Milyen wifi/modem/bittorrent routert?

Fórumok

Szeretnem lecserelni a mostani routeremet (allandoan tulmelegszik, lefagy..). Milyen _megbizhato_ markaju routert tudtok ajanlani a helyere? Jo lenne ha tudna a kovetkezoket:

*Wifi (Nem baj ha tudja a legujabb N-es szabvanyt. Meg nincs ilyen eszkozom, de ha lesz, nem akarok visszafejlodni a router miatt)
*Modem (Erdemes kulon modemet hasznalni es azt hozzakotni? A mostani egybeepitett, praktikusabb is igy, de lehet nem annyira megbizhato az integralt modemes. Aramszunetnel mondjuk nem megy a net, ha modem kulon lenne akkor mukodne, mert annak elvileg nem kell kulon tap).
*Bittorent kliens (Ezt sem artana ha tudna, hozzakotnem a kulso merevlemezt es a gepet nyugodtan kikapcsolhatnam ejszakara)
USB-(Kulso meghajto a torrent szamara+halozati meghajtokent is mukodne)

Ami a legfontosabb, megbizhato legyen, a mostani routeremet naponta aramtalanitanom kell, hogy ujrainditsam. Remelem letezik hasonlo eszkoz.

update:

es az sem baj ha futna rajta valamelyik open firmware :)

Hozzászólások

openbsd gw meg mellé akármilyen ap :)

Modemnek nem kell táp...? Hümmm... Milyen netkapcsolatod van, hogy távtáplált modemet kapsz hozzá...? Nekem a modem+router egyben nem nagyon tetszik: ha szolgáltatói oldalon változás van (ADSL->LAN pl.) akkor lehet cserélni az egész dobozt...

ha aramszunetkor laptopba van dugva a modem akkor ugy mukodnie kell.

Na most én nem vagyok villamos mérnök, de olyan cuccot, ami utp kábelen kap a működéséhez szükséges elektromos áramot,azt megnéznék. merthogy ilyet még nem láttam.

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

wrt54gl+openwrt-vel jok a tapasztalatok

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Nem zavar, elsore is ennyi volt. Lehet nem emlekszem mar a reszletekre, de kell barmi specialisat csinalni azon kivul, hogy kivalasztod a firmware upgrade-t a gyari allapotu cucc admin feluleten? (es nem a voip/vpn-t probalod raeroltetni elso korben, hanem a micro/mini -t) Mert szerintem nem.

igen, gyári. _gyári_. tehát alapból rajta van, és nyilván nem az volt az első lépésem, hogy lecseréljem, hanem hogy beállítsam. innestől haxolt szarok ráerőszakolása _pluszmunka_. és ez az, ami nem hiányzik. azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a támogatás is ugrik, ha lecserélem az eredetit (támogatás alatt nem a projectfórumon/irc-n történő bugvadászatot értem, hanem amit a gyártó/forgalmazó ad).

A gyári firmware-t is töltsd le (előtte), aztán egyszerűen vissza lehet rakni, ha probléma adódik (vagy nem, mert ugye a probléma általában téglásodásban csúcsosodik ki...). Én a DD-WRT-vel tettem egy próbát, aztán rövid úton elfelejtettem úgy a stuffot, mint az azt gányoló bagázst.

http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Hardware/Asus/WL500GP

2.4-es kernellel használom, és stabil. N-es wifit tudtommal nem tud, bár a miniPCI-os wifi kártyát ki lehet benne cserélni (és éppen 10 perce cseréltem ki:)). Azt hiszem, hogy még az eredeti asus-os firmware-ben is van bittorrent kliens, de hát openwrt alatt meg aztán minden van.

Ja, és 2 db USB2.0-s port van rajta, én 2 db flashdrive-val használom.

De lehet még beledugni USB-s
- nyomtatót (CUPS),
- hangkártyát (próbáltam, megy),
- wifi kártyát,
- ethernet kártyát (próbáltam, megy),
- soros portot (próbáltam, megy)(de benne is van egy)
- UVC vagy PWC kompatibilis webcam-et.

