windows applikáció samba megosztáson - számlázás

 ( tovis | 2008. július 1., kedd - 16:23 )

Évek óta használok samba -t és úgy két éve használok egy számlázó progit, ami én és a nejem használunk - felváltva (havonta kevesebb mint egy tucat készül) egy licenszel - így vettük meg.
Mindennap, ha újra indítom az életet (már mint a win-es) munkaállomásokat, ha számlázni kell bejelenti, hogy a programot átmásolták! Újra klell aktiválni - nagy gondot nem okoz mert netes az aktiválás - de mégis piszkálja a csőrömet. Mi változott. Az elkövetők ügyfélszolgálata azt mondja hogy a samba más időket ad meg. Lehet ez? Mivel lehet ezt a tulajdonságot módosítani? Az smb.conf -ban nem igen találok ilyen utalást sem.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Csak egy tipp:

Esetleg próbáld meg a dos filetimes-t álligatni. A régebbi Samba-kban ez alapból off, a 3.0.14 óta már on. Meg még próbából az összes "dos"-os kapcsolót on-ra rakni, hátha segít valamelyik :).
----
Én egyébként hasonló jellegű akadtam össze anno az xp-vel és régi dos-os programmal. Ott is volt dátumellenőrzés, és a téli/nyári időátálláskor hasonló volt a helyzet, újra kellett aktiválni a programot, mert az XP valami más formátumban adta vissza az időt, mint a 98 és korábbi társai.

Lehetseges, hogy a sajat konyvtaranak a letrehozasi idejet nezi, ami DOS alatt nem valtozik, de Samba eseteben minden hozzafereskor modosul.
Csatlakozom az elottem szolohoz a beallitasok teren.