Flv nincs a fájltípusok közt

Hali, nekem olyan gondom volna, hogy ha letöltök a Youtube-ról valamit, az ugye flv. Ott van már a merevlemezemeen. Szeretném lejátszani az Mplayerrel. Ám amikor keresem a fájlt a fájllistában (az mplayer progiban óhajtván megnyitni) akkor a legördülő listában nem jelenik meg. Van ott egy rakás fájltípus (kiterjesztés), de az flv nem. Az "összes fájl" mutatására kell kattintanom, s akkor persze megjelenik. Miután kiválasztottam, remekül le is játssza, azaz nem valami codec-hiányról van szó.

E módszer kényelmetlen, mert előbb az "összes fájlt" kell kiválasztanom, ahhoz a görgetősávon tekerni mert a legalsó opció, aztán a sok-sok fájlból kiválasztani.

Van-e valami módszer e lista szerkesztésére, hogy az flv is megjelenjen benne?

Hozzászólások

Van egy sokkal egyszerűbb és elegánsabb megoldás. Ubuntu alatt működik, de neked asszem Gobo van.
A lépések:
- file kezelőben FLV-re jobb klikk
- megkeresed a tulajdonságoknál az alapértelmezett progit hozzá (most nem látom hogy kell, mert XP előtt vagyok)
- berakod közéjük az mplayer-t
- jóváhagyod
- file-ra enter vagy 2x bal klikk :)

A VLC egyébként alapból lejátszik FLV-t. Talán még a Totem is. YouTube-t Ubuntu alatt jellemzően nem kellett letöltenem, mert a "temp"(?) könyvtárba alapból betöltötte ;) Jelenleg Linux-om nem online...
______________________

Karay, a disznó...

gmplayer? Sajnos elég elhanyagolt project, a felületéről elérhető funkciók jó ha a mplayer lehetőségeinek 10%-át lefedik... kb DVD & RIFF AVI lejátszásra alkalmas, jól szemlélteti az állapotokat hogy még OGM/MKV hangsáv váltást se tud, pedig ez már 5+ éve működő dolog a programban. Így sajnos nem meglepő, hogy az általa támogatottnak gondolt filetípusok listája ilyen durván hiányos...

SMPlayer frontendet ajánlom a "saját" GUI helyett.

Értem, de én nem használok különösebb fájlhozzárendelést. Úgy értem, nekem nincs is felrakva egyáltalán semmiféle fájlkezelőm sem, az egyetlen MC-t kivéve! De filmeket nem abban szoktam megnyitni, mert minek. A fájltípushozzárendelés az MC-ben természetesen működik, csak gondoltam meg lehet oldani, hogy az MC menüjében is korrektül fent legyen, mert bosszantó ez a hiányosság a "linuxban". Azt hittem van valami állománya, amiben csak fel vannak ezek sorolva, s azt elég editálnom és kész.
-------------
Regényeim:
http://adlibrum.hu/Poliverzum/
http://www.novumverlag.hu/novitaeten/8/?product_id=22&detail=1
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó