Törvénytelen lehet a Firefox és a Skype is ???

Ezt bárki betart[at]ható szabályozásnak gondolja?

Hozzászólások

mi a fene... nem győzik az adatfeldolgozást?

--
xterm

Szemétség. :S

De ha jól tudom, akkor ez EU még mindig nem alkothat olyan törvényeket, amelyek kötelező érvényűek a tagállamokra, csak irányelveket határozhat meg, aztán ezeket vagy átveszik a tagállamok jogalkotói vagy nem... (FIXME)

Idézet:"Az irányelv a Római Szerződés 249. cikke értelmében 'az elérendő célokat illetően minden címzett tagállamra kötelező', azonban 'a forma és az eszközök megválasztását a nemzeti hatóságokra hagyja'."
Szóval ha irányelvben előírják ezt a marhaságot, akkor azt alkalmazni kötelező, csak az erre vonatkozó hazai törvényt/rendeletet állíthatják össze úgy, ahogy akarják.

Köszi, kezdek képben lenni. Szóval van az irányelv, meg van az ajánlás. Akkor az alapján, amit írtál, ha ez irányelv, akkor kötelező bevezetni, ha csak ajánlás, akkor nem feltétlenül kell. (Ha irányelv akkor már csak abban reménykedhetünk, hogy az írek alkotmányát módosítani kellene miatta és majd jól lenépszavazzák...)

Keresztülvihető. Az emberek birkák. Azt eszik meg, amit eléjük tesznek. Tisztelet a nagyon kevés és nagyon utált kivételnek!
Persze lesz majd tolerancia is. Azok továbbra is használhatnak majd FFot, akik jelképes néhány száz dolcsit befizetnek a májkroszoftnak az ekszplórer fejlesztésére. A politikusokat "mi" választjuk a nyakunkba. Akkor ne sírjunk, ha a fejünkre szarnak! Tisztakivnek!
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Titkosítás még úgy-ahogy megoldható, na de hogyan azonosítod a kliens szoftvert? :D
Mindenki IE7 useragenttel fog mászkálni, legrosszab esetben. Mail klienst még ennyire se lehet szűrni. A skype ott lehet meglőve hogy tiltják a portját... legrosszabb esetben.
Nevetséges, az Internet mai formájában kivitelezhetetlen fantázia az egész...

(azt meg, hogy mennyire tudják befolyásolni ki mit telepít, a warez win-photoshop-nero-játék felhasználók aránya tökéletesen demonstrálja - Magyarországon nem találsz olyan embert, akinek a közvetlen környezetében ne lenne warez szoftver)

Pontosan jól értelmeztem a törvényt, csak továbbgörgettem a szálat magamban. Az első felháborodáshullámot fogja követni az az "engedmény", hogy jóvan, hasznájjá ffot, de azé a Zekszplórer licenszdíját fizessed mán be érte.Azaz nem az a lényeg, hogy mire kattintgatsz, hanem az, hogy a bankszámla hízzon Redmondban.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Már várom az őszi ülésszakot, ahol előterjesztik ez egyedül üdvözítő és törvényes böngészőnek az MS-Internet Explorer böngészőt és az Outlook levelezőt. Az Outlook Express kap még egy év átmeneti türelmi időt. Az összes többi nemkívánatos üldözendő és a törvény a legnagyobb szigorral lesújt majd az anarchistákra akik más szoftvert mernek használni!

Szerver oldalon természetesen csak a Windows 2008 és az új IIS az elfogadott és támogatott.
A korábbi MS szerverekre is van még egy év türelmi idő, de akik nem migrálnak azokra teljes vagyonelkobzás és életfogytiglan szigorított börtönbüntetéssel súlyt le a törvény szigora!
A többszörösen visszaesők esetében a büntetés kiterjed 3 generáción keresztül a felmenőikre és a az utódaikra is!
Természetesen az egy év türelmi idő leteltével csak az MS szoftvereknek is mindenkori aktuális utolsó verzióját szabad használni! Az upgrade elmulasztása külön büntető-törvénykönyvi tétel lesz!

