Eclipse: *** No rule to make target

 ( freyr | 2008. szeptember 18., csütörtök - 17:17 )

Üdv!

Elkezdtem (volna) használni az Eclipse-t C programozásra (Ubuntu HHeron alatt), azonban a legelején sikerült elakadnom. A Build kiadására ezt a kimenetet kapom:
make -k all
make: *** No rule to make target `all'.

A clean-re pedig:
make -k clean
make: *** No rule to make target `clean'.

Próbáltam keresni a beállítások között, keresgéltem a megoldást itt is, a google-ben is, jó pár helyen említették, de értelmezhető választ sehol nem láttam. Mi a probléma??

ui.: ezzel tanulok (többek között) C-ben programozni, szóval a használd xy-t ehelyett válaszokat kérem mellőzni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Makefile-t lássuk mán'...
--
Coding for fun. ;)

Makefile-t?? Szerinted tudok én már Makefile-okat írni. Vagy mire gondolsz? Egyelőre a forrásfájloknál tartok.

Egy végtelenül egyszerű példa:

int main()
{
return 0;
}

Ezt talán le kéne tudnia fordítani... de nem tudja.

kell irnod meg egy Makefile-t is, hogy mukodjon a forditas eclipse-ben

http://mrbook.org/tutorials/make/ itt van par pelda

vagy fordithatod parancssorbol is

gcc akarmi.c -o progineve

/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */

Melyik Eclipse CDT verziót használod? Régebben volt a sima C projekt, meg a managed make C projekt. Az utóbbinál nem kell Makefilet szerkeszteni, az előbbinél igen. A friss CDt-kben a managed make az alapértelmezés.

A CDT verziója (a Synaptic szerint) 3.1.2-1.
Egyébként próbáltam managed make C projectet létrehozni, na azzal már működik... Ezer köszönet! Erre rá nem jöttem volna! Azt hittem a Managed valami komplexebb programozásnál kell majd. Nem emlékszem, hogy a windows-os verzióban lett volna két különböző.

A Managed make pont azt jelenti, hogy a make-elést a rendszer menedzseli, nem neked kell törődnöd vele.

Te figyi csak! Mielőtt C developerré válnál Eclipse alatt, nem kellene megérteni a C programozást is? Hogy mi az a fordító, mi az a Makefile, mi az a linker, mi az a shared library, hol vannak a lib headerjei, stb, stb.
Nem akarok akadékoskodni, de nem itt kellene kezdeni?
http://www.cs.cf.ac.uk/Dave/C/CE.html - itten kezd

Nos... nem igazán tehetek róla, hogy az oktatóim először azzal kezdik, hogy írjunk programot, és azután magyaráznak, meg azt mondják, "ezt majd később elmagyarázom, miért így néz ki", stb. Amúgy ez után rövidesen belekezdünk majd másba is, nem hiszem, hogy tényleg meg szándékoznak velünk tanítani, hogy konkrétan mi micsoda, mi hogy működik... bár nem tudom. Mindenesetre úgy kezdtük, hogy írjunk programot (igaz nagyon egyszerű kivitelűt), mielőtt bármit is tudnánk az egészről.

A link hasznosnak tűnik, de még nem vagyok olyan szinten angolból, hogy megérthessem. Egyébként találtam C-hez íródottat, azt mindenképp ki fogom olvasni, de az tulajdonképpen nem említi az Eclipse-t, nekem meg azzal volt így elsőre gondom. Állítólag lesz több is, de mint megtudtam, a tanáromnak kell értenie az Ubuntu alattihoz is (mivel tavaly Ubuntu alatt tanította az akkori csoportokat, csak visszaváltottak XP-re).