Szerk.: ja, és a pofáraesés része a dolognak, hogy alapból broadcom wifi kártya van benne, ami igazán stabilan csak 2.4-es kernellel megy. De mint írtam, lehet bele rakni bármi másmilyet.

ASUS WL-500g Premium A modemen kívül szerintem mindent tud, amit szeretnél. Igaz nem N-es csak G-s. De nem biztos, hogy a 100-asok eléggé kiforrottak már. Nekem legalábbis vannak ilyen tapasztalataim, hogy N-ről visszalépve G-re stabil lett az addig szakadozó kapcsolat.
Egy kis ismertető
Itt az Others menüpontban találsz hozzá opensource Firmwareket.
--
не закурится!

Nem akarok a kérdésem miatt új témát nyitni, úgyhogy:

Router beszerzés előtt állok és kíváncsi vagyok, hogy Ti milyen eszközt ajánlanátok, ami megfelel az alábbi szempontoknak:

- valami úton módon rá lehessen kötni egy winchester-t
- torrent kezelése (ez elég fontos)
- ftp-n le ill. fel lehessen tölteni a csatlakoztatott hdd-re

Eddig egy ASUS WL-500G Premium készüléket néztem ki, de elég vegyes kommenteket olvastam róla:
- USB-s vinyóról ~2MB/s a max. másolási sebesség
- nem kezeli normálisan a torrent file-okat (kevés párhuzamos torrent, sikertelen feltöltés, hibás letöltés, stb.)

Ti mit használtok erre?
Mit javasoltok?

Van smb benne, bár ez valóban lassú, valszeg a proci kevés hozzá. A torrentet illetően pedig gyári firmware-t elfelejt, Oleg-féle firmware-t felrak, konfigol, és ipkg-val torrent klienst telepít. Ha gyorsabb samba kell, akkor pedig be kell tenni egy pc-t (de az meg áramzabáló és hangos).

És szóba jöhet még valamilyen más típus is a fenti Asus-on kívül? (azt gondoltam, hogy több alternatíva van a piacon)
Akinek esetleg van, az meg tudná mondani, hogy hány párhuzamos torrentet tud kezelni?

De ha nem router, akkor kinéztem egy D-Link DNS-313 NAS-t, ez kb. azokat tudja ami nekem kell, bár kényelmesebb lenne router formában.

Nekem is egy ASUS WL500gp megy itthon ddwrt-vel, meg usb-s vinyo rákötve. Én elégedett vagyok vele, de az mindenesetre igaz, hogy max 1,5-2,5 mega sebességgel tudsz a vinyójáról másolni samban, ugyanakkor az ilyen kisebb hálózati vinyók is pont ugyan ennyit tudnak, szóval azzal sincs előrébb az ember, egy "rendes" cucc meg más árkategória...
Arra is gondolni kell, hogy a vinyót amit rákötünk ext3ként tudjuk majd csak használni, ha esetleg a letöltéseket gyorsan át akarnánk dobni egy windowsra, a vinyó átdugásával, az nem fog menni csak úgy...
Nekem a torrenttel semmi gondom nincs, teljesen normálisan fut rajt a transmission, van hozzá webfelület meg utorrent kinézetű kliens is. Egyszerre általában 10 fájlt seedel (linux isokat;) folyamatosan. Ilyen sikertelen letöltési gond soha nem volt vele. Letölteni meg csak nagyobb, vagy lassú torrenteket küldök rá. Ami 10 perc alatt lejön, az jöhet a gépemre...
Openwrt-t én nem kedvelem, hisz az írható fájlrendszere nem feltétlen jó ötlet egy ilyen routeren, de aki azt szereti, az is nagyon jó rá. Annyit azért hozzá kell tenni, hogy a gyári firmwareval teljesen felejtős az egész, az egy akkora kalap szar, hogy hihetetlen. DD-WRT-n mire én összehoztam mindent az kb 2 hét haxolás volt, de a végeredmény tökéletesn.

uptime
08:19:36 up 21 days, 21:36, load average: 0.63, 0.55, 0.53
uname -a
Linux Mainstream 2.4.36 #1780 Fri Sep 19 07:11:01 CEST 2008 mips unknown

DD-WRT v24-sp2 (09/19/08) mega - build 10404M NEWD Eko