Márpedig itt rend lesz!
--
не закурится!

A Firefox és Skype rémisztgetést szerintem csak a nagy fantáziájú indexes újságíró költötte hozzá. Maximum a P2P hálózatokat akarhatják "betiltani".

Valószínűleg így van, egyértelműen a P2P szolgáltatások és szoftverek korlátozását próbálják elérni.

"Az új törvénycsomag értelmében Európában a kormányzatok dönthetnék el, mely szoftverek és szolgáltatások használhatóak törvényesen az interneten."

Ugyanakkor aggályos, hogy a törvénytervezet értelmében azután akár más szolgáltatások és szoftverek is letilthatóak lesznek, felteszem nem biztonsági, hanem üzleti okokból, így a lobbiérdekek is közbeszólhatnak, mint egyébként azt teszik most is.

"A mostani indítvány elfogadása többek szerint azért is veszélyes lehet, mert sokan titkosítás nélkül használják internetkapcsolatukat vezeték nélküli hálózaton, így bárki csatlakozhat rájuk, majd pedig használhat fájlcserélő programot, de a büntetés ezek után nem a jogvédett tartalmat terjesztőt, hanem az előfizetőt sújtaná."

Hmm.. Nem lepődnék meg, ha a multinacionális Internetszolgáltatók ezzel a kitétellel már nem lobbyznának a törvény ellen: ami piacot veszítenének a p2p tiltása miatt annyit nyernének az ingyenes Wifi spotok kiiktatásával.
Persze ez önmagában is röhej, mert akkor meg az idegenforgalomban érintettek károsulnak. Stb.

Ezekre nem sajnálnám a tojást, csak az a baj hogy míg Ballmer egy elég konkrét alak, a törvényjavaslat indítványozója egy szürke kis egér lehet az aktái mögött. Nincs felelős. Büntetlenül lehet eget verő baromságokat törvénybe iktatni.

Legalább ne ebédkor írnál ilyet! Majdnem megfulladtam! :)
Egyébként a rendes tojásból, csak pár napra a finom napsütésen kell "felejteni". Akkor jó igazán, ha már feltöretlenül is kellemes csatornaillatot érezni a közelében.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Hát... Ha kint szaglik, ami bent keletkezik, akkor biza' valamilyen ilyesféle dolog történik azzal a fránya kénhidrogénnel... Már ha a megzápult tojásban keletkezőről van szó, mert ami az emésztés során keletkezik, az tény, hogy nem diffundál, hanem más módon kerül a külvilágra -- bár ahogy a diffúzió is csendben és büdösen zajlik a tojásnál, úgy ebben az esetben is a csendes verzió a büdösebb :-))

[1/2OFF]

Amúgy bocs ha erős volt, de egész egyszerűen soha nem tudtam felfogni hogy azok az emberek akik képesek hatalmas számítógéprendszerek fenntartására, új, az emberek számára hasznos (mégjobb esetben nélkülözhetetlen) programok létrehozására vagy teszem azt hogyhogy nem tudnak figyelni arra, hogy ha magyarul írnak akkor legalább 'hejesen'...
Bár ami ennél is durább volt; valamelyik threadben olvastam olyat, hogy a toldalékban volt ly... Na de most komolyan kérem!? Én egyszerűen veszem annyira komolyan azt aki nekem durva helyesírási hibával küld nekem e-mailt, pl. Vagy ez csak engem zavar ennyire?

Amúgy lazán kapcsolódik ehhez, hogy a "Howto become a hacker" c. alkotás kitér erre is - ezért gondolom hogy nem csak engem zavar hogy manapság már nem fontos a mindennapi életben az, hogy helyes tudjunk írni.

