Mencoder mp3->avi, null video stream

Sziasztok!

A kovetkezo problema megoldasaban kernem a segitesegeteket:
Adott egy mp3 file. Ebbol szeretnek mencoderrel egy avi-t előállítani úgy, hogy a megadott mp3 filebol és egy "null video stream" bol alljon ossze a vegeredmeny, ami avi formatumu. Igazabol a null stream okoz problemat, az mp3 file-t a mencoder -audiofile kapcsolojaval adnam meg, de egy null stream-et hogyan tudnek megadni a mencodernek.

Elore is koszi

Hozzászólások

mit ertesz null video streamen? mi fog egy ilyen avit lejatszani? mire kell ez egyaltalan?

A'rpi

Hello,

Arrol van szo, hogy interjualanyok dokumentalasahoz szukseges videoallomanyokat kell eloallitanunk. Alapbol ez kameraval megy,de most lustak voltunk a kamerat cipelni és csak a hangot vettuk fel mp3-ba. Mivel a dokumentalas szabálya szerint avi formatumban kell archivalni,ezert vagyok kenytelen ezt az atalakitast megcsinalni.

Egy nem tul elegans megoldassal mar athidaltam a problemat.

mencoder "mf://@black.txt" -mf fps=25 -audiofile interview.mp3 -oac copy -mf fps=25 -o output.avi -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4

itt a black.txt kb 50000 "black.jpg" tartalmu sort tartalmaz hogy a 33 perces interju minden frame-je a black.jpg legyen.

Ha esetleg van erre valami kulturaltabb modeszer is orommel vennem ha megirnad.

Udv:
Dandor

Ha jól értem akarsz egy avi fájlt, amiben benne van az mp3-mad, de video sáv nincs benne.
Nem tudom mire jó ez neked, de szerintem ezt úgy lehetne összehozni, hogy szerválsz az audio sávodhoz valahonnan egy kb azonos hosszúságú video fájlt is valami aviból, a kettőt összefűzöd egy fájlba. Aztán a mencoder-rel kimásolod a hangot a képet meg szépen kihagyod. A végeredményed kb olyasmi lesz, mintha frameno.avit-t kódoltál volna.
Ha én csinálnám, akkor inkább az avidemuxot használnám erre a feladatra. Egyszerűbb, mint a mencoderrel görcsölni...