USB-nyomtatószerver gyakorlati tapasztalat

Fórumok

(Elod kérésére átnevezve, bár nekem igenis egy USB-ből Ethernetet csináló izé lenne a lényeg. De ha jobban tetszik, akkor egy USB-ből Centronics -ot, mint azt lejjebb írom is.)

Hali.

Ismerosnel adott egy USB-s nyomtato, ezt kene rakotni egy USB-nelkuli switch-re, hogy a lakas minden geperol menjen a nyomtatas. Azaz erdekelnenek USB-rol Eth-re atalakitok, amik kepesek lennenek a nyomtatot elerhetove tenni. Alternativ lehetosegkent adott egy korabbi, masik nyomtatohoz vasarolt ilyen Centronics-Ethernet atalakito. Amihez persze egy USB-Centronics (anya) atalakito lenne erdekes. Kene valami tipp, hogy ilyennel talalkozott-e mar (es hasznalta-e!) valaki.

Esetleg olyan hely, ahol az altalad ismert kutyu beszerezheto. (Elsosorban BP-en.)

Hozzászólások

Nevezd át a topic-ot USB nyomtatószerverre, mert semmi köze az USB-Ethernet-hez.

Szerintem nagyobb az esély, ha printszervert alkalmaz az ember. (Azért csak "esély" mert még nem találkoztam olyan USB-s printszerverrel amelyik megbízhatóan nyomtatott volna...)

- - - - -
And the man in the rain picked up his bag of secrets, and journeyed up the mountainside, far above the clouds, and nothing was ever heard from him again...

Ilyet már én is tapasztaltam. Egy ügyfélnél voltunk, hálózatot építettünk. Egy Konica BizHub egy ilyen kicsi olcó kinyai sz*rral volt a hálóra kötve. Kb 2 órát kínlódtunk mire sikerült az összes gépen összehozni és közben vagy 5-10x lett újraindítva a nyomorult print szerver.

Eleve olyat kellett volna venni ami hálózatot is tud, s nem kell már szívni vele.

A legtöbb probléma egyébként is mindig a nyomtatással szokott lenni + "human error". Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

- - - - -
And the man in the rain picked up his bag of secrets, and journeyed up the mountainside, far above the clouds, and nothing was ever heard from him again...

Hi,

becsben vettem 3 EUR-ert egy USB1.1 <-> ethernet 10/100 atalakitot (Pegasus chip-es) egy toroktol.
Meg lennek lepve, ha ez segitene rajtad, odaadom egy probara, ha kell. :)
Ez halokartyat csinal az USB hostodra.

:wq

OK. En is ketlem egyebkent, mert meg az is keves, hogy USB host modot tudjon. A szoban forgo kutyu ugyanis USB CDC device class-u (vagy vendor specific :-P) eszkozkent fog jelentkezni, a nyomtato meg gondolom legfoljebb image device class-ra lesz folkeszulve, ha egyaltalan tamogatja a host modot

:wq

Lehet félreértelek...
USB-s nyomtatószerver (ami a címben van), ugyan USB-t alakít át eth-re, de SZERVER is..., azaz nem csak egy átalakító. (szolgáltat a hálózat többi eszközének, és vezérli a nyomtatót)
Egyszóval ha nincs valami, ami vezérli a nyomtatót és érti(kezeli) a hálózatot..., akkor nem fog menni.
(például hogy adsz neki ip címet? ill. minek adod? ...ha nem adsz, akkor mi alapján találod meg a hálózaton?)
A konverteres dolog(nem jött be a linked, de akár usb-eth, akár közötte még valami, például arra való, hogy a laptopodba legyen még egy hálókártya.
Kernel kezeli... csinálható belőle ethX ha jól sejtem.
Rakható lenne rá olyan nyomtató, amin nincs usb, csak hálózati dugó..., és használhatód hálókártya nélküli gépen.

Nyomtatószerver (ami szerintem neked kell) manapság minden számtech. boltban kapható és nem is drága dolog már. Például http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/nyomtatoszerverek/d_link_dpr_1…
Ez egy olyan típus, amit több általam ismert helyen is használnak gond nélkül, ennél biztos van sokkal olcsób is, ami csak 1 usb és nincs wifi, noname, használt, kutykurutty...

Canon LBP2900-es nyomtatóhoz keresnék én is valami ilyesmit. Amit gyárilag ajánlanak hozzá, az 50e, tehát nem opció (kicsit hozzárak az ember pár ezrest, és hálózati nyomtatót kapni ennyiért).

tippek?