[ON]

Jellemzően megint a hozzá nem értők találnak ki valami grandiózus baromságot. Már amennyiben a hír igaz. De nagy az isten állatkertje, tehát akár igaz is lehet.
Mellesleg az 1-esek és 0-ák átvitelét elég nehéz lesz megtiltani. ;)

En is ezen gondolkoztam. Ha a telnet, meg a netcat mondjuk engedelyezett, akkor most mondja valaki azt, hogy nem telnetbe gepeltem, mint a villam...

Meg egyaltalan, mi az, hogy milyen programot hasznalunk az interneten?

En semmilyet. En otthon, a gepemen hasznalok programokat, es a gepen kernelenek a TCP/IP stackja kuldozget mindenfele csomagokat az interneten. :-)

G

Ezeket ki engedélyezné? Mindegy, legalább lesz létjogosultsága az open-src-lobbynak, vagy esetleg megalakulhat a Fájlcserélő-Használók Szövetsége (aka. FHaSz) ;)

Amúgy ha én jól értettem, akkor ilyen alapon a szerveroldali script is engedélyköteles (hiszen szoftver és az interneten van)... Javítsatok ki ha tévedek, de nekem nagyon ez jött át.

Én azért örültem az EU tagságnak, mert az EU általában nem engedi, hogy az egyes tagállamok helyi ámokfutó politikusai (akik nálunk MO-n elég gyakran kerülnek hatalomra, de a parlamentben eddig mindig ott voltak/vannak) az elemi jogokat rövidtávú érdekeik miatt korlátozzák!
Sajnos az EU túl sok általános dolgot enged át a tagállamok hatáskörébe!
A szoftver használat nehogy nemzeti sajátosság legyen már!
Ja! Tudtátok, hogy a Microsoft szoftverek használata magyer nemzeti sajátosság? A közbeszerzésbe is beleírják!
--
не закурится!

elfejetetted akkor anno azt, hogy amit az euban max ajánlanak, azt magyarországon minimum kötelezőnek tekintenek (már ha a megfelelő üzleti érdekeket nem sérti. mert hogy a nemzeti érdeket meg se nézik, az fix...). szóval nem sok örülni való volt az eunak nevezett bürökrata társaságban...

--
xterm

Warezfox TPB_rol.. kell ennel tobb? (who cares..van konqueror..)

Engem ez a CCCP módszereire emlékeztet.
Bevezetik az informatikai ÁVH -t!
Urak ez ellen tenni kell! - csak mit. Talán a virtualizáció, virtuálisan nekem is fenn van még az explorer.

UI: egy ismerősöm azt mondta, hogy neki a t-com úgy "adta" a DSL(?)-t hogy a torrent sitokat tiltja!? Valahogy ezt nem hiszem.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Erősen kétlem hogy a ffox, és a skype lesz az áldozat. Sokkal inkább a pl torrent szoftverek(mint ahogy páran ezt már mondták). DE szerintem betarthatalan lesz mi van ha lopják a netemet, én meg egységsugaru user vagyok (ill lehetnék), és dunsztom sincs arról hogy ez történik. Nem csukják le azt az autótulajt sem akinek ellpják a kocsiját és bombát csinálnak belőle.

Ez még ostobább ötlet, mint a szoftverekre bejegyezhető szabadalom!
Gondoljuk csak meg, hogy így egycsapásra illegális lenne minden új hálózati fejlesztés, amíg nincs engedély rá, tehát egy EU-s innovációba bele kéne kalkulálni azt a kockázatot, hogy esetleg nem kap engedélyt, és akkor fuccs a fejlesztésnek. Ez aztán támogatná a fejlődést remekül!
Persze más a helyzet az EU-n kívüli fejlesztéssel, ők úgyis megcsinálják a saját piacukra, aztán szerencsét próbálnak nálunk, vagy megkapják az engedélyt, vagy nem, nincs vesztenivalójuk, csak nyerhetnek.
Istenem, kik ülnek ott, akiknek ilyen ötleteik vannak!

Akkor innentő kezdve mindenki ssh tunnel-el fog menni mindenfele ;-)

Vagy OpenVPN-el. (Saját hálózat, ne szóéjanak bele ;-) )

Ez kb. az ENSZ alapokmányát fogja csak sérteni indulásképp.
Kínában találkozunk ebben az esetben.
(Ott legalább világos a számodra, hogy nincs szabadság.)

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

Környezeti szabályozások nélkül könnyű ilyen gazdasági fejlődést produkálni - minden cég akinek büdös otthon, viszi a gyárat oda, megfojtani a helyieket.
A britek csináltak ilyen mérvű környezetszennyezést még az ipari forradalom elején, kb 200 éve (fekete folyó, szürke égbolt, 25-30 év várható életkor)

Valamint a japánok a 60-as években.
A közös a két dologban a tőke megjelenése.
Sír mindenki, hogy nincs munkahely,etc. mert a kínaiak elveszik a piacot, de mindenki kínai szarokat vesz/hord/használ.
A szabályozások meg nem érnek semmit, ha a gazdasági erőfölényről van szó.
Ez egy öngerjesztő folyamat.
Te is oda viszed a pénzed, ahol kevesebb szabály betartásával nagyobb hasznot tudsz elérni. Az EU ez ügyben komoly lépéshátrányban van, még az USA-hoz képest is...

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

a kommunizmust a kommunisták nem tudják megvalósítani

egyrészt mert eszükben sem volt soha, másrészt mert a kommunista a gazember szinonímája, harmadrészt pedig mert az ő fejlettségi szintjükön a más meggyilkolásával, elüldözésével, elnyomásával való meggazdagodás, illetve újabban a vadkapitalizmus rajtuk, korrupt rétegen kívül mindenki más számára gyilkos megvalósíta a max

Nem csak ők. Ugyanis a mindenkinek szükségletei szerint sehol sem működhet, ha az emberek igényei nagyobban a teljesítményüknél. Márpedig főleg nálunk bizonyos rétegeknek az igénye jóval nagyobb, mint amennyi a teljesítményük (no nem a szaporodást tekintve). A GNU/GPL szoftvereket fejlesztők "mindenkinek mindent" elve valahol a kommunizmusra hajaz, így az ilyen fejlesztők is gazemberek? Ha valaki azt vallja, hogy neked, meg neki, meg mindenkinek legyen meg mindaz, amire szüksége van, az gazember? (Vicc: Mi a kommunizmus? Amikor mindenkinek, mindenből elege van.)

Mi ez a nagy riadalom??? Nem kell kétségbe esni! Ki fogja ezt tűrni, pattanásig feszült már e nélkül is a helyzet. Egy körlevél a nagy cenzúra előtt azért körbe fog menni, hogy hol tudják a szabad csapatok a fegyvereket és a lőszert magukhoz venni.

Nem cenzurazhatjak az internetet! Itt is bevezetik azt mint kinaban?

-----
“Firefox, you say? No I don't play Pokémon”

Miért nem az a cím, hogy törvénytelen lehet az Internet Explorer és az MSN Messenger is?

Kivéve azt az ajánlást, miszerint a mininmálbér legyen az átlagbér 2/3-a.
Ez "csak" ajánlás, nem kötelező.

szerk: nem ide szántam.

Miért lenne bárkinek érdekében (a microsofton kívül), hogy a firefox-ot betiltsa? A Firefox alapból biztonságosabb, mint a nyomorult explorer.
...
De ha betiltja a Firefoxot, akkor használ majd mindenki Iceweasel-t, vagy Swiftfox-ot, aztán kész...
Már sokmindenben fel*szta az agyamat az EU, de ha képesek egy ilyen döntést hozni, akkor nagyon nagy bajok lesznek...

--
Who is Peter Whooshing?