Php on Windows Server?

Sziasztok!

kinek van kézzelfogható tapasztalata ebben a témában? eddig én jókat hallottam róla, de szűk volt egyelőre a mintavételezésem.

pár információt olvastam erről itt (pdf) és itt (első hír) (vigyázat erősen MS oldalak)

Bk

Hozzászólások

Ezeket a bújtatott reklámokat direkt nyomatod? Úgy emlékszem nem ez az első tőled.

--
trey @ gépház

Egyre nyílvánvalóbb az M$ piacvesztése. Illetve ami nem volt azt el se lehet veszíteni. Nem tud növekedni a szerver piacon, erre publikál egy ilyen ostoba írást és aki nem ért hozzá az beveszi, ezután már sokkal könnyebb dolga van az ügynökeinek hogy a szarjukat rámelegítsék különböző cégekre, illetve egész országokra.

Win-en PHP eleg furanak tunik, de nehany esetben van ertelme.

Ha a webfejleszto wint hasznal, de nem akar egybol a serveren fejleszteni, akkor a legegyszerubb, ha feltesz valamilyen next-next-finish telepitovel egy WAMP-ot maganak (mondjuk Easyphp ilyen).
Nehezebb jol beallitani (ugyanugy nem is lehet), de fejlesztoi gepen nem is igazan szamit.

Production kornyezetbe viszont teljesen ertelmetlen ilyet tenni. Egy ertelmes esetet latok csak ra, amikor mar ugyis van egy win-es fileserver a belso halon, es szukseg van valami kis belso webes oldalra. Ekkor semmi ertelme meg egy vasat betenni, ha elbirja a server, fel lehet ra tenni nyugodtan.
Viszont itt is elojon, hogy a win nem erre lett kitalalva: egy ilyen gepnel tortent, hogy a fent levo virusirto, tuzfal, es egyeb wines vackok megfagyasztottak a gepet. (Kaspersky eltavolitasa utan mar stabilan ment.) Szuk mintavetel ugyan, de rossz a tapasztalatom.
(A LAMP helyett WAMP volt, meg veletlenul sem IIS.)

----
Big Brother is watching you, Little Brother is too. When Big Brother goes to sleep, Little Brother goes through his stuff.
honlap készítés

ha valakinek ez a phpizé a fétise, akkor a recent kiszolgáló (windows server 2008) elérhető trialben és ugyanazon a vason összehasonlítható más megoldásokkal

az ilyen béluka ezt hallotta, tompika meg vírusírtót tett a webszerverre, etc nem hiszem hogy segít a döntésben

Kisbetű-nagybetű problémák lehetnek NTFS-en. Nem veszed észre ha cucmajnudli.php-t hívsz meg cucMajNudli.php helyett.