Második ételkritikusok éjszakája

"Szeparé Bisztró első szülinapja előtt egy nappal Bakos Tóth Zoli a Chefünk ismét a véleményetekre kíváncsi, TEHÁT MEGINT JÖN AZ ÉTELKRITIKUSOK ÉJSZAKÁJA!
Az első Ételkritikusok éjszakáján sok érdekes és kedves észrevételt kaptunk Tőletek. Ezeket szépen lassan be is építjük hétköznapjainkba és hétvégéinkbe. Íme az egyik: Ezentúl étlapunkban szerepelni fog, hogy Bakos Tóth Zoli milyen hozzávalókból és milyen technikával főz nektek.
A szabályokról, aki még nem tudná:
Az Ételkritikusok éjszakáján három főételünkből kaphattok kóstolót, hogy megtudhassuk véleményeteket. Szeretnénk, ha a kóstolás után leírnátok, vagy megbeszélnétek véleményeteket Bakos Tóth Zoli séfünkkel, hogy az étlapunkon csak a legízletesebb étkek szerepeljenek.
Természetesen ezen az estén mi álljuk az ételek számláját, Neked csak falni és kritizálni kell.
"

Csörgött a telefon, kiderült, ki lettem sorsolva. Kezdés ma este 7-kor.

Érkezés negyed órás késéssel, ki gondoltam volna, hogy a Margit híd budai hídfőjétől 30 perc lesz az út, és még parkolóra is vadászni kell. Igen, régen jártam erre autóval, ilyen időtájt.

Nem maradtunk le semmiről.

A hely a szokásos, de most az asztalok székek a hátsó helységben összezsúfolva. Legalább füst nincs ott nem szabad dohányozni:

A menü:
1) Füstölt marhanyelv vodkás tormahabbal és friss baguettel
bor: Villányi Rosé Cuveé (Gere-Weninger)

2) Chardonnay-vel átjárt vajhalfilé zöldspárgás és habos hollandival
bor: Badacsonytomaji Cuvée

3) Roquefortos bélszínnyárs stircelt burgonyával, kucsmagomba mártással
bor: Villányi Cabernet Savignon [2006] (Gere)

4) Trüffel málnaöntettel
bor: Tokaji Aszú 3 puttonyos [2002] (Puklus)

Összességében ízlettek az, talán pont a meglepetésnek szánt édesség volt mi megosztotta a mi kis kétszemélyes kóstoló csapatunkat és a szomszédos kritikus asztaltársaságot is. Ők aztán jó hangulatban kritizáltak, hogy megbeszélték legközelebb is fognak. Ha nem itt máshol. Aztán valahogy mi is csatlakoztunk hozzájuk. Szóval az ételekkel nagyobb problémákat nem találtunk, kisebbeket igen, de erről írtunk, mert erre kértek. A baguette például nem friss volt, hanem inkább egy szolidabb pirítós, így kilógott a kompozicióból. A bélszínnyárs kellemesen vastag volt és ízletes, de a Roquefort ütötte a gombás mártást - szerintünk. A borok választása nem volt jó, sőt a rosé még túl meleg is volt. A második körben a pohár sem volt tiszta. Szóval tudtunk mit kritizálni. Nyilván 3 évvel ezelőtt ezek a dolgok nem nagyon tűntek volna fel, de azóta sokkal jobban figyelek az étkezésre. Mert az étkezés ünnep. Becsüljük hát meg!

Szeparé Bisztró

Hozzászólások

Hú, de megéheztem! :-)
Nézegettem a honlapjukat, étteremhez képest talán nem is drága a hely. Majd egyszer... :-)

Füstölt marhanyelv vodkás tormahabbal és friss baguettel
Chardonnay-vel átjárt vajhalfilé zöldspárgás és habos hollandival
Roquefortos bélszínnyárs stircelt burgonyával, kucsmagomba mártással"

Linkeltem már a HUP-ra, de most sem bírom megállni...

http://feketemacska.freeblog.hu/files/200806/fm_20080616_01.jpg

(Ne szívd mellre, csak viccelek!)