új munkát: Szibériában
Szerintem egy kis "szemfelnyitás" neked sem ártana. Hint: Microsoft Research. Az eredményeit nem feltétlenül a Vista-ban kell keresni. Többnyire a cégnek még mindig túlzott mértékben monopolista gondolkodású vezetősége miatt...
---
Linux is bad juju.

Hm. Humorérzék és iróniafelismerés hol marad? Amire reagáltál, abból nulla, azaz 0 szót gondoltam komolyan. De lehet nyitogatni, itt vagyok... :p

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

én már letettem erről, mert ha "megtérítek valakit" akkor az utána úgy szokta érezni hogy supportolni és oktatni is szeretném őt a haláláig, illetve előbb utóbb előhúznak egy only windows programot ami az egész projectet odavágja.
Aki magától akarja kipróbálni, annak segítek.

-----------------------------
Ubuntu 8.10

Az "only windows program" felbukkanása egy szent jelkép. Azt jelenti, segíts átkelnem a folyón. Nagy megtiszteltetés, ha ilyen helyzetbe kerülsz, és a régi írások úgy tartják, nem szabad visszautasítani a segítséget. :)

:)

Na, régebben én téríteni próbáltam úgy, hogy dualbootos win+linux. Már nem törekszek erre.
Pénzből élek én is. Értek annyira a win-hez, hogy ha kissé összeomlik, akkor újratelepítem, vagy megreparálom. Néha a telepítőlemez + chkdsk is csodát tesz :-)
Múltkor jött valaki, hogy úgy hallotta valakitől, hogy a linux nem lesz vírusos, én meg lebeszéltem róla. Amúgy Linux fan lennék :-)
Ez van, öregszünk...

Wow, a gerinced hol tarolod?

tompos

amennyiben nem a pénz miatt beszélte le róla [amit igencsak elképzelhetőnek tartok], akkor nincs ezzel az ég világon semmi baj. nekem is van olyan ismerősöm, akinek kifejezetten NEM ajánlottam a linuxot/bsd-t, mert a windowssal is alapszintű gondjai vannak [hatalmas fennakadást okozott neki IE-ről FF-re váltáskor az, hogy a kedvenceit mostantól könyvjelzőknek hívják], nem való neki, elveszne benne. megszokta az XP-t, és azon a kialakított környezetét. nem ért semmihez, ami árammal működik. ennyi.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

Én elkezdtem. A családban a napokban fogy el az utolsó Windowsos gép.
Mindenkinek Mac-je lett.

Térítő-e vagyok?

SZERK: ez öt gépet jelent